Parisul personal al lui George Banu, lansat la Paris
http://www.ziarulmetropolis.ro/parisul-personal-al-lui-george-banu-lansat-la-paris/

“Parisul personal. Autobiografie urbană”, cea mai recentă carte a criticului de teatru George Banu, va fi lansat astăzi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

Un articol de Petre Ivan|16 Ianuarie 2014

Parisul personal. Autobiografie urbană”, cea mai recentă carte a criticului de teatru George Banu, va fi lansată astăzi, la Institutul Cultural Român (ICR) din capitala franceză.

La evenimentul care se va desfăşura în prezenţa autorului vor participa Alexandru Dobrescu, directorul Institutului Cultural Român de la Paris, şi Valentin Nicolau, preşedintele Editurii Nemira.

Volumul este prilejuit de împlinirea a patruzeci de ani de când George Banu, în ultima zi a anului 1973, ajungea la Paris şi păşea într-un nou destin.

Nu ştia atunci nici că va deveni o importantă voce a criticii de teatru din Europa, nici că Oraşul Luminilor avea să-l adopte pentru totdeauna.

Pornind de la acest moment, cunoscutul om de teatru creionează o aubiografie urbană în care se opreşte asupra locurilor importante într-o hartă personală a Parisului.

Parisul personal

George Banu, însoţit în călătoria sa prin “Parisul personal” de fotografiile  Mihaelei Marin

Lansarea va fi urmată de o lectură din “Caietele” lui Emil Cioran, moment la care George Banu va fi acompaniat de Francesco Agnello.

Muzicianul va cânta la hang, instrumentul care l-a făcut celebru, oferindu-i ocazia de a colabora la numeroase producţii artistice semnate de regizorul Peter Brook, notează Mediafax.

Parisul personal

Seara se va încheia cu un concert cu partituri de Bela Bartok şi Maurice Ravel, dar şi cu ritmuri de cabaret din prima jumătate a secolului trecut.

Foto cu Parisul personal. Autobiografie urbană şi George Banu – Mihaela Marin, nemira, wikipedia

27
/10
/16

“Când am intrat în teatru nu mi-am spus că vreau să fiu o mare actriţă. Am lăsat lucrurile să curgă de la sine. La-nceput trebuie să înveţi. De fapt în meseria asta înveţi tot timpul.”– Teodora Mareş. Frumoasa actriță a Teatrului Național din București, devenită celebră după rolul din "Declaraţie de dragoste" – filmul care a umplut până la refuz sălile de cinema înainte de 1989 –, împlinește, astăzi, 54 de ani.

27
/10
/16

Fiecare epocă şi-a avut artera preferată de plimbare, pe jos, cu trăsura ori cu automobilul. Pe la 1800, bucureştenii se înghesuiau duminica la iarbă verde spre Dobroteasa sau Băneasa; la mijlocul sec. XIX, s-au îndreptat spre locul ajuns repede la modă: Şoseaua Kiselev.

27
/10
/16

La zece ani de la debutul editorial cu romanul Băiuțeii, scris împreună cu Filip Florian, și la șapte ani de la publicarea primului său roman, Şi Hams Şi Regretel, Matei Florian revine cu o nouă carte, îndelung așteptată de cititorii săi, Cexina Catapuxina, cea mai recentă apariție din colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

27
/10
/16

Noiembrie 1938. Kristallnacht. Pogromul anti-evreiesc lansat de naziști lasă în urma lui, pe ruinele sinagogilor, un nou tip de ură. Mor oameni, se nasc obsesii – e începutul Holocaustului, sfârșitul umanității, propagarea răului.

27
/10
/16

Cea de-a treia ediție a HipTrip Travel Film Festival debutează în această seară, de la ora 19,00, la Cinemateca Eforie cu filmul El Clasico, propunerea Irakului pentru Premiile Oscar în 2017. Prezentat în mai multe festivaluri din întreaga lume, El Clasico a primit anul acesta două trofee la Tribeca Film Festival și trofeul pentru cel mai bun film străin la Traverse City Film Festival. Proiecția de la București a filmului va avea loc în prezența regizorului Halkawt Mustafa.

27
/10
/16

„La Muse et le Poète”, „Pour un tombeau sans nom” și seria de concerte aMUSE bouche sunt cele care deschid săptămâna aceasta cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, o ediție în care este celebrată eterna muză și eternul poet, o ediție tribut poeziei pe care arta o aduce în viețile noastre.

27
/10
/16

Cea de treia ediție a UrbanEye Film Festival va avea loc în București, între 16 – 20 noiembrie 2016, la Cinema Elvira Popescu și Cinemateca Eforie.

26
/10
/16

Cea de-a patra ediţie a Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi, care a debutat astăzi, 26 octombrie, aduce în faţa publicului, până pe 30 octombrie, profesionişti din domeniul cărţii, atât din ţară cât şi din străinătate. În cele cinci zile de FILIT, la Iaşi vor fi prezenţi scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.

26
/10
/16

Premiul Femina a fost decernat marți scriitorului francez Marcus Malte pentru romanul „Le garçon”, care face o incursiune la începutul secolului XX prin ochii unui băiat care nu are nume, a anunțat la Paris juriul acestui prestigios premiu literar alcătuit exclusiv din femei. Femina deschide sezonul anual al premiilor literare în Franța, dintre care cel mai prestigios, premiul Goncourt, va fi anunțat la 3 noiembrie.

26
/10
/16

Scriitorul american Paul Beatty a fost desemnat marți seară câștigătorul prestigiosului premiu literar Man Booker, pentru romanul său The Sellout, devenind astfel primul american care primește această înaltă distincție. Câștigătorul Man Booker este recompensat cu 50.000 de lire sterline (61.000 de dolari).

Page 1 of 56512345...102030...Last »