Mircea Diaconu, la „Duminica filmului românesc“, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/mircea-diaconu-la-duminica-filmului-romanesc-pe-tvr-2/

„Duminica filmului românesc” îi este dedicată, în această săptămână, actorului Mircea Diaconu. În 6 aprilie, TVR 2 a programat „Mere roşii” şi „Asfalt tango”.

Un articol de Petre Ivan|6 aprilie 2014

Astăzi, TVR 2 dedică ciclul „Duminica filmului românesc” actorului Mircea Diaconu, programând difuzarea a două filme în care acesta a interpretat rolurile principale. Este vorba despre: „Mere roşii” (de la ora 14.10) şi „Asfalt tango” (de la ora 20.10).

Aşadar, duminică, de la ora 14.10, este programată drama Mere roşii – producţie din anul 1976, în regia lui Alexandru Tatos. În rolurile principale joacă: Mircea Diaconu, Florin Zamfirescu, Carmen Galin.

Mircea Diaconu, în două roluri de idealist

Un tânăr medic chirurg – pasionat consumator de mere roşii – excelent profesionist şi inflexibil în privinţa respectării principiilor morale, se află într-o luptă permanentă cu indiferenţa şi ignoranţa celor din jur, cu obtuzitatea şi carierismul directorului spitalului. Bine intenţionat şi gata de sacrificii personale, el consideră că are pe lume un singur duşman real: moartea, pe care, din păcate, nu reuşeşte întotdeauna s-o înfrângă.

De la ora 20.10 este programat filmul Asfalt tango – al doilea lungmetraj semnat de regizorul Nae Caranfil. Cu: Mircea Diaconu, Charlotte Rampling, Florin Călinescu.

În România imprevizibilă a anilor ’90, 11 fete frumoase pornesc într-o călătorie cu autocarul către mirajul vieţii de artist la Paris. Sunt însoţite de un impresar local dubios, un şofer fără scrupule şi o franţuzoaică cinică, obişnuită cu lumea dură a show-biz-ului. Neprevăzutul apare în persoana soţului uneia dintre fete, care nu poate accepta ideea că a fost părăsit şi porneşte într-o cursă de urmărire, condimentată cu furturi de maşini, atacuri armate şi răpiri.

„Asfalt Tango” a avut premiera mondială la Festivalul Filmului Francofon de la Namur (Belgia) şi a primit trei premii ale Uniunii Cineaştilor din România (UCIN): pentru regie, rol secundar masculin (Constantin Cotimanis şi Florin Călinescu) şi montaj (Mircea Ciocâltei).

Foto cu Mircea Diaconu – TVR

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.