Opera Comica pentru Copii – incursiune în basmul românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-incursiune-in-basmul-romanesc/

În februarie, Opera Comică pentru Copii vă provoacă la… dans! Dacă zilele de luni şi de marţi sunt dedicate spectacolului de balet „Don Quijote”, serile de vineri revin unui alt balet care s-a bucurat de un mare succes de public: „Minuniţă şi vrăjitoarea”, o poveste inspirată de un basm popular românesc.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2014

În februarie, Opera Comică pentru Copii vă provoacă la… dans! Dacă zilele de luni şi de marţi sunt dedicate spectacolului de balet „Don Quijote”, serile de vineri revin unui alt balet care s-a bucurat de un mare succes de public: „Minuniţă şi vrăjitoarea”, o poveste inspirată de un basm popular românesc.

Micii şi marii spectactori sunt aşadar invitaţi să se bucure în zilele de vineri ale lunii (14, 21, 28 februarie – de la ora 17.00) de întâmplările pline de haz prin care trece Minuniţă.

Regia şi coregrafia este semnată de Mihai Babuşka, artist a cărui carieră a fost puternic marcată de colaborarea cu Opera Naţională Bucureşti, dar şi de cea cu trupa de dans clasic şi contemporan „Fantasio” din Constanţa (creată de Oleg Danovski), în calitate de prim solist.

A dansat în toate rolurile majore ale baletului clasic pe scene din ţară şi străinătate, fiind aplaudat în Austria, Germania, Franţa, Olanda, Belgia, SUA, Japonia, Grecia ş.a.

Opera Comica pentru Copii

Scenografia spectacolelor este realizată de Viorica Petrovici, asistent de coregrafie este Cătălin Caracaş, iar colajul muzical este conceput de Alexandru Istrate.

Foto cu Opera Comica pentru Copii şi Minuniţă şi vrăjitoarea – Opera Comică pentru Copii

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).