Omul cel bun din Seciuan, în regia lui Andrei Şerban, la Bulandra
https://www.ziarulmetropolis.ro/omul-cel-bun-din-seciuan-in-regia-lui-andrei-serban-la-bulandra/

Aşteptarea a luat sfârşit. Iubitorii de teatru pot vedea, în sfârşit, „Omul cel bun din Seciuan” de Bertolt Brecht, noul spectacol pus în scenă de Andrei Şerban la Teatrul Bulandra. Premiera va avea loc joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie, de la ora 19:00. Un spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani.

Un articol de Petre Ivan|7 octombrie 2014

Din distribuţia spectacolului fac parte: Vlad Ivanov, Alexandru Potocean, Dana Dogaru, Rodica Mandache, Mirela Gorea, Daniela Nane, Profira Serafim, Adrian Ciobanu, Marcela Motoc ş.a.

În 1968, în anul absolvirii Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Andrei Şerban, pe atunci în vârstă de 25 de ani, punea în scenă la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ acelaşi spectacol – “Omul cel bun din Seciuan” (“Der gute Mensch von Sezuan”) de Bertolt Brecht.

Pe scenă se aflau atunci actori precum: Carmen Galin, Mitică Popescu, Valentin Uritescu, precum şi Boris Petroff, Dan Borcia sau Constantin Cojocaru.

OMUL CEL BUN DIN SECIUAN – INFO

Textul: Bertolt Brecht

Traducerea şi adaptarea: Andrei Şerban şi Daniela Dima

Andrei Şerban

Andrei Şerban

Coregrafie şi instructaj actoricesc: Andrei Şerban

Scenografia: Iuliana Vâlsan

Muzica: Raul Kusak

Actorii (în ordine alfabetică): Cătălin Babliuc, Adela Bengescu, Adrian Ciobanu, Manuela Ciucur, Ana Covalciuc, Alexandra Fasolă, Mirela Gorea, Vlad Ivanov, Rodica Mandache, Marcela Motoc, Daniela Nane, Silvana Negruţiu, Mihai Niţă, Simona Pop, Alexandru Potoceanu, Profira Serafim, Ana Ularu

Foto: Omul cel bun din Seciuan, Andrei Şerban, Crista Bilciu, facebook

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.