Petrecere în oraș: luna august la Fundația Calea Victoriei
https://www.ziarulmetropolis.ro/petrecere-in-oras-luna-august-la-fundatia-calea-victoriei/

Luna august este ultima şansă de a participa la Școlile de Vară organizate de Fundaţia Calea Victoriei anul acesta! Este o perioadă intensă, o petrecere culturală în oraşul tău, când te poţi bucura de cursuri de Stil, Desen, Storytelling, Fotografie, Meditaţie, Scriere Creativă şi multe altele!

Un articol de |31 iulie 2017

Serile lungi și înstelate de vară sunt momentul ideal pentru a „savura”, alături de alți cursanți simpatici, dornici să se relaxeze, să învețe lucruri noi și să socializeze, un cocktail cultural.

Încearcă un mix de Istorie și Modă la cursul De la Art Nouveau la Art Deco. Artă, modă şi societate (21-24 august) și apoi pune în practică noutățile aflate la HOW TO BE A LADY: Exerciţii de feminitate (16-18 august).

Sau îmbină Arta de a Asculta (28 august – 1 septembrie) cu abilitățile unui bun povestitor la Şcoala de vară: Storytelling în Public Speaking (28 august-1 septembrie).

Mix and Match: Arta Renaşterii italiene: Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo (7-9 august) se potrivește de minune cu un curs practic, cum ar fi Cursul de Design interior (28 august – 1 septembrie).

Toată lumea e invitată la petrecere! Alege și combină cursurile favorite!

VEZI PROGRAMUL COMPLET AL ȘCOLILOR DE VARĂ DIN AUGUST AICI!

Detalii și înscrieri pe www.victoriei.ro

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii printr-o diversitate mare de cursuri și evenimente culturale si interactive. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.