Omul care a văzut moartea – prima premieră a noii stagiuni de la TNB
http://www.ziarulmetropolis.ro/omul-care-a-vazut-moartea-prima-premiera-a-noii-stagiuni-de-la-tnb/

Omul care a văzut moartea, una din cele mai jucate piese ale lui Victor Eftimiu, vede luminile rampei într-o viziune modernă, plină de ritm, realizată pe scena Sălii Mici a Naţionalului bucureştean.

Un articol de Andrada Văsii|12 Septembrie 2013

Omul care a văzut moartea,  una din cele mai jucate piese ale lui Victor Eftimiu, vede luminile rampei într-o viziune modernă, plină de ritm, realizată pe scena Sălii Mici a Naţionalului bucureştean.

Victor Eftimiu poate fi caracterizat drept un dramaturg, eseist, povestitor, scriitor și traducător român, membru titular al Academiei Române, director în mai multe rânduri al Teatrului Național din Bucureşti,

Premiera oficială a spectacolului Omul care a văzut moartea va avea loc duminică, 22 septembrie 2013, de la ora 20.00.

Senzaţional! Planuri electorale date peste cap într-un oraş de provincie! Din cauza vieţii grele, un cetăţean a încercat să se sinucidă.

Omul care a văzut moartea – o poveste încurcată

În ultima clipă, este scos din apă. Salvatorul lui este declarat Omul  Zilei. Oraşul îl vrea primar, familia este dezbinată. Politica va învinge dragostea?

Deznodământ tulburător! Informaţii noi arată că povestea a fost doar o farsă. Un impostor a înscenat totul în detaliu. Cine este până la urmă omul care a văzut moartea şi a bulversat viaţa unui oraş?

Omul care a vazut moartea

Omul care a văzut moartea, una din cele mai jucate piese ale lui Victor Eftimiu, vede luminile rampei într-o viziune modernă, plină de ritm, realizată pe scena Sălii Mici a Naţionalului bucureştean.

Victor Eftimiu a scris nu mult, ci imens: 140 de volume, 40 de piese, 200.000 de versuri, 5000 articole literare şi a ţinut 1000 de conferinţe publice. Comedia Omul care a văzut moartea trezeşte şi astăzi interesul pentru că pare ruptă din realitatea imediată.

Haimanaua simpatică şi plină de haz, de tip hollywoodian, ajunge pe scena TNB în interpretarea lui Lari Giorgescu, tânărul actor nominalizat la ultima ediţie a Premiilor UNITER, la categoria cel mai bun actor (pentru performanţa din D’ale noastre).

În distribuţie sunt nume consacrate ale Naţionalului: Ilinca Tomoroveanu, Costel Constantin, Marius Bodochi, Florentina Ţilea, Răzvan Oprea. Regia îi aparţine lui Dan Tudor, scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, iar muzica de Gabriel Basarabescu.

Foto credit: TNB, Ionel Nicolaev

09
/10
/15

În ultimii 22 de ani Astra Film Festival a transformat Sibiul în spațiul privilegiat unde anual, timp de o săptămână, se poate vedea mersul lumii doar prin vizionarea selecției de filme. Viața de la 1,30 metri înălțime, spaimele interioare ale Hertei Muller – laureate a premiului Nobel, cum a învins Chuck Norris comunismul și viitorul filmului documentar în atelierele Aristoteles, sunt doar câteva din reperele weekend-ului la AFF 2015.

08
/10
/15

În luna octombrie, Merci Charity Boutique organizează o cină cu scop caritabil pregătită de Alex Dima, senior corespondent ProTv şi producător al emisiunii “România, te iubesc”.

08
/10
/15

După o serie de spectacole de teatru care au făcut istorie în ultimii ani, Teatrul Act propune un nou eveniment teatral, în co­productie cu Asociația T.E.T.A. – ​Vanilla Skype​– o incursiune în fascinația poveștilor contemporane. Premiera spectacolului va avea loc pe ​22, 23 și 24 octombrie​de la ​orele 19:00​, la Teatrul Act​.

08
/10
/15

Scriitoarea şi jurnalista belarusă Svetlana Alexievich a primit premiul Nobel pentru literatură pe 2015, "pentru scrierile sale polifonice, un monument dedicat suferinţei şi curajului în zilele noastre", potrivit motivaţiei Comitetului Nobel.

08
/10
/15

Festivalul Național de Teatru - ediția XXV (23 octombrie - 1 noiembrie) va oferi publicului bucureștean un număr record de spectacole, 44, selecționate de criticul Marina Constantinescu din stagiunea 2014-2015. Biletele pentru FNT 2015 se pun în vânzare începând de astăzi și, în premieră, se vor putea achiziționa online, prin platforma mystage.ro.

07
/10
/15

Recunosc că sunt un om curios, dar unul moderat, chiar discret. Aşa scria şi în fişa postului la prima angajare, să-mi manifest creativ curiozitatea. În ciuda a ceea ce am mai povestit pe aici, în mijloacele de transport încerc, cel puţin în ultima vreme, să fiu omul cel mai puţin curios din câţi există. Chiar şi aşa, cu această indiferenţă, pe alocuri jucată, nu pot evita să nu-i deranjez pe cei din jurul meu.

07
/10
/15

S-a dat startul celei de-a treia ediții a Dracula Film Festival. Hotel Transilvania 2 (R. Genndy Tartakovsky), film dublat în română de actorii Claudiu Bleonţ, Gabriel Spahiu, Anca Sigartău, Tamara Roman, Gabriel Costin şi Cristi Neacşu, a deschis ediţia din acest an a festivalului.

07
/10
/15

Les Films de Cannes à Bucarest și Asociația Culturală Control N lansează o provocare pentru tinerii critici de film, pe care își propun să-i angreneze în dezbatere. Un concurs organizat special cu ocazia acestor conferințe, „Fii critic la Cannes!”, oferă șansa participanților de a obține o acreditare - cu transport și cazare asigurate - la Festivalul de la Cannes, ediția din 2016.

07
/10
/15

O întâlnire cu toate fostele sau actualele iubiri: acesta poate fi coșmarul aventurierului. DON JUAN INFERNO vă invită într-o călătorie în care teatrul se completează cu dansul pentru a spune povestea infernului lui Don Juan. Produs de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, spectacolul se va juca în avanpremieră pe 9 și 10 octombrie, începând cu ora 20:00, la Sala ARCUB din Batiște nr. 14.

Page 1 of 43912345...102030...Last »