OSCAR 2014: Seara „Eroilor” din filme
https://www.ziarulmetropolis.ro/oscar-2014-seara-eroilor-din-filme/

„Eroii” din cinematografie vor reprezenta tema centrală, „distractivă şi emoţionantă”, a premiilor OSCAR 2014, au anunţat, marţi, producătorii ceremoniei, care va închide, pe 2 martie, sezonul trofeelor de la Hollywood.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2014

„Eroii” din cinematografie vor reprezenta tema centrală, „distractivă şi emoţionantă”, a premiilor OSCAR 2014, au anunţat producătorii ceremoniei, care va închide, pe 2 martie, sezonul trofeelor de la Hollywood.

După dominanta muzicală a ediţiei din 2013, producătorii Craig Zadan şi Neil Meron, care se vor ocupa de această ceremonie pentru al doilea an consecutiv, au ales „să unifice gala cu o temă distractivă şi emoţionantă”, au explicat aceştia într-un comunicat.

„Oamenii, lumea întreagă, merg la cinema pentru a se simţi inspiraţi de personajele pe care le văd pe marele ecran.

Aducând un omagiu întregii game de eroi care ne-au îmbogăţit experienţa de spectatori, sperăm să creăm o gală plină de plăcere şi bucurie”, au adăugat organizatorii evenimentului, notează Mediafax.

Aceşti eroi vor putea fi atât personaje istorice, cât şi super-eroi, eroi populari şi de animaţie, de ieri şi de azi.

„Iar asta îi include şi pe cineaştii şi pe actorii care îşi asumă riscuri şi ne stimulează prin subiecte provocatoare şi personaje îndrăzneţe”, au precizat cei doi producători.

Craig Zadan şi Neil Meron, specialişti în musicaluri pentru marele ecran – lor li se datorează producţii precum „Chicago”, „Footloose” şi „Hairspray” – au fost realeşi în acest an în fruntea comitetului care organizează gala Oscarurilor, după rezultatele bune de audienţă obţinute anul trecut.

OSCAR 2014

Craig Zadan şi Neil Meron, producĂtorii galei OSCAR 2014

Gala din 2013 a fost totuşi apreciată în mod diferit de criticii de specialitate, care s-au declarat în general dezamăgiţi de prestaţia prezentatorului principal, cineastul şi scenaristul Seth MacFarlane, informează Mediafax.

În acest an, populara prezentatoare de televiziune Ellen DeGeneres va anima evenimentul şi „evident, nu va lipsi umorul”, asigură producătorii.

„Vor exista poate şi câteva surprize muzicale pe parcurs”, au mai spus ei.

Nominalizările pentru cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar vor fi anunţate joi dimineaţă, iar ceremonia de înmânare a preţioaselor statuete va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Foto cu OSCAR 2014 – onlyoscar.com

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.