Mostly Other People Do the Killing , în Club Control
https://www.ziarulmetropolis.ro/mostly-other-people-do-the-killing-in-club-control/

Miercuri, 9 aprilie, în Club Control (Str. Constantin Mille, nr. 4), va cânta una dintre cele mai bune trupe de jazz din ultimii ani, Mostly Other People Do the Killing , originară din New York.

Un articol de Liliana Matei|4 aprilie 2014

 

Concertele lor iau adeseori forma unor suite în care grupul face tranzitia intre piesele originale si standarde de jazz, folosindu-se de elemente teatrale dar si de inspiratie rock, pop sau muzica clasica.

Mostly Other People Do the Killing este un cvartet de jazz din New York care-i include pe trompetistul Peter Evans, saxofonistul Jon Irabagon, basistul Moppa Elliott și bateristul Kevin Shea. Grupul s-a format în anul 2003 și a înregistrat 5 albume la casa Hot Cup, cele mai cunoscute fiind „Shamokin!!!” și „This Is Our Moosic”, iar ultimele din 2013, „Red Hot” și „Slippery Rock”.

Trompetistul Peter Evans cântă in ultimii ani cu 2 triouri excelente, cu Mary Halvorson și Weasel Walter, și al doilea cu Tim Dahl și Mike Pride, are propriile sale formații, un cvartet și un cvintet , dar bineînțeles îl găsim în nenumărate colaborări. Pe una dintre ele am putut s-o admirăm la ultima ediție a festivalului A l”Arme la Berlin, alături de Johannes Bauer, Louis Rastig și mai vechiul nostru prieten, bateristul Paal Nilssen Love. Evans este considerat unul dintre cei mai novatori muzicieni actuali, fiind prezent în mai toate topurile « Musician of the Year » întocmite de publicațiile de specialitate din ultimii ani.

Cu o mare putere de expresie şi capacitate de improvizaţie şi cu un imens bagaj de cunoştinţe căpătată de la profesorii săi, printre care ii enumerăm doar pe Dave Liebman, Roscoe Mitchell sau Greg Osby, saxofonistul Jon Irabagon a câștigat în 2008 Thelonious Monk Competition, o competiţie care pune mare accent atât pe tradiţie cât şi pe inovaţie. Recent el și-a lansat propria casă de discuri, Irabagast Records. Irabagon continuă să cânte cu legendarul baterist Barry Altschul în duo sau trio cu basistul Mark Hellias, iar recent a devenit parte din cvintetul trompetistului și compozitorului Dave Douglas. Anul trecut ne-a surprins cu un disc extraordinar înregistrat la casa Not Two, Absolut Zero, alături de secția ritmică a trioului portughez Red Trio, Hernani Faustino și Gabriel Ferrandini, poate unul dintre cele mai bune albume din 2013.

Leaderul formației, basistul și compozitorul Moppa Elliott își petrece cea mai mare parte din timp predând studenților săi la St. Mary’s High School. Pe lângă acest lucru, produce albume pentru propria casă de discuri Hot Cup, conduce MOPDTK și cântă alături de alte grupuri din New York ca Wildlife Control, Alice sau Jon Lundbom and Big V Chord. A apărut de câteva ori în topurile criticii DownBeat la categoria „Rising Star Composer”.

Bateristul Kevin Shea revine la atelierele JADD după 4 ani de la spectaculoasa sa apariție alături de Matt Mottel în duo-ul TALIBAM!, formație cu care a înregistrat recent albumul Polyp împreună cu Weasel Walter. Un baterist cu o tehnică unică și un stil greu de caracterizat, Shea a fost numit recent „Best Drummer” în topul celor de la The Village Voice.

INFO

Intrarea costă 30 de lei.

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!

12
/09
/17

Într-o zi de 12 septembrie se stingeau din viaţă Johnny Cash (2003) , unul dintre cei mai influenţi artişti ai secolului trecut, şi actorul american Anthony Perkins (1992). Tot într-o zi de 12 septembrie, se năşteau scriitorii Ion Agârbiceanu si Stanislav Lem, actorul și șansonetistul francez Maurice Chevalier si actrita americană Linda Gray.

09
/09
/17

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt.

08
/09
/17

Artistul belgian Wim Vandekeybus va prezenta, alături de compania sa, Ultima Vez, miercuri, 27 septembrie, de la ora 20:00, la Sala Studio a Teatrului Național “I.L. Caragiale” Bucureşti, spectacolul “In Spite of Wishing and Wanting (Revival 2016)”, un eveniment ce readuce în atenția publicului român vocabularul inconfundabil al celebrului creator flamand, prezent în cadrul eXplore festival și în edițiile din 2010 cu Monkey Sandwich (Teatrul Odeon) și 2012 cu booting Looting (WASP-Working Art Space and Production).

07
/09
/17

„TragiComedy”, în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu, un spectacol dedicat memoriei marii balerine Maya Plisețkaia, pe muzica lui Rodion Șcedrin, soțul artistei, va avea loc în cadrul Festivalului Internațional ,,George Enescu”, ediția a XXIII-a, vineri, 8 septembrie, ora 18:30, la Opera Națională București.