Primarul Sectorului 3 Robert Negoita a inaugurat – Casa Artelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/primarul-sectorului-3-robert-negoita-a-inaugurat-casa-artelor/

Duminicã, 30 septembrie, în sectorul 3 a avut loc lansarea Casei Artelor. Acest proiect a luat naştere sub patronajul primarului Robert Negoiṭã şi se doreşte a fi un loc de promovare şi dezvoltare al abilitãṭilor artistice. Lansarea a mai gãzduit atât un vernisaj de artã modernã, cât şi o expoziṭie de fotografie. Printre invitaṭi s-au […]

Un articol de |2 octombrie 2012

Duminicã, 30 septembrie, în sectorul 3 a avut loc lansarea Casei Artelor. Acest proiect a luat naştere sub patronajul primarului Robert Negoiṭã şi se doreşte a fi un loc de promovare şi dezvoltare al abilitãṭilor artistice.

Lansarea a mai gãzduit atât un vernisaj de artã modernã, cât şi o expoziṭie de fotografie. Printre invitaṭi s-au numãrat actorii George Ivaşcu, Magda Catone, Alice Barb, Anca Sigartãu, Tora Vasilescu, Radu Gheorghe ş.a.m.d. Numãrul total de invitaṭi s-a ridicat la aproximativ 200 de persoane, atât oameni de culturã, invitaṭi, cât şi oficiali.

Intr-o atmosferã familiarã, invitaṭii au putut lua parte la un concert de muzicã clasicã susṭinut de cãtre Horia Mihail pe noul pian achiziṭionat pentru Casa Artelor- un pian Steinway.

Din punct de vedere arhitectural, Casa Artelor dispune de o suprafaṭã de 1565 metri pãtraṭi şi reprezintã un spaṭiu vast cu sãli de coregrafie, teatru, studiu, dar şi cu amfiteatre în aer liber, fiecare cu o capacitate de 200 de locuri, un studio de înregistrãri, o salã pentru concerte camerale şi o salã pentru arte plastice. Inclusã în circuitul cultural bucureştean, Casa Artelor reprezintã un proiect de viitor.

Primarul Robert Negoiṭã a vorbit despre Casa Artelor ca despre un ‘’templu al culturii’’, un loc în care tinerii din sectorul 3 şi nu numai vor putea sã înveṭe, sã îşi exerseze, dar şi sã îşi dezvolte abilitãṭile artistice. Proiectul este unul destinat  şi centrat pe tineri şi urmãreşte sprijinirea acestora în viitoare demersuri artistice.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.