Parisul personal al lui George Banu, lansat la Paris
http://www.ziarulmetropolis.ro/parisul-personal-al-lui-george-banu-lansat-la-paris/

“Parisul personal. Autobiografie urbană”, cea mai recentă carte a criticului de teatru George Banu, va fi lansat astăzi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

Un articol de Petre Ivan|16 Ianuarie 2014

Parisul personal. Autobiografie urbană”, cea mai recentă carte a criticului de teatru George Banu, va fi lansată astăzi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

La evenimentul care se va desfăşura în prezenţa autorului vor participa Alexandru Dobrescu, directorul Institutului Cultural Român de la Paris, şi Valentin Nicolau, preşedintele Editurii Nemira.

Volumul este prilejuit de împlinirea a patruzeci de ani de când George Banu, în ultima zi a anului 1973, ajungea la Paris şi păşea într-un nou destin.

Nu ştia atunci nici că va deveni o importantă voce a criticii de teatru din Europa, nici că Oraşul Luminilor avea să-l adopte pentru totdeauna.

Pornind de la acest moment, cunoscutul om de teatru creionează o aubiografie urbană în care se opreşte asupra locurilor importante într-o hartă personală a Parisului.

Parisul personal

George Banu, însoţit în călătoria sa prin “Parisul personal” de fotografiile  Mihaelei Marin

Lansarea va fi urmată de o lectură din “Caietele” lui Emil Cioran, moment la care George Banu va fi acompaniat de Francesco Agnello.

Muzicianul va cânta la hang, instrumentul care l-a făcut celebru, oferindu-i ocazia de a colabora la numeroase producţii artistice semnate de regizorul Peter Brook, notează Mediafax.

Parisul personal

Seara se va încheia cu un concert cu partituri de Bela Bartok şi Maurice Ravel, dar şi cu ritmuri de cabaret din prima jumătate a secolului trecut.

Foto cu Parisul personal. Autobiografie urbană şi George Banu – Mihaela Marin, nemira, wikipedia

22
/01
/17

Teatrul Mic deschide seria celor șase premiere din stagiunea 2016-2017 cu spectacolul „Deșteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia și scenografia lui Vlad Cristache. Primele reprezentații vor avea loc în zilele de 28 și 29 ianuarie, de la orele 19.00. Acesta este primul spectacol pus în scenă la Teatrul Mic de când conducerea acestuia a fost preluată de către regizorul și profesorul universitar Gelu Colceag.

21
/01
/17

The Deep Sound of Maramures, un proiect care integrează, în structuri artistice contemporane, cercetări antropologice din aria acustică tradițională, va fi prezentat publicului larg, în cadrul unei transmisii online din Vișeul de Sus, un eveniment realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român, care se va bucura de recenzia specială a profesorului Ricardo de Ostos, arhitect experimentalist din Londra.

20
/01
/17

Începând din 20 ianuarie, pe scena Sălii Atelier, publicul se va întâlni cu o nouă piesă regizată de Felix Alexa, Crima din strada Lourcine de Eugène Labiche, un maestru al vodevilului. Primele întâlniri cu publicul: vineri 20 ianuarie 2017 (de la ora ora 20.00), sâmbătă 21 ianuarie 2017 (de la ora 20.00) şi duminică 22 ianuarie 2017 (de la ora 20.00). Premiera oficială va avea loc în zilele de joi 2 februarie (ora 19.00) şi vineri 3 februarie (ora 20.00) - Sala ATELIER.

20
/01
/17

Marți, 24 ianuarie, la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38), va avea loc un eveniment dedicat volumului Scrisori către Vera, de Vladimir Nabokov, volum aflat în topul vînzărilor Editurii Polirom la Salonul Internațional de Carte Gaudeamus, ediția 2016. Participă: Veronica D. Niculescu, traducătoarea volumului și Bogdan-Alexandru Stănescu, coordonatorul colecției „Biblioteca Polirom”. Moderează: Emanuela Ignățoiu-Sora

20
/01
/17

Simplu spectator de cinema, năist dintotdeauna, salut călduros apariția filmului „6.9 grade pe scara Richter”, de Nae Caranfil. E o nebunie. E de un ludic dus la extrem.

20
/01
/17

Jazz Nouveau anunță încă 4 concerte pentru lunile martie, aprilie și mai ale acestui an în clubul Control: Marc Ribot (foto), Elias Nardi Group feat Daniele Di Bonaventura, Dans Dans și Rotem Sivan Trio.

19
/01
/17

Relansat pe platforma Cinepub, "E pericoloso sporgersi" (1993), de Nae Caranfil, a fost unul dintre cele mai neaşteptate filme din cinematografia română a anilor `90 şi rămâne unul dintre cele mai reuşite şi proaspete debuturi.

19
/01
/17

Industria cinematografică internaţională a intrat în linie dreaptă pentru cel mai important eveniment al său: Gala Premiilor Oscar. Pentru al treilea an consecutiv, Digi24 şi Digi Film vor transmite, în direct şi în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

19
/01
/17

Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București îi invită pe iubitorii teatrului la premiera oficială a spectacolului ARTISTS TALK - un spectacol despre etica artistului în contextul social și politic de azi -, realizat de Gianina Cărbunariu. Premiera oficială are loc pe 25 și 26 ianuarie, de la ora 20:00

19
/01
/17

Loalwa Braz Vieira, interpreta hitului mondial Lambada, a fost găsită moartă carbonizată în mașina sa, joi, la Saquerema, pe litoralul regiunii Rio de Janeiro. Grupul Kaoma, înfiinţat în 1985, a devenit celebru cu hituri precum „Chorando Se Foi (Lambada)”, „Dançando Lambada” şi „Lambamor”.

Page 1 of 58712345...102030...Last »