Monica Davidescu, Aurelian Temișan şi Cristina Stamate, în prima producție a Teatrului Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/monica-davidescu-aurelian-temisan-si-cristina-stamate-in-prima-productie-a-teatrului-elisabeta/

Teatrul Elisabeta îi invită pe iubitorii de teatru miercuri, 22 octombrie, de la orele 20:00, la premiera comediei bulevardiere, “Încurcătură la nivel înalt”, de Ray Cooney.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2014

Spectacolul în regia lui Șerban Puiu reunește nume sonore ale teatrului românesc: Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Vasile Calofir, Lucian Ghimiș, Gabi Costin și … o fereastră buclucasă.

Prima producție a Teatrului Elisabeta, “Încurcătură la nivel înalt” este o adaptare dupa piesa “Out of order” a dramaturgului englez Ray Cooney.

Acțiunea spectacolului se petrece într-un hotel londonez, unde ministrul Richard Willey își dă întâlnire cu secretara unui lider din opoziție, deși ar fi trebuit să asiste la o ședință parlamentară importantă.

Situația devine una destul de încurcată pentru că în camera de hotel se descoperă cadavrul unui bărbat. Fiindcă raportarea acestui incident ar scoate la lumină relația de adulter a celor doi, se hotărăsc să ascundă cadavrul găsit lângă fereastră.monica davidescu

Planurile lor sunt date peste cap de către intervenția directorului suspicios a hotelului, a chelnerului care ar face orice pentru un bacșiș sănătos, a soților furioși,dar nu în ultimul rând de secretarul neîndemânatic, de trezirea cadavrului sau de fereastra ce produce dureri de cap la propriu.

Decorul creat de Iuliana Gherghescu care recrează interiorul Westminster Hotel de pe malul Tamisei se încadrează perfect cu izul “belle epoque” a Teatrului Elisabeta, cel mai spațios teatru independent din țară, clădire ce a găzduit în trecut atât Micul Senat al României cât și fostul Club Austro Ungar.

Distribuția în ordinea indicată de autor este Aurelian Temișan, Bogdan Stanoevici, Cristina Stamate, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Adrian Gheorghe, Anca Dinicu, Vasile Calofir, Iulian Burciu, Lucian Ghimiș, Gabi Costin, Georgeta Ciocârlan, Teodora Păcurar, Valeria Stoian.

Regia este semnata de Șerban Puiu, scenografia de Iuliana Gherghescu, iar traducerea piesei a fost realizată de către Irina Margareta Nistor.

Încurcătură la nivel înalt – INFO

Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Teatrului Elisabeta și online pe www.bilet.ro, www.eventim.ro și pe www.teatrul-elisabeta.ro.

Prețul unui bilet este de 50 lei/ 60 lei/ 70 lei (în funcție de locul ales în sală).

Spectacolul are o durată de 1h și 40 min.

Foto: Monica Davidescu şi Aurelian Temișan –  facebook

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.