O vara foarte instabila – premieră mondială la Festivalul de la Varşovia
https://www.ziarulmetropolis.ro/o-vara-foarte-instabila-premiera-mondiala-la-festivalul-de-la-varsovia/

Filmul O vara foarte instabila, în regia Ancăi Damian, a avut ieri premiera mondială în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia, fiind selectat în competiţia oficială a acestuia.

Un articol de Andrada Văsii|13 octombrie 2013

Filmul O vara foarte instabila, în regia Ancăi Damian, a avut ieri premiera mondială în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia, fiind selectat în competiția oficială a acestuia.

Este a doua oară când Anca Damian are un film prezent in competiția acestui festival, după „Crulic – Drumul spre dincolo“.

Stefan Laudyn, directorul festivalului, a declarat: „Mă bucur în mod special că am ocazia să mă reîntâlnesc cu cu regizori ai căror filme au fost prezente în competițiile anilor anterior – și aici mă refer la regizorul italian Uberto Pasolini cu Still Life, film care va deschide festivalul nostru, regizorul român Anca Damian cu filmul A Very Unsettled Summer/O vara foarte instabila și regizorul estonian IImar Raag, cu Love Is Blind”, notează Cinemaeuropa.org.

Festivalul Internațional de Film de la Varșovia va avea loc între 11-20 octombrie. Proiecțiile filmului românesc sunt programate în datele de 14, 17 și 18 octombrie, în prezența regizorului Anca Damian și a actrițelor Ana Ularu și Diana Cavaliotti. Pentru Marele Premiu vor concura 15 titluri din 13 țări.

O poveste de dragoste, în filmul O vara foarte instabila

Filmul vine după marele succes al titlului Crulic – Drumul spre dincolo (2011), care a strâns peste 25 premii si un număr impresionant de participări internaţionale la festivaluri de film de prim rang, cum ar fi Locarno, BFI London Film Festival, Pusan sau Annecy. Crulic a fost lansat pe marile ecrane în România şi în ţări precum Polonia, Republica Cehă, Slovenia, Franţa, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria, Estonia, Argentina sau Canada.

Filmul vorbit aproape integral în limba engleză spune povestea lui Daniel, un scoțian care, dintr-un joc de-a ficțiunea, e prins între doua femei, între dragoste și pasiune.

O vara foarte instabila Anca Damian - regizor

Anca Damian, regizorul filmului O vara foarte instabila

Ziua foarte călduroasă și perturbațiile atmosferice violente din timpul nopții marchează fundalul acestei povești urbane, plasată într-un oraș continental. Un film despre viața pe care o trăim chiar în acest moment.

În rolurile principale sunt actorii: Ana Ularu (Hârtia va fi albastră, Periferic, The Borgias, Sunt o babă comunistă, Serena) , Jamie Sives (Urzeala tronurilor, Clash of the Titans, Valhala Rising, Wilber Wants to Kill Himself, Triage), Diana Cavaliotti (Amintiri din Epoca de Aur, Intâlniri încrucisate, Restul e tăcere), Kim Bodnia (Pusher, Love Is All You Need).

Citiţi şi: Un nou film de Anca Damian, la cinema

O vara foarte instabila este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie fiind produs de Aparte Film (România) şi Maur Film (Cehia), în coproducție cu Filmgate şi Film I Vast (Suedia), Faction North (Marea Britanie), Studio Video Art (Romania), Abis Studio, Sharf Studio cu sprijinul Ministerului Culturii din România și Cehia, cu sprijinul financiar al GoodYear şi cu participarea HBO Romania, BBC și DR Broadcasting.

Info:

Premiera filmului va avea loc în data de 1 noiembrie în cinematografele din întreaga ţară.

Foto credit: O vara foarte instabila

 

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.

21
/03
/17

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 și TVR HD, dar și online pe www.premiilegopo.ro și www.cinepub.ro.

19
/03
/17

Scurt interviu cu Paul Negoescu, regizorul comediei „Două lozuri”, nominalizat în acest an la Premiile Gopo, la categoriile „Cel mai bun film” și „Cel mai bun scenariu”.

16
/03
/17

Scris şi regizat de Paul Negoescu, „Două lozuri” a arătat că o comedie de mic buget poate avea succes la public (şi în bună parte şi la critică) fără a face apel la cele mai facile instrumente (şi cu o inspirată campanie de promovare).

16
/03
/17

Cea de-a opta ediție a Festivalului Serile Filmului Românesc (10 – 14 mai 2017) îi este dedicată regizorului Cristian Mungiu. Cinefilii și îndrăgostiții de film românesc vor avea ocazia să se întâlnească cu regizorul în prima zi de festival. Noutatea din acest an este că selecția filmelor din festival este realizată chiar de invitatul special – Cristian Mungiu, în colaborare cu Ambasadorul cultural, Irina – Margareta Nistor.

16
/03
/17

CRONICĂ DE FILM „Silence”, cel mai nou film al legendarului regizor american Martin Scorsese, realizat după un roman japonez, aspiră la clasicism.

15
/03
/17

Judith State este Sandra din filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, fapt care îi aduce o nominalizare la Premiile Gopo pentru „Cea mai bună actriță într-un rol secundar”. Însă Judith State nu este actriță, ea vine din zona dansului. Cum se împacă, așadar, filmul și dansul contemporan?

15
/03
/17

Cea de-a XI-a ediție a Premiilor Gopo, eveniment care răsplătește anual performanța în cinematografia românească, va avea loc marți, 21 martie 2017, în Sala Mare a Teatrului Național „Ion Luca Caragiale” din București.

15
/03
/17

În colaborare cu partenerul său pe termen lung, celebra secțiune a Festivalului de Film de la Cannes, Quinzaine des Réalisateurs, BIEFF 2017 aduce în România cel mai recent lungmetraj al legendarului Alejandro Jodorowsky, una din figurile emblematice ale cinema-ului de avangardă, renumit pentru provocatoarele sale capodopere suprarealiste din anii ‘70 („Santa Sangre”, „El Topo”, „The Holy Mountain”).