Opera Comică pentru Copii prezintă două spectacole de balet: „Frumoasa din Pădurea Adormită“ şi „Cenuşăreasa“
https://www.ziarulmetropolis.ro/opera-comica-pentru-copii-va-asteapta-la-doua-spectacole-de-balet-nemuritoare-frumoasa-din-padurea-adormita-si-cenusareasa/

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19.00, puteţi vedea „Frumoasa din Părdurea Adormită“, un spectacol de balet după celebrul basm al lui Charles Perrault, în viziunea adaptată pentru copii de către coregraful Mihai Babuşka.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Sâmbătă, 27 iulie, de la ora 19.00, puteţi vedea „Frumoasa din Părdurea Adormită’’, un spectacol de balet după celebrul basm al lui Charles Perrault, în viziunea adaptată pentru copii de către coregraful Mihai Babușka.

Opera Comică pentru Copii continuă să dăruiască surprize publicului şi să aducă zâmbetul pe chipul spectatorilor mici şi mari şi în timpul vacanţei.

Cei care se vor afla la sfârşit de săptămână în Bucureşti au acum o plăcută variantă de petrecere a timpului liber: artiştii Operei Comice Pentru Copii vă aşteaptă în Parcul Crângaşi din capitală la spectacole de balet.

În distribuţie îi veţi vedea pe artiştii Operei Comice Pentru Copii: Alis Birjovanu, Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Theodora Munteanu, Claudia Iagăr, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Robert Ştefu, Daniel Manea, Mihai Pricope, Andrei Dogaru, Ionuţ Birjovanu, Octavian Iuga, Valentin Racoveanu.

Cenușăreasa îi vizitează pe copii

Duminică, 28 iulie, tot de la ora 19.00, în acelaşi parc bucureştean, puteţi vedea un alt spectacol de balet apreciat pe scena Operei Comice Pentru Copii: „Cenușăreasa’’ (foto sus), în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu.

Îi veţi revedea pe artiştii: Alis Birjovanu, Alexandra Corneanu, Andreea Soare, Mircea Ioniţă, Claudia Iagăr, Mihai Pricope, Andy Ardeleanu, Ionuţ Birjovanu, Daniel Manea, Octavian Iuga, Roberta Enişor.

Scenografia ambelor spectacole îi aparţine Vioricăi Petrovici, ilustraţia muzicală este realizată de Alexandru Istrate, iar asistent maestru de balet este Cătălin Caracaş.

Stagiunea estivală susţinută în luna iulie de Opera Comica Pentru Copii în Parcul Crângaşi a debutat în data de 6 iulie cu „Scufiţa Roşie”, întreaga serie de spectacole fiind prezentată colaborare cu Centrul Cultural European Sector 6.

Info:

Intrarea la evenimentele prezentate de Opera Comică Pentru Copii este liberă.

Pentru mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii, vă invităm să consultaţi site-ul operacomica.ro.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.