Noi evenimente la Gaudeamus
https://www.ziarulmetropolis.ro/noi-evenimente-la-gaudeamus/

Târgul Gaudeamus continuă joi, în cea de-a doua zi a manifestării fiind organizate numeroase evenimente, dintre care nu vor lipsi lansările de carte, mesele rotunde, întâlnirile cu autori îndrăgiţi. Apreciatul romancier Augustin Buzura îşi va lansa, la standul Grupului Editorial RAO, volumul „Nici vii, nici morţi” iar Matei Vişniec va prezenta, la Humanitas, volumului de […]

Un articol de Andrada Văsii|22 noiembrie 2012

Târgul Gaudeamus continuă joi, în cea de-a doua zi a manifestării fiind organizate numeroase evenimente, dintre care nu vor lipsi lansările de carte, mesele rotunde, întâlnirile cu autori îndrăgiţi.

Apreciatul romancier Augustin Buzura îşi va lansa, la standul Grupului Editorial RAO, volumul „Nici vii, nici morţi” iar Matei Vişniec va prezenta, la Humanitas, volumului de teatru „Procesul comunismului prin teatru”.

Editura Tehnică va lansa la Sala Cupola volumul „Planeta plină, farfuriile goale – Noua geopolitică a deficitului de hrană”, de Lester Brown. La eveniment este invitat fostul preşedinte al României Ion Iliescu.

La standul Radio România vor fi lansate volumele 11-12 „Noapte bună, copii”, din seria „Mari scriitori povestind celor mici”, înregistrări din perioada 1959-1965, cu Mircea Albulescu, Fory Etterle, Silvia Chicoş, Octavian Cotescu, Ştefan Mihăilescu-Brăila, iar la standul Institutului Cultural Român va fi prezentat albumul monografic Aurel Bulacu.

Printre mesele rotunde programate a se desfăşura joi se numără: „Rolul agenţilor literari pe piaţa internaţională de carte în era electronică”, având-o ca moderator pe Simona Kessler, la care vor participa agenţi literari din Anglia, Franţa, Germania, Italia, România, Spania, SUA, Turcia şi „Republica Moldova – noi perspective şi oportunităţi”, organizată la standul ţării vecine, eveniment la care este invitat scriitorul basarabean Vitalie Ciobanu.

Cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură s-a deschis miercuri la Romexpo, peste 650 de evenimente culturale, propuse de peste 370 de participanţi români şi 15 agenţi literari străini din şapte ţări europene şi SUA fiind programate, până duminică, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp.

Sursa: Agerpres

24
/07
/17

În perioada 25 iulie - 3 august, Radio România Muzical transmite în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner. Transmisiunile directe pot fi ascultate și la Radio România Cultural.

24
/07
/17

În această seară (24 iulie), de la ora 21.10, iubitorii teatrului pot vedea ”Năpasta” de I.L. Caragiale, în regia lui Miron Niculescu. Spectacolul a fost difuzat In Memoriam Emil Bota (15 septembrie 1911 - 24 iulie 1977), în anul 1970, chiar în ziua în care, acum 40 de ani, poetul, prozatorul și îndrăgitul actor - aici în rolul „Ion” – se stingea din viață.

23
/07
/17

Cine nu s-a bucurat în copilărie de minunata „Lorelei” sau de extraordinarele povești din „La Medeleni”? Lumile lui Ionel Teodoreanu, un scriitor de o sensibilitate aparte, care ne-a fermecat pe toți cu „Ulița copilăriei” și care s-a stins brusc, la vârsta de 58 de ani…

22
/07
/17

„Toate aceste nopți albe / All These Sleepless Nights”, „filmul documentar deghizat în ficțiune, teribil de sexy și năucitor în aparenta lui frivolitate”, după cum îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, va intra în cinematografe vineri, 28 iulie.

22
/07
/17

Într-un spațiu cu o istorie tulbure precum cea a Balcanilor, unde în loc de „casă, dulce casă” zici „butoi cu pulbere”, totul se schimbă, chiar și iubirea. De care te bucuri unde, când și cum poți, chiar și pe drum. Pătimașe și variate, poveștile de amor balcanic au prins viață în filme care te însoțesc asemeni celor mai dulci amintiri ale iubirilor de-o vară.

21
/07
/17

Bogdan-Alexandru Stănescu (BAS) coordonează colecția „Biblioteca Polirom”. BAS (39 de ani) este poet și, din acest an, romancier. Cartea sa „Copilăria lui Kaspar Hauser” a fost primită cu entuziasm, primind elogii peste elogii. Ne-am întâlnit să stăm un pic de vorbă despre cărți, nu neapărat ale noastre. A reieșit că situația nu e deloc roz. Iată.

21
/07
/17

Toys este o experienţă teatrală radicală, venită din Los Angeles, unde piesa autoarei Saviana Stănescu a fost pusă în scenă cu două stagiuni în urmă de Gábor Tompa. Acesta a încadrat textul într-o oră, cu o mare economie de cuvinte, un text plin de elipse şi întreruperi. Ca urmare, această sumbră poveste cu zâne nu se pierde în psihologizarea interminabilă a personajelor, cu atât mai puţin în amânarea narcotică a unui final. O concizie rar întâlnită în ziua de azi.

21
/07
/17

Chester Bennington, solistul celebrei trupe americane Linkin Park, s-a sinucis. Cântărețul, în vârstă de 41 de ani, s-a spânzurat în ziua în care prietenul lui, Chris Cornell, de la Soundgarden - care s-a sinucis la rândul lui în luna mai - ar fi împlinit 53 de ani. Solistul trupei Linkin Park i-a scris atunci lui Cornell o scrisoare prin care rememorează ce a însemnat prietenia lor.

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.