“Monştrii” din lumea tăcerii între realitate şi ficţiune
https://www.ziarulmetropolis.ro/monstrii-din-lumea-tacerii-intre-realitate-si-fictiune/

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferinţe „La Antipa, în spatele uşilor închise”. Sâmbătă, 23 februarie 2013, începând cu orele 11.00, Ana – Maria Petrescu – cercetător ştiinţific – vă aşteaptă să descoperiţi împreună „monştrii” din adâncuile mărilor. Pentru aventurierii timpurilor trecute, descoperirea, […]

Un articol de Andrada Văsii|20 februarie 2013

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă seria întâlnirilor cu specialiştii Muzeului, grupate în cunoscutul ciclu de conferinţe „La Antipa, în spatele uşilor închise”.

Sâmbătă, 23 februarie 2013, începând cu orele 11.00, Ana – Maria Petrescu – cercetător ştiinţific – vă aşteaptă să descoperiţi împreună „monştrii” din adâncuile mărilor.

Pentru aventurierii timpurilor trecute, descoperirea, ocuparea şi exploatarea teritoriilor noi a reprezentat o preocupare majoră, uscatul oferind o comoditate utilă pentru cei care urmau să-l străbată sau să-l folosească.

Deşi marea, fără semn de stabilitate, a fost deseori considerată numai un culoar de trecere. Şi totuşi, tentaculele care puteau zdrobi corăbii, şerpii gigantici cu guri imense, ochii de jumătate de metru care te priveau dintre corali ori cântece hipnotizante ale sirenelor au îngrozit generaţii întregi de oameni şi de exploratori.

Mitologia, reflectată în artele plastice, în literatură sau în cinematografie, ”a încins”, secole la rând, imaginaţia bogată a oamenilor. Dar, să vedem ce se întâmplă în mări şi oceane, dincolo de legendă şi frumos, în lumina datelor ştiinţifice clare.

La bordul submarinului „Antipa”, vom călători în timp şi în adâncuri pentru a descoperi cine era cel mai mare înotător al Erei Mezozoice, care sunt armele mortale de apărare ale unora dintre speciile acvatice, unde putem găsi sirene, cine sunt adevăratele spirite ale apelor din legendele celtice, şi, mai ales, ce rol important joacă toate aceste creaturi în ecosfera noastră.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul „Antipa” va acorda premii la sfâritul acestui ciclu de conferinţe. Trei dintre cei mai isteţi, dar şi cei mai fideli participanţi la conferinţe vor putea intra în posesia telescoapelor oferite de către sponsorul nostru, DaVinci Learning, dacă vor răspunde corect la toate întrebările concursului ce se va desfăşura în ianuarie 2014.

 

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.

26
/03
/24

Cum se poate găsi un echilibru între stăpânirea strategiilor de comunicare, acumularea cunoștințelor de SEO și duelul cu algoritmii opaci ai tuturor platformelor de social media, de la Instagram la Facebook, de la Tik-Tok la Reddit, toate acestea fiind necesare pentru a ajunge la public, și activitatea propriu-zisă de a crea un concept sau un produs?

22
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie. Astfel, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze spectacole de dans internaționale prezentate în premieră în România, producții coregrafice naționale, dar și să participe la discuții cu artiștii.