Picasso – tablou propus la o tombolă online
https://www.ziarulmetropolis.ro/picasso-tablou-propus-la-o-tombola-online/

Un tablou de Pablo Picasso, estimat la 1 milion de dolari, reprezintă marele premiu oferit la o tombolă online, al cărei tichet de participare costă doar 100 de euro.

Un articol de Andrada Văsii|6 decembrie 2013

Un tablou de Pablo Picasso, estimat la 1 milion de dolari, reprezintă marele premiu oferit la o tombolă online, al cărei tichet de participare costă doar 100 de euro.

Tabloul oferit la această tombolă online se intitulează „L’homme au Gibus” şi a fost pictat în 1914.

Estimată la 1 milion de dolari, această pictură cubistă a fost cumpărată de o persoană anonimă de la o galerie newyorkeză, oferind-o apoi Asociaţiei pentru salvgardarea Tirului, oraşul libanez inclus în patrimoniul mondial UNESCO.

Organizaţia a emis 50.000 de bilete pentru această tombolă inedită, iar tragerea la sorţi va avea loc la sediul casei de licitaţii Sotheby’s din Paris, pe 18 decembrie. Olivier Picasso, nepotul pictorului spaniol – bunica sa era Marie-Thérèse, amanta lui Picasso -, a călătorit la New York pentru a promova acest eveniment.

„Cumpăraţi un bilet, pentru o plăcere dublă”, a declarat el pentru AFP. „Prima constă în a contribui la un proiect cu adevărat interesant, iar a doua este acela de a agăţa un Picasso pe peretele casei voastre”.

Picasso

Tabloul lui Picasso

Olivier Picasso, care nu l-a cunoscut niciodată pe bunicul său, spune că acesta din urmă iubea noutatea şi ar fi fost încântat „să fie primul artist din lume al cărui nume apare într-o tombolă de acest tip”.

„Vorbind serios acum, era foarte atent la problemele celorlalţi”, a adăugat el. Olivier Picasso mai spune că tabloul „L’homme au Gibus” este demn de a fi expus într-un muzeu şi se află într-o stare perfectă, notează Mediafax.

Fondurile ce vor fi încasate vor fi utilizate pentru a finanţa două proiecte socioculturale: înfiinţarea unui centru de artizanat pentru a oferi locuri de muncă tinerilor, femeilor şi persoanelor cu handicap din Tir şi înfiinţarea unui institut de studii feniciene la Beirut.

Foto credit: Painting Palace, Wikipedia Picasso

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!