Poppies of Bolero în regia lui Gabriel Boholţ – premiat
https://www.ziarulmetropolis.ro/poppies-of-bolero-in-regia-lui-gabriel-boholt-premiat/

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood. Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de […]

Un articol de Andrada Văsii|20 noiembrie 2012

Filmul ”Poppies of Bolero” (”Maci de Bolero”), în regia lui Gabriel Boholţ, a câştigat premiul pentru cel mai bun film străin, la secţiunea ”Silent Film”, în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Hollywood.

Pelicula a fost singurul film românesc din cadrul festivalului şi a fost selecţionată din peste 200 de filme trimise din toată lumea. La jurizare au intrat filme din Austria, Bulgaria, Canada, SUA, China, India, Israel, Singapore şi Taiwan.

Potrivit site-ului oficial al festivalului ISFFH, desfăşurat pe 17 şi 18 noiembrie, marele premiu al juriului a fost acordat lui Shaun Seong-young Kim din Statele Unite, pentru „Hu’s Game”.

Gabriel Boholţ, de profesie jurnalist, a lucrat ca fotoreporter la mai multe cotidiane centrale şi reviste din Bucureşti. Ca fotoreporter, jurnalistul s-a consacrat prin fotoreportaje în zonele de conflict din Transnistria – Tiraspol, Dubasari, Muntenegru – Potgorica, Kosovo, Kurdistan – Turcia, dar a lucrat şi fotografie de modă, publicitară sau de studio. Boholţ este membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi a participat la multiple expoziţii de fotografie atât în ţară, cât şi în străinătate.

În prezent, este student la Facultatea de Arte din cadrul Universităţii Hyperion şi lucrează la Studioul Cinematografic ”Sahia Film”. Gabriel Boholţ este şi regizorul primului film documentar 3D realizat integral în România, intitulat ”Culegătorii de folclor’.

Sursa: Agerpres

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.