Muzeul Satului din Capitală va găzdui joi Târgul de Sfânta Maria
https://www.ziarulmetropolis.ro/muzeul-satului-din-capitala-va-gazdui-joi-targul-de-sfanta-maria/

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|13 august 2013

Un Târg de Sfânta Maria, organizat cu scopul de a reface atmosfera iarmarocurilor de altădată, va avea loc joi, la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” din Bucureşti.

Aşadar, la marea sărbătoare de joi, Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” va oferi publicului un program atractiv, cu demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii, târg cu meşteri, gastronomie tradiţională specifică perioadei şi produse bio.

Între Sfânta Maria Mare (Adormirea Maicii Domnului – 15 august) şi Sfânta Marie Mică (Naşterea Maicii Domnului – 8 septembrie) încep lucrările agricole de toamnă şi este momentul în care se deschide sezonul de nunţi.

În unele zone ale ţării, în ziua Adormirii Maicii Domnului, femeile merg la biserică unde sfinţesc şi împart struguri, prune, flori, plante de leac şi merg la cimitir pentru a tămâia mormintele, notează Mediafax.

Tot la sate se obişnuieşte ca în această zi să fie angajaţi pândarii în vii şi se oferă ofrandă din noua poamă.

Info:

Târgul va fi deschis de la ora 9.00 până la 19.00.

Foto credit: Muzeul Satului ,,Dimitrie Gusti” (Facebook)

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.