Musicalul „Ştii ce am făcut în America?”, cu Julie Mayaya, în premieră la Teatrul Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/musicalul-stii-ce-am-facut-in-america-cu-julie-mayaya-in-premiera-la-teatrul-elisabeta/

„Ştii ce-am făcut în America?”, un musical în care cântece celebre din diverse genuri sunt readuse pe scenă de unii dintre cei mai talentaţi actori, cântăreţi şi dansatori ai momentului, va avea premiera pe 22 decembrie, de la ora 20.00, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2014

Din distribuţia spectacolului fac parte artiştii Julie Mayaya, Tily Niculae, Filip Ristovski, Anda Dimitriu, Raluca Stoica, Adrian Rădulescu, Bianca Popa şi Dan Luca.

Regia şi coregrafia îi aparţin Mălinei Andrei, scenariul este semnat de Ileana Răducanu, de costume s-a ocupat Azzara by Mirela Pellegrini, Angelica Dumitrescu, iar scenografia îi aparţine Deliei Ristovski. Producătorul spectacolului este Roxana Priceputu.

Unul dintre artiştii implicaţi în acest spectacol este Julie Mayaya, care, prin vocea sa, a câştigat admiraţia şi votul întregii ţări în show-ul de televiziune „Vocea României”, dar care are în prezent şi o promiţătoare carieră de actriţă, notează Mediafax.

Am avut mari emoţii la început, când am aflat că, pe lângă faptul că trebuie să cânt, aveam de interpretat un rol – şi asta în timp ce… dansam! Recunosc însă că este un vis secret pe care acum am ocazia să-l văd pus în practică. Chiar mi-ar plăcea să continuu să fac asta – Julie Mayaya.

Regizoarea şi coregrafa Mălina Andrei, cunoscută pentru spectacolele sale de muzică, dans şi teatru, se pregăteşte să uimească publicul încă o dată cu acest proiect, în care a ales actorii, dansatorii şi cântăreţii după mai mult de un an de căutări.

Acţiunea piesei se desfăşoară într-un mic sătuc din Spania, unde se află şapte personaje ale căror destine se împletesc, trecând prin toate etapele iubirii. Cântecele sunt din musicaluri celebre, jazz, şlagăre ale anilor ’60, ’70, ’80 şi din muzica clasică.

Foto: Musicalul „Ştii ce am făcut în America?” – teatrul-elisabeta.ro

22
/03
/24

Pe 23 martie 2021, la 93 de ani, după aproape un secol petrecut printre lumini, umbre și culori, a părăsit această lume, lăsând în urmă o istorie a costumului, zeci de volume, nenumărate expoziții, o mulțime de obiecte adunate într-o colecție de o valoare greu de estimat, care, poate, își va găsi în timp un spațiu pentru ca muzeul visat de ea să existe.

22
/03
/24

Cum poate râsul să fie terapeutic? Cum poate cufundarea în natură să ne aline? Cum ne poate ajuta arta mișcării să avem o relație mai bună, mai creativă cu procesul de înaintare în vârstă? În căutarea răspunsurilor la aceste întrebări, Asociația Developing Art lansează proiectul de cercetare artistică All Sorts of Care: o serie de rezidențe artistice dedicate explorării legăturilor complexe dintre corp și minte, în contextul râsului, al îmbătrânirii și al prezenței umane, ca un martor tăcut ce face parte din natură, toate privite prin filtrul ideii de grijă.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

21
/03
/24

Joi, 28 martie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a șasea întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este „Ăștia o să ne plătească nouă pensia?!”

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.