Nakamura Yo vine la Sibiu în 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/nakamura-yo-vine-la-sibiu-in-2014/

Premiul Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediţiei din acest an a Yokohama Dance Collection EX (2 – 17 februarie) a fost acordat tinerei dansatoare de origine japoneză Nakamura Yo. Acesta este primul premiu oferit de Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) în cadrul unei competiţii internaţionale. Yokohama Dance Collection […]

Un articol de Andrada Văsii|13 februarie 2013

Premiul Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu din cadrul ediției din acest an a Yokohama Dance Collection EX (2 – 17 februarie) a fost acordat tinerei dansatoare de origine japoneză Nakamura Yo.

Acesta este primul premiu oferit de Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) în cadrul unei competiții internaționale. Yokohama Dance Collection EX, cel mai important festival de dans contemporan din Japonia, reprezintă o platformă de promovare unică pentru coregrafi. Evenimentul este unul anual şi are loc la Red Brick Warehouse, în Yokohama, al doilea cel mai populat oraş din Japonia. Programul din acest an al festivalului a atras 164 de aplicații din cinci țări din Asia şi s-a desfăşurat pe două secțiuni: Competiția I, dedicată coregrafilor profesionişti a căror lucrare a fost deja prezentată publicului şi Competiția II, dedicată tinerilor coregrafi cu vârsta sub 25 de ani, a căror lucrare nu depăşeşte zece minute.

Premiul FITS constă în invitarea unui coregraf pentru a susține un workshop și o reprezentație la Sibiu în 2014 şi îşi propune să contribuie la un dialog cultural important între artiştii români şi japonezi. Acest premiu este oferit unui coregraf din Competiția I cu sprijinul EU Japan Fest Committee și Air France România şi a fost acordat lui Yo Nakamura. Tânăra dansatoare de 24 de ani şi-a început studiile la Universitatea Waseda din Tokio, iar din 2009 lucrează alături de coregrafii Onodera Shuji şi Kondo Ryohei şi apare, de asemenea, în mai multe producții scurte de televiziune. Tânăra dansatoare a început să îşi creeze propriile coregrafii anul trecut când a participat în Competiția II a Festivalului de la Yokohama şi the NEXTREAM21 Dance Competition unde a primit Premiul Juriului.

Mai mult decât atât, marele premiu din acest an al Festivalului din Yokohama a fost acordat tot coregrafei Nakamura Yo, confirmând talentul şi abordarea inovativă a tinerei artiste în piesa „Good Bye”, o lucrare ce îmbină fragmente de dans, teatru şi film. Spectacolul câştigătoarei a fost prezentat pe data de 10 februarie, în fața unui juriu format din Shinji Ono (producător, Aoyama Theater), Hiroko Shindo (critic de dans), Fumio Hamano (editor senior Revista Shinshokan Dance), Keizo Maeda (director al publicației Realcities), Ko Murobushi (coregraf), Rebecca Lee (director al Institutului Francez din Japonia) şi Aymar Crosnier (director adjunct al Centrului de Dans Contemporan Angers).

Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu este cel mai important festival de artele spectacolului din România și al treilea din Europa ca amploarea și dimensiune. Timp de zece zile peste 2500 de artiști și producători din toate colțurile lumii prezintă peste 350 de evenimente ce au loc în 60 de locații din Sibiu. Ediția aniversară din acest an va avea loc în perioada 7 – 16 iunie.

 

 

Sursa: SibFest

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]

17
/11
/17

Cele mai noi filme poloneze, premiate în ultima vreme în Polonia și în lume, vor putea fi văzute în cadrul festivalului CinePOLSKA, de vineri până duminică și la sfârșitul săptămânii viitoare, la Cinematograful ''Elvira Popescu'' din Capitală.

17
/11
/17

SCRISORI CĂTRE CEI DIN CĂRȚI Pe urmele jurnalistei și spioanei americane Marguerite Harrison, pe când bolșevismul începea.

17
/11
/17

“Nu există lucru simplu. Simplu înseamnă dificil.” - Martin Scorsese. Cineast, cinefil, om de cinema, considerat alături de Steven Spielberg, liderul generației de regizori americani lansați la începutul anilor '70, Martin Scorsese împlinește, astăzi, 75 de ani!

16
/11
/17

Cartea „Spionul care a ieșit din joc” (traducere din limba engleză de Michaela Tache) a fost publicată în acest an la Editura Rao (tot în 2017, romanul, publicat inițial în 1963, a fost ecranizat de BBC).

16
/11
/17

Grupul Librarium anunță deschiderea unei noi librării în București în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național I.L. Caragiale. Evenimentul de lansare va avea loc joi, 16 noiembrie, începând cu ora 18:00. Vor fi prezenti la eveniment Ion Caramitru, directorul Teatrului Național, scriitorii Marius Chivu și Alex Tocilescu și Laura Câlțea, blogger cultural.

15
/11
/17

Intră din 17 noiembrie în cinematografe „Tărâmul binecuvântat” / „God's Own Country”, un film cu 11 nominalizări la British Independent Film Awards, cele mai importante premii din industria independentă de film din Marea Britanie. Regizat de Francis Lee, filmul este considerat de publicul și de presa internațională unul dintre succesele cinematografice ale lui 2017.

15
/11
/17

„Maestrul și Margareta” este una dintre cărțile mele de căpătâi, așadar am așteptat cu nerăbdare (și emoție) să văd spectacolul Bulgakov 17, oferit de Teatrul Național Târgu-Mureș – Compania „Liviu Rebreanu”.

15
/11
/17

Spectacolul de dans contemporan DORIANse întoarce la Teatrul Odeon, pentru încă o reprezentație, pe 19 noiembrie, de la ora19:30, la Sala Studio. După această reprezentație, DORIAN continuă turneul național pe scena Teatrului Național din Tîrgu-Mureș, unde spectacolul este programat pe 27 noiembrie.

15
/11
/17

„Tinerețe fără bătrânețe: artiști și producători culturali români contemporani între 30 și 100 de ani” este un proiect editorial online care prezintă creativi români, prin intermediul unor „portrete” video, foto sau audio. Proiectul se înscrie în seria „modernism art documentaries” lansată de platforma Modernism.ro în 2012, care cuprinde până în prezent 190 de episoade video-documentare.

15
/11
/17

Într-o comedie romantică și total anapoda, cinci personaje din Bucureștiul interbelic își caută perechea ideală. Cu un umor delicat, actorii Oana Pellea, Florina Gleznea, Cristina Casian, Richard Bovnoczki și Istvan Teglas revin în luna noiembrie, la ARCUB, într-o nouă reprezentație excepțională a spectacolului de teatru „Idolul și Ion Anapoda”, scrisă de George Mihail Zamfirescu și adaptată de regizoarea Mariana Cămărășan.