Oana Pellea va fi preşedintele juriului la Gala Tânărului Actor – HOP
https://www.ziarulmetropolis.ro/oana-pellea-va-fi-presedintele-juriului-la-gala-tanarului-actor-hop/

Actriţa Oana Pellea va fi preşedintele juriului Galei Tânărului Actor – HOP de anul acesta, care se va desfăşura între 4 şi 8 septembrie, la Costineşti.

Un articol de Corina Vladov|16 august 2013

Actriţa Oana Pellea va fi preşedintele juriului Galei Tânărului Actor – HOP de anul acesta, care se va desfăşura între 4 şi 8 septembrie, la Costineşti.

Oana Pellea va delibera alături de Radu Macrinici, Marius Manole, Ada Milea şi Corina Şuteu. Anul acesta, tinerii actori de la gală vor descoperi „spectaculosul” sub direcţia artistică a lui Radu Afrim, aceasta fiind tema competiţiei.

Evenimentul de anul acesta aduce un omagiu singurei artiste care a valorificat cântul românesc popular autentic: Maria Tănase. De aici rezultă un dialog între trecut şi prezent, un remix interesant şi îndrăzneţ. Concurenţii vor reinterpreta pe acorduri electro melodii ale artistei precum „Mi-am pus busuioc în păr”, „Leliţă cârciumăreasă”, „Aseară ţi-am luat basma” şi „Lung îi drumul Gorjului”, totul reunit într-o aventură muzicală.

În căutarea modelelor

De asemenea, Vlaicu Golcea va susţine un workshop de patru zile dedicat tinerilor artişti şi intitulat „hai iu iu nu hi you you”.

Provocarea lansată de Radu Afrim prin această probă impusă va da de furcă atât concurenţilor de la secţiunea „Individual”, cât şi celor de la secţiunea „Grup”. În spatele celor trei minute de celebritate, cei 47 de tineri actori vor fi propriii lor regizori, scenografi, coregrafi, ca să creeze o lume şi să regăsească spiritul modelului ales.

Citiţi şi: 15 minute în care să arăţi tot ce poţi – preselecţie pentru Gala HOP!

Gala Tânărului Actor – HOP, program permanent al UNITER şi singular în peisajul festivalier autohton, ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular, notează Mediafax.

Citiţi şi: Oana Pellea: „Chiar cred că m-am ivit pe pământ să învăţ, nu să mă plictisesc“

Oana Pellea este una dintre cele mai mari actriţe de teatru şi film din România. A avut, printre altele, roluri în pelicule precum „Concurs” (1982), „Stare de fapt” (1996) şi „Copiii tatălui/ Children of Man” (2006).

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

Foto cu Oana Pellea: Digi 24

21
/04
/17

Momentul de grație / Their Finest (r. Lone Scherfig), un film de epocă plin de detalii sublim recreate, încărcat de emoție, dramatism dar și de umor britanic autentic, va fi proiectat în închiderea celei de-a șasea ediții a Festivalului Internațional de Film Cinepolitica, duminică, 23 aprilie, la Cinema Elvire Popesco. Cinepolitica are loc în perioada 20 – 23 aprilie la Cinema Elvire Popescu și Institutul Balassi din București.

20
/04
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE „Nu poţi fi profet în ţara ta”, aceste înţelepte vorbe poplare se potrivesc celui care, plecat la 10 ani din Iaşi, şi-a făcut o carieră remarcabilă mai ales în străinătate. Educat la Paris, modelat de iezuiţi (care l-au învăţat matematică), urmează Şcoala navală din Brest. Îşi adaugă un doctorat în Drept la Bruxelles, intră în serviciul diplomatic român şi... călătoreşte.

20
/04
/17

„4 Blocks”, cea mai titrată miniserie europeană a momentului, va fi lansată în România, luna viitoare, de canalul de televiziune TNT. Producția a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin 2017, primele două episoade fiind proiectate în cadrul secțiunii „Berlinale Special Series”.

20
/04
/17

Ultima zi, cel mai recent lungmetraj al regizorului Gabriel Achim, va fi lansat în cinematografele românești în 12 mai, distribuit de Independența Film. După ce a fost prezentat în avanpremieră internațională la TIFF 2016, unde a primit Premiul pentru Cel mai bun lungmetraj românesc, Ultima zi va închide anul acesta Festivalul Filmului European, în 11 mai.

20
/04
/17

După marele succes de anul trecut al „Oedip-ului” enescian, sprijinit de către Institutul Cultural Român din Londra, parteneriatul nostru cu Opera Regală Covent Garden continuă cu un eveniment avându-l în centru pe tenorul Teodor Ilincăi, care revine pe prestigioasa scenă de operă londoneză în rolul Pinkerton din „Madama Butterfly”.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

19
/04
/17

Poetul Claudiu Komartin (33 de ani) ține în viață un cenaclu – Institutul Blecher. Și o editură care publică poezie – Casa de Editură Max Blecher. Claudiu Komartin, din Berceni. Trăiește între poeți și pentru poezie. Către viitor se uită, așa cum e și firesc, în ordinea poetică a lumii, cu scepticism.

19
/04
/17

Peste aproximativ o lună, în capitală debutează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional de Poezie Bucureşti (FIPB). Timp de o săptămână, în perioada 15-21 mai, peste 100 de poeţi din peste 30 de ţări vor sosi la Bucureşti, prilejuind publicului iubitor de poezie ocazia de a participa la mai mult de 20 de evenimente, organizate în 10 spații culturale cunoscute din oraș.

19
/04
/17

Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, revine între 20 și 23 aprilie, cu o nouă ediție ce reinterpretează peisajul urban bucureștean prin intermediul artei digitale și multimedia.

19
/04
/17

Concertul nr. 1 în mi bemol pentru violoncel și orchestră de D. Șostakovici și Tablouri dintr-o expoziție, una dintre cele mai cunoscute partituri ale repertoriului rus, compusă de M. Musorgski și aranjată pentru orchestră de M. Ravel, se vor afla pe afișul concertului Orchestrei Naționale Radio, vineri, 21 aprilie 2017, de la ora 19.00, la Sala Radio.

19
/04
/17

George Bălăiţă unul dintre marii scriitori români contemporani, s-a stins din viață sâmbătă, cu o zi înainte de a împlini vârsta de de 82 de ani. În iunie 2008, în cadrul Târgului Bookfest, Uniunea Scriitorilor din România i-a decernat lui George Bălăiță Premiul Naţional pentru Literatură pentru întreaga operă.

18
/04
/17

INTERVIU Am stat de vorbă cu cineastul și profesorul universitar Copel Moscu, inițiatorul și directorul Cinepolitica, despre ce înseamnă un film politic, despre rolul unui astfel de festival și despre atracțiile noii ediții, care începe joi, la București, cu ultimul film al lui Andrzej Wajda, „Imaginea de apoi”.

18
/04
/17

Filmele premiate de public la Berlin, Sundance, Toronto, Vilnius sau Veneția vin la Audience Award Film Festival, unde „Insyriated” și „Perfetti Sconosciuti” vor avea proiecții în premieră.

18
/04
/17

Reuniunea generală de primăvară a Rețelei internaționale pentru arte performative contemporane (IETM) la București se desfășoară între 20 și 23 aprilie 2017.