„O noapte furtunoasă“, cu George Ivașcu și Mihai Bendeac, la Antena 1
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-noapte-furtunoasa-cu-george-ivascu-si-mihai-bendeac-la-antena-1/

Primul sezon de Teatru Tv se încheie astăzi, 3 aprilie, la Antena 1, printr-o piesă clasică a lui I.L.Caragiale într-o montare modernă a lui Gelu Colceag, pe scena Teatrului de Comedie. Spectacolul va fi difuzat de la ora 22.45, la Antena 1

Un articol de Judy Florescu|3 aprilie 2013

Primul sezon de Teatru Tv se încheie astăzi, 3 aprilie, la Antena 1, printr-o piesă clasică a lui I.L.Caragiale într-o montare modernă a lui Gelu Colceag, pe scena Teatrului de Comedie. Spectacolul va fi difuzat de la ora 22.45, la Antena 1.

Din distribuția de excepție fac parte George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis, Cerasela Iosifescu, Doru Ana, Mihai Bendeac, Vlad Logigan, Andrei Mateiu și Alina Berzunțeanu.

Spectacolul a fost filmat cu sala arhiplină, miercurea trecută, bucurându-se de prezenţa a numeroase persoane publice printre spectatori, printre care regizorul Călin Peter Netzer, regizoarea Alice Barb, criticul de film Irina Margareta Nistor.

Montarea scenică ne aduce cât mai aproape de intriga poveștii, prin jocul diversificat al actorilor, care nu se limitează la exprimarea verbală pentru a ne face să le înțelegem povestea. Actorii recurg şi la desene, dar și la contactul direct cu publicul, pentru un mai mare impact. Oare ce fel de impact va avea noaptea furtunoasă ieșită din tiparele clasicului, asupra publicului de acasă din fața televizoarelor?

Regizoarea Alice Barb a declarat pentru Ziarul Metropolis că „spectacolul a fost foarte bun iar ideea de Teatru Tv este excepțională“. „Sper din tot sufletul să continue și după încheierea primei serii de patru spectacole. Ideea e foarte bună. Am auzit de la foarte mulţi oameni că s-au uitat la televizor şi că sunt foarte bucuroși să vadă teatru la televizor. Așa că e minunat și trebuie continuat categoric“.

Regizorul Emanuel Pârvu a spus că a văzut spectactolul din car. „Eu le montez, fac regia de televiziune pentru toate cele patru spectacole. Noi de aceea l-am ales, pentru că e un spectacol minunat“.

13
/02
/17

Expoziția solo „Contagiune”, de Dumitru Gorzo, va avea vernisajul în data de 14 februarie, deschizând Programul Expozițional 2017 de la ARCUB.

13
/02
/17

"La La Land" a ieșit triumfător duminică seara la cea de a 70-a ediție a premiilor Academiei britanice de film, primind nu mai puțin de cinci trofee din cele 11 la care a fost nominalizat. Musicalul american a primit premiile BAFTA pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță în rol principal, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună imagine.

13
/02
/17

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

13
/02
/17

Deschiderea ediției din acest an a Carnavalului de la Veneția (11-28 februarie) a fost marcată de un show acvatic spectaculos, la care au participat, ca în fiecare an, numeroși vizitatori. Show-ul inaugural, pus în scenă pe Canalul Cannaregio, a celebrat sâmbătă seara temele frumuseții, mării și vanității, printr-o paradă a creaturilor marine.

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

13
/02
/17

Majoritatea românilor (regizori, producători, actori, selecționeri de festival) veniți la Festivalul de Film de la Berlin au participat, duminică seara, la un protest pe covorul roșu, obținut prin amabilitatea organizatorilor festivalului, care le-a acordat un minut înaintea ultimei proiecții din palatul festivalului. Protestul a fost transmis live pe site-ul oficial al festivalului (berlinale.de).

11
/02
/17

Zeci de persoane, prieteni, admiratori, colegi, studenți și oameni simpli i-au adus un ultim omagiu regizorului Radu Gabrea, sâmbătă, la Teatrul Nottara. Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistului a părăsit Teatrul Nottara la ora 16,30, în aplauzele celor care au dorit să-și ia adio de la cel pe care l-au iubit și admirat. Radu Gabrea a murit joi la vârsta de 79 de ani.

11
/02
/17

"Bine v-am regăsit ca să vă spun rămas bun! (...) Resursele mele de luptă cu inerţia, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reuşesc să interacţionez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag. (…) Sunt prea bătrân, sunt depăşit pentru uriaşele dumneavoastră aşteptări (…)” - Dan C. Mihailescu. Cunoscutul critic literar a renunțat la "Cartea de la ora 5", acesta făcând anunțul în ultima apariţie online a proiectului.

10
/02
/17

Un veritabil templu al operei, Teatro alla Scala are o tradiție de peste 300 de ani și reputația unui spațiu muzical magic, în care orice muzician își dorește să ajungă măcar o dată în carieră și fiecare iubitor de operă visează să vadă măcar un spectacol.

10
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. „Secvențe” (1982), de Alexandru Tatos, un film unic în cinematografia română. Un film polemic. Un sclipitor manifest cinematografic, deopotrivă intelectualist și emoționant. O capodoperă.

10
/02
/17

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, Festivalul Internațional de Film Experimental București BIEFF revine anul acesta, între 28 martie și 2 aprilie, la Cinema Muzeul Țăranului și Cinema Elvire Popesco, prezentând în premieră românească cele mai inovatoare experimente cinematografice ale ultimului an, cu un focus special asupra lucrărilor semnate de artiști vizuali proeminenți, ce expun de obicei în muzee și galerii de artă și doar rareori în săli de cinema.

10
/02
/17

Olimpia Melinte şi Alexandru Papadopol sunt doi dintre numeroşii actori vedetă din "Bucureşti NonStop", filmul din 2015 al lui Dan Chişu, acum disponibil pe platforma gratuită Cinepub. Un scurt dublu-interviu despre personaje şi indicaţii regizorale.

09
/02
/17

E interesant cum karma pieselor și a spectacolelor de teatru se împletește uneori cu viața, în modalități pe care nici autorul piesei, nici cei care au pus în scenă spectacolul, nu au anticipat integral. Am văzut spectacolul Teatrului de Comedie, ”Suflete moarte” de Gogol (în dramatizarea unui alt rus genial, Bulgakov, și versiunea scenică și regia lui Vlad Cristache) în această perioadă cu profunde mișcări tectonice social-politice în România.