Oracol, un one-woman show despre femeia contemporană
https://www.ziarulmetropolis.ro/oracol-un-one-woman-show-despre-femeia-contemporana/

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2014

Scriitoarea de origine braşoveană Rucsandra Pop prezintă duminică, 12 ianuarie, de la ora 19, în premieră la Braşov spectacolul “Oracol”, un one woman show cu Graţiela Bădescu despre femeia contemporană în relaţie cu iubirea şi identitatea proprie.

“Oracol” spune o poveste de dragoste de secol XXI. Textul care stă la baza spectacolului este un poem urban, o mărturie, un love-story colectiv care s-a născut din energiile oraşului.

O producție lorgean theatre, “Oracol” a avut până acum peste 30 de reprezentaţii în 7 oraşe, fiind văzut de peste 1000 de spectatori.

Spectacolul a fost selecţionat la Festivalul Fără Bariere Satu Mare, la Gala Hop Mangalia, la TIMAF Cluj, la Festivalul Teatrelor de Studio Piteşti, la Festivalul de Teatru în autobuz Grolsch şi la Festivalul de Teatru Independent Fringe Sibiu.

“S-a întâmplat să se îndrăgostească toate femeile din oraș în același timp. În aceeași zi. La aceeași oră. Și să se întâlnească. Și să-și vorbească. Și să se nască un text magic – “Oracol” – care a căpătat o formă într-un laptop al insomniilor și ceștilor de cafea ale Rucsandrei Pop.

Și apoi s-a întâmplat să capete o formă de spus mai departe prin viu grai în insomniile și ceștile mele de cafea”, spune actriţa Grațiela Bădescu, adăugând că acest spectacol a avut un mare impact asupra carierei ei.

Oracol

Graţiela Bădescu este masterand al UNATC, secţia actorie, angajată a Teatrului Dramatic ID Sârbu din Petroşani şi perfomer independent la teatru  lorgean.

Graţiela a mai jucat la Teatrul Masca, la Sala Nouă a Teatrului de Comedie şi în producţiile TVR “O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale şi “Cafeneaua” de Mihai Mălaimare.

Lorgean Theatre este primul teatru de apartament din România care s-a deschis în decembrie 2008 într-o garsoniera de la etajul 9 al unui bloc de lângă parcul Cişmigiu din Bucureşti. Garsoniera scriitorului şi perfomerului Jean Lorin Sterian a devenit astfel locul unor experimente teatrale absolut inedite oferind experienţe de neuitat atât actorilor cât şi spectatorilor.

La lorgean theatre audienţa este la fel de importantă ca reprezentaţia. În cei 5 ani de existenţă, lorgean theater a găzduit peste 30 de piese.

Spectacolul se va desfășura duminică 12 ianuarie, de la ora 19.00, la Galeria de Artă Contemporană M8, din Brașov (str. Mureșenilor nr. 8)

Informații suplimentare și rezervări la tel.: 0722245893

Foto cu Grațiela Bădescu și Oracol – facebook

15
/01
/24

Teatrul Maghiar de Stat Cluj își ia cu tristețe rămas bun de la actorul András Csíky, laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, distins cu Premiul UNITER pentru întreaga activitate, care s-a stins din viață în data de 13 ianuarie 2024, la vârsta de 94 de ani

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Institutul Cultural Român anunță lansarea ediției din 2024 a Programului CANTEMIR*, program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. ICR va acorda finanțare nerambursabilă pentru inițiative culturale din domeniile arte vizuale (arte plastice, arte decorative, știință/cercetare și arhitectură, design, noile media, fotografie, performance) și artele spectacolului (teatru, muzică, dans).