Mircea Albulescu

n. 4 Octombrie 1934, Bucuresti
Mircea Albulescu (pe numele adevarat Iorgu Constantin V. Albulescu) este un actor roman, profesor universitar (Doctor in Arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor.
A absolvit Scoala Medie de Arhitectura in anul 1952, iar in 1956 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

TEATRU METROPOLIS :

“Eseuri despre banalitatea raului”, regia Mihai Maniutiu,2008

Filmografie

  • Pasarea furtunii (1957)
  • Dacii (1967)
  • Aventurile lui Tom Sawyer (1968)
  • Moarte lui Joe Indianul (1968)
  • Vin ciclistii (1968)
  • Canarul si viscolul (1969)
  • Prea mic pentru un razboi atat de mare (1970)
  • Sentinta (1970)
  • Printre colinele verzi (1971)
  • Mihai Viteazul (1971)
  • Puterea si adevarul (1972)
  • Bariera (1972)
  • Lupul marilor (1972)
  • Sapte zile (1973)
  • Capcana (1974)
  • Dincolo de nisipuri (1974)
  • Tatal risipitor (1974)
  • Trei scrisori secrete (1974)
  • Actorul si salbaticii (1975)
  • Cursa (1975)
  • Nu filmam sa ne amuzam (1975)
  • Zile fierbinti (1975)
  • Dincolo de pod (1976)
  • Ultima noapte a singuratatii (1976)
  • Tufa de Venetia (1977)
  • Actiunea „Autobuzul” (1978)
  • Editie speciala (1978)
  • Mania (1978)
  • Pentru patrie (1978)
  • Revansa (1978)
  • Drumuri in cumpana (1979)
  • Nea Marin miliardar (1979)
  • Bratele Afroditei (1979)
  • Un om in loden (1979)
  • Vacanta tragica (1979)
  • Cumpana (1980)
  • Ancheta (1980)
  • Artista, dolarii si ardelenii (1980)
  • Orgolii (1980)
  • Semnul sarpelui (1980)
  • Capcana mercenarilor (1981)
  • Inghititorul de sabii (1982)
  • La capatul liniei (1983)
  • Dragostea si revolutia (1983)
  • Amurgul fantanilor (1984)
  • Horea (1984)
  • Ziua Z (1985)
  • Noi, cei din linia intai (1986)
  • Punct si de la capat (1987)
  • Trenul de aur (1987)
  • Cuibul de viespi (1987)
  • Anotimpul iubirii (1987)
  • Cale libera (1987)
  • Totul se plateste (1987)
  • Flacari pe comori (1988)
  • Dreptatea (1989)
  • Portret anonim – autor necunoscut (1989) — (nedifuzat)
  • Calatorie de neuitat (1989)
  • Misiunea (1989)
  • Serenada pe Dunare (1989)
  • Wilhelm Cuceritorul (1989)
  • Ramanerea (1990)
  • Fara drept de corespondenta (1990)
  • Cel mai iubit dintre pamanteni (1993)
  • Ultimul mesager (1994)
  • Le travail de furet (1994)
  • Le passage (1994)
  • Craii de Curtea-veche (1995)
  • Ochii care nu se vad… (1995)
  • Scrisorile prietenului (1995)
  • Ochii care nu se vad (1996)

 

Distribuie

Artisti Romani

Lasa un comentariu

Trimite