Podu’ lui Horaţiu Mălăele, deschide Fest pe Lipscani
https://www.ziarulmetropolis.ro/podu-lui-horatiu-malaele-deschide-fest-pe-lipscani/

Prima ediţie a evenimentului Fest pe Lipscani îşi deschide porţile pe 12 septembrie, de la ora 20.00, cu spectacolul „Podu'”, adaptat după „Podul sinucigaşilor”, de Paul Ioachim, şi regizat de Horaţiu Mălăele.

Un articol de Petre Ivan|1 septembrie 2014

Spectacolul „Podu'” aduce în faţa publicului o temă mai puţin abordată în trecut: sinuciderea.

Spectatorii urmăresc, timp de o oră şi jumătate, un spectacol plin de savoare şi umor, în care un intelectual neînţeles, interpretat de Horaţiu Mălăele, un îndrăgostit, rol jucat de George Ivaşcu, şi o artistă – Meda Victor – „stau la coadă în faţa morţii”, notează Mediafax.

Personajele se întâlnesc pe „podul sinucigaşilor”, unde aşteaptă un tren care să le pună capăt zilelor, şi fac haz de propria lor neputinţă. Ideea sinuciderii celor trei personaje, care îşi povestesc propriile drame, nu se concretizează, pentru că, de fapt, nici unul dintre ei nu vrea să moară cu adevărat. Este de fapt esenţa piesei, care îl face pe spectator să plece spre casă cu ideea că există întotdeauna speranţa şi motivaţia pentru care viaţa merită să fie trăită.

Horaţiu Mălăele, 40 de ani de carieră

Horaţiu Mălăele sărbătoreşte 40 de ani de carieră la prima ediţie Fest pe Lipscani. Manifestarea culturală va avea loc în perioada 12 – 21 septembrie, la Sala Mare a

Horaţiu Mălăele

Horaţiu Mălăele

Teatrului de pe Lipscani din Bucureşti şi se va concretiza în forma unui maraton teatral inedit şi unic, ce va include 10 spectacole şi două proiecţii care îl vor avea ca protagonist – fie ca actor, fie ca regizor – pe cunoscutul artist român.

Astfel, la Fest pe Lipscani, publicul va avea posibilitatea să vadă şi spectacolele: „Măscăriciul” (13 septembrie, de la ora 20.00), „Cafeneaua” (14 septembrie, ora 20.00), „Scrisoarea” (15 septembrie, ora 20.00), „Caramitru-Mălăele, câte-n lună şi în stele” (16 septembrie, ora 20.00), „Lecţia” (17 septembrie, ora 20.00), „Dineu cu Proşti” (18 septembrie, ora 20.00), „Revizorul” (19 septembrie, ora 20.00), „Femeia care şi-a pierdut jartierele” (20 septembrie, ora 20.00) şi „În valea cu parfum de flori şi zumzet de albine…” (21 septembrie, ora 20.00).

De asemenea, în festival vor fi proiectate două filme în regia lui Horaţiu Mălăele: „Nunta mută” (17 septembrie, ora 21.30) şi „Funeralii fericite” (20 septembrie, ora 21.30).

Biletele pentru Fest pe Lipscani pot fi cumpărate de pe www.bilete.ro şi de la casieria Teatrului de pe Lipscani.

Foto cu Podu ‘ şi Horaţiu Mălăele – facebook

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).