Musicalul „Ştii ce am făcut în America?”, cu Julie Mayaya, în premieră la Teatrul Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/musicalul-stii-ce-am-facut-in-america-cu-julie-mayaya-in-premiera-la-teatrul-elisabeta/

„Ştii ce-am făcut în America?”, un musical în care cântece celebre din diverse genuri sunt readuse pe scenă de unii dintre cei mai talentaţi actori, cântăreţi şi dansatori ai momentului, va avea premiera pe 22 decembrie, de la ora 20.00, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|17 decembrie 2014

Din distribuţia spectacolului fac parte artiştii Julie Mayaya, Tily Niculae, Filip Ristovski, Anda Dimitriu, Raluca Stoica, Adrian Rădulescu, Bianca Popa şi Dan Luca.

Regia şi coregrafia îi aparţin Mălinei Andrei, scenariul este semnat de Ileana Răducanu, de costume s-a ocupat Azzara by Mirela Pellegrini, Angelica Dumitrescu, iar scenografia îi aparţine Deliei Ristovski. Producătorul spectacolului este Roxana Priceputu.

Unul dintre artiştii implicaţi în acest spectacol este Julie Mayaya, care, prin vocea sa, a câştigat admiraţia şi votul întregii ţări în show-ul de televiziune „Vocea României”, dar care are în prezent şi o promiţătoare carieră de actriţă, notează Mediafax.

Am avut mari emoţii la început, când am aflat că, pe lângă faptul că trebuie să cânt, aveam de interpretat un rol – şi asta în timp ce… dansam! Recunosc însă că este un vis secret pe care acum am ocazia să-l văd pus în practică. Chiar mi-ar plăcea să continuu să fac asta – Julie Mayaya.

Regizoarea şi coregrafa Mălina Andrei, cunoscută pentru spectacolele sale de muzică, dans şi teatru, se pregăteşte să uimească publicul încă o dată cu acest proiect, în care a ales actorii, dansatorii şi cântăreţii după mai mult de un an de căutări.

Acţiunea piesei se desfăşoară într-un mic sătuc din Spania, unde se află şapte personaje ale căror destine se împletesc, trecând prin toate etapele iubirii. Cântecele sunt din musicaluri celebre, jazz, şlagăre ale anilor ’60, ’70, ’80 şi din muzica clasică.

Foto: Musicalul „Ştii ce am făcut în America?” – teatrul-elisabeta.ro

19
/04
/17

Peste aproximativ o lună, în capitală debutează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB). Timp de o săptămână, în perioada 15-21 mai, peste 100 de poeţi din peste 30 de ţări vor sosi la Bucureşti, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la mai mult de 20 de evenimente, organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș.

19
/04
/17

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, revine între 20 și 23 aprilie, cu o nouă ediție ce reinterpretează peisajul urban bucureștean prin intermediul artei digitale și multimedia.

19
/04
/17

Concertul nr. 1 în mi bemol pentru violoncel și orchestră de D. Șostakovici și Tablouri dintr-o expoziție, una dintre cele mai cunoscute partituri ale repertoriului rus, compusă de M. Musorgski și aranjată pentru orchestră de M. Ravel, se vor afla pe afișul concertului Orchestrei Naționale Radio, vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio.

19
/04
/17

George Bălăiţă unul dintre marii scriitori români contemporani, s-a stins din viață sâmbătă, cu o zi înainte de a împlini vârsta de de 82 de ani. În iunie 2008, în cadrul Târgului Bookfest, Uniunea Scriitorilor din România i-a decernat lui George Bălăiță Premiul Naţional pentru Literatură pentru întreaga operă.

18
/04
/17

INTERVIU Am stat de vorbă cu cineastul și profesorul universitar Copel Moscu, inițiatorul și directorul Cinepolitica, despre ce înseamnă un film politic, despre rolul unui astfel de festival și despre atracțiile noii ediții, care începe joi, la București, cu ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”.

18
/04
/17

Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Veneția vin la Audience Award Film Festival, unde „Insyriated” și „Perfetti Sconosciuti” vor avea proiecții în premieră.

18
/04
/17

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) la București se desfășoară între 20 și 23 aprilie 2017.

18
/04
/17

JazzTM 2017 continuă seria premierelor pentru România cu Monty Alexander Harlem Kingston Express. Excepționala colaborare aduce pe scena din Piața Victoriei un sunet unic, aflat la confluența a două genuri muzicale sacre: jazz-ul din Harlem, New York, o lume definită de ritm și improvizație, și reggae-ul din Kingston, Jamaica, cu ritmul său de neconfundat și linii de bas intense.

17
/04
/17

Un interviu cu tânărul regizor Tudor Cristian Jurgiu despre debutul său, „Câinele japonez” (2013), disponibil acum pe platforma gratuită Cinepub. Povestea unui bătrân singur, Costache (Victor Rebengiuc), şi a reîntâlnirii cu fiul său, Ticu (Şerban Pavlu).

14
/04
/17

Se joacă la Teatrul Metropolis spectacolul „Zece pentru New York” (piesă scrisă și regizată de Lia Bugnar).

14
/04
/17

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ajuns la a XXIV-a ediție, s-a creat și a crescut cu ajutorul comunității, al oamenilor care iubesc artele spectacolului sau au învățat să le iubească fiind spectatori la evenimentele festivalului din sălile de spectacol ori din stradă.

14
/04
/17

Optsprezece filme au fost selectate în această etapă în competiția Festivalului de la Cannes (17 - 28 mai), între care ''Happy End'', al austriacului Michael Haneke, "The Beguiled", al regizoarei americane Sofia Coppola, ''Rodin'', al francezului Jacques Doillon și "L'Amant double'' de asemenea al francezului François Ozon.

14
/04
/17

Cea de-a 70-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va onora serialele de televiziune, odată cu prezentarea integrală a celui de-al doilea sezon al show-ului TV ”Top Of The Lake”, regizat de Jane Campion, şi a primelor două episoade din cel de-al treilea sezon din ”Twin Peaks”, de David Lynch

14
/04
/17

În prima zi de Paşti, românii întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. În a doua zi, intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat. Telespectatorii TVR vor avea parte de surprize și emoții de sărbători, începând cu Vinerea Mare, până luni, 17 aprilie a doua zi de Paște, anunță cei de la TVR.

13
/04
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Nevoia de repere morale e o realitate prea bine cunoscută. Din acest punct de vedere, unii membri ai familiei regale române au dovedit din plin că pot constitui exemple demne de urmat. Principesa Ileana, fiica regelui Ferdinand şi a reginei Maria, născută în 1908, rămâne în amintirea românilor din ţară şi din SUA o persoană puternică, animată de spiritul datoriei, altruistă şi perfect conştientă de faptul că e prinţesă.