„Poker”, în regia lui Alexandru Tocilescu, pe TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/poker-in-regia-lui-alexandru-tocilescu-pe-tvr-2/

În această seară (20 martie), de la ora 20:10, pe TVR 2 iubitorii teatrului pot vede în premieră spectacolul „Poker”, de Adrian Lustig, o preluare a producţiei Teatrului de Comedie. Spectacolul regizat de Alexandru Tocilescu a avut premiera oficială în 17 aprilie 2004.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2017

“Încă o şansă a Teatrului de Comedie de a se face remarcat. ŞANSA TOCILESCU. Premieră absolută pe o scenă. Un mare dramaturg – Lustig. Este prima comedie românească, din cele vreo 150 pe care le-am citit, care este ancorată în realitatea imediată, în circul care ne înconjoară. Pornim la joacă cu trei aşi – Tocilescu, Lustig, Comedie. Jucăm poker şi nu trişăm. Unii aleargă după o royală toată viaţa. Noi am prins-o: Poker de Adrian Lustig.” – George Mihăiţă

„După „Oblomov” am simţit nevoia să revin la una din temele preferate din activitatea mea. Piesa lui Adrian Lustig mi s-a părut foarte tăioasă şi ţinând cont de experienţele pe care le-am avut, cu „Paradis de ocazie” şi „Concurs de frumuseţe”, de Tudor Popescu, cred că de atunci nu m-am mai întâlnit cu un text atât de acut şi atât de acid, iar satira politică fiind o temă a lucrului meu în teatru, alegerea acestui text a fost firească. Nu e un început, nici un prim autor pe care încerc să-l lansez, am mai făcut chestia asta şi o voi mai face.” (Alexandru Tocilescu)

„Poker” – INFO

Distribuția: George Mihăiță, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Simona Stoicescu

Asistent de regie: Claudia Nedelescu

Organizatori producţie: Traian Andriescu, Sunetiști: Valentin Bartolomeu și George Sandu, Postprocesare sunet: Cătălin Popescu, Editor imagine: Costică Marciuc, Director de imagine: Aurel Pițigoi, Regia de montaj: Judith Georgescu, regizor TV: Dominic Dembinski, Producător: Cristina Anton, Producator delegat: Dana Filip Von Becker

Decor: Puiu Antemir

Costume: Anca Răduță

Regia și adaptarea: Alexandru Tocilescu

Foto: Poker – tvr.ro

06
/01
/17

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și ca parte a strategiei Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Lipatti în anul 2017, duminică, 15 ianuarie 2017, ora 19.00, la Studioul de Concerte „Mihail Jora" – Sala Radio din București va avea loc concertul aniversar „Lipatti 100” susținut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu și de pianiștii Sergiu Tuhuţiu și Matei Rogoz.

06
/01
/17

Asociația Culturală Control N – partener LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – anunță ultimele zile de înscrieri pentru prima ediție a proiectului, ce urmează să se desfășoare în 2017, în trei țări diferite din Europa.

05
/01
/17

Se joacă de curând în București, într-un nou spațiu cultural, Apollo 111, deschis în fostul Palat Universul, se joacă, așadar „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude.

05
/01
/17

În regia lui David Frankel, laureat al premiului Oscar, filmul „Collateral Beauty: A doua șansă” se mândrește cu o distribuție de cinci stele, din care fac parte Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, precum şi două actrițe premiate la Oscar: Kate Winslet şi Helen Mirren.

29
/12
/16

De sute de ani, odată cu intrarea în post, lumea românească intră într-o stare de înfrigurată aşteptare a şirului de sărbători ce durează până la Sf. Ion. Domnii fanarioţi, aflaţi pe tronurile de la Iaşi şi Bucureşti din 1711 (1716), până în 1821, au adus un plus de culoare ce aminteşţte, în mic, fastul Curţii imperiale bizantine.

26
/12
/16

Corul Armatei Roșii, al cărui director și 60 de membri se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în Marea Neagră, reprezintă un simbol al Rusiei aplaudat pretutindeni, chiar și în zonele de conflict. Repertoriul său include astăzi mai mult de 2.000 de opere, de la cântece folclorice sau care glorifică URSS la muzica sacră, trecând prin cele mai mari hituri moderne internaționale, pe care le interpretează cu voci puternice, însoțite de coregrafii acrobatice.

26
/12
/16

CRONICĂ DE FILM Noul film al lui Damien Chazelle, „La La Land”, este în primul rând o surprinzătoare explozie de muzică și culori. Un film fermecător la suprafață, însă dulceag și convențional sub poleiala de musical care vrea să omagieze Epoca de Aur a Hollywood-ului.

26
/12
/16

George Michael a murit la vârsta de 53 de ani. Cântărețul și compozitorul al cărui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou a vândut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a întins pe aproape patru decenii, primul său album solo "Faith", din 1987, fiind vândut în 20 de milioane de discuri și ocupând prima poziție în topuri.

22
/12
/16

Scenograful Ștefan Caragiu, decan al Facultății de Teatru al UNATC București, crede că talentul se împarte în mod egal pe generații. Consideră că studenții au dreptul și chiar obligația de a se revolta atunci când lucrurile nu se întâmplă așa cum trebuie.