Premiera „Visul unei nopţi de vară” jucată la Teatrul ”Anton Pann” cu casa închisă
https://www.ziarulmetropolis.ro/premiera-visul-unei-nopti-de-vara-jucata-la-teatrul-anton-pann-cu-casa-inchisa/

Premiera piesei „Visul unei nopţi de vară”, jucată duminică seară la Sala Mare a Teatrului de Stat ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, a fost un succes, a declarat Adrian Roman, biletele epuizându-se cu o săptămână înaintea spectacolului. ”Acest nou spectacol, a cărui avanpremieră a avut loc pe 12 mai, propune o distribuţie în care apar […]

Un articol de |22 octombrie 2012

Premiera piesei „Visul unei nopţi de vară”, jucată duminică seară la Sala Mare a Teatrului de Stat ”Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, a fost un succes, a declarat Adrian Roman, biletele epuizându-se cu o săptămână înaintea spectacolului.

”Acest nou spectacol, a cărui avanpremieră a avut loc pe 12 mai, propune o distribuţie în care apar câteva modificări faţă de avanpremieră, scene noi şi o mişcare coregrafică lucrată de Attila Bordas. Regizorul spectacolului, Botos Balint, asistat de Ana Cucu Popescu şi de coregraful Attila Bordas semnează acest spectacol, care marchează şi debutul profesionist al regizorului. Noua premieră a teatrului propune şi două nume proaspete, doi tineri actori care se vor alătura trupei: Ana Şuşcă şi Vlad Bîrzanu, absolvenţi ai Universităţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj, promoţia 2012″, a precizat Roman.

De altfel, regizorul spectacolului Botos Balint a declarat pentru AGERPRES că alegerea piesei a avut la bază „intuiţia”.

 

„Multă lume mă întreabă de ce Shakespeare. Am avut o intuiţie, nu o viziune, ci pur şi simplu am ales una dintre cele mai jucate piese pentru că am zis eu că mi se potriveşte. Al şaselea simţ, intuiţia şi uite că nu am greşit judecând după reacţia sălii. Aici la Vâlcea este un teatru splendid, oameni cumsecade şi e plăcerea să joci. Mai mult, aici la Vâlcea este un public de teatru, l-am simţit şi l-am văzut, e o onoare să debutezi la Vâlcea”, a spus Botos Balint.

„Visul unei nopţi de vară” este a doua premieră pe scena Teatrului ”Anton Pann”, după ce stagiunea a fost deschisă cu piesa „Caragiale”, piesă care s-a bucurat de un real succes la Berlin în luna septembrie.

Sursa:Agerpres

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;

05
/12
/23

„O, ce veste minunată!”, „La Vitleem colo-n jos”, „Bună dimineața la Moș Ajun”, „Have Yourself a Merry Little Christmas” sau „Noël”? Cele mai frumoase și mai îndrăgite colinde românești, dar și cântece internaționale de Crăciun vor răsuna pe scena Sălii Radio în luna decembrie, în cadrul a patru concerte extraordinare.

05
/12
/23

EVENIMENT Deschisă din 1 decembrie la Muzeul Național de Artă al României, expoziția „Victor Brauner. Între oniric și ocult” dezvăluie arta de dincolo de granițe și formule a celebrului artist originar din România.

05
/12
/23

Cu emoție, bucurie și multă speranță, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” dorește să comunice publicului una din cele mai importante victorii obținute în instanță, legată de însăși identitatea sa instituțională: redobândirea dreptului de administrare asupra Studioului de Teatru Casandra.