Preselecṭie pentru Studioul de Canto al tenorului Alfredo Pascu
https://www.ziarulmetropolis.ro/preselec%e1%b9%adie-pentru-studioul-de-canto-al-tenorului-alfredo-pascu/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” anunta organizarea etapei de preselectie pentru Studioul de canto, un proiect cultural initiat de Alfredo Pascu, una dintre cele mai importante figuri ale operetei in Romania.   Studioul de canto se adreseaza studentilor sau absolventilor care doresc sa isi puna in valoare abilitatile vocale si sa isi desavarseasca pregatirea in domeniu. Cei 6-8 tineri care vor fi […]

Un articol de Andrada Văsii|14 februarie 2013

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” anunta organizarea etapei de preselectie pentru Studioul de canto, un proiect cultural initiat de Alfredo Pascu, una dintre cele mai importante figuri ale operetei in Romania.

 

Studioul de canto se adreseaza studentilor sau absolventilor care doresc sa isi puna in valoare abilitatile vocale si sa isi desavarseasca pregatirea in domeniu. Cei 6-8 tineri care vor fi alesi in urma preselectiei vor avea ocazia sa lucreze timp de trei luni alaturi de Alfredo Pascu, unul dintre cei mai apreciati tenori ai momentului. Pregatirea se va finaliza cu un concert la care vor participa toti absolventii Studioului.

 

Alfredo Pascu este prim-solist al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” si are o vasta experienta in domeniul muzical, cu peste 17 ani pe scena Operetei. A abordat de-a lungul timpului un repertoriu vast, care include titluri din opereta și opera, dar si lucrari vocal-simfonice. In 2004 a fost decorat de către Presedintele Romaniei cu Ordinul „Meritul Cultural” in grad de Ofiter.

 

Activitatea Studioului de Canto se va desfasura intre 4 martie si 4 iunie, sub forma unei sesiuni intensive de cursuri, cu o frecventa de 3 intalniri/saptamana, in intervalul orar 16.00 – 20.00. Etapa de preselectie va avea loc luni, 25 februarie, in Aula Bibliotecii Nationale. Programul de desfasurare al preselectiei va fi anuntat, dupa incheierea inscrierilor, telefonic sau pe e-mail.

 

Participarea la Studioul de canto este gratuita.

 

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.