Principesa Margareta şi Victor Rebengiuc, la „Seri de Poveste”
https://www.ziarulmetropolis.ro/principesa-margareta-si-victor-rebengiuc-la-seri-de-poveste/

Principesa Margareta şi actorul Victor Rebengiuc vor participa, marţi, de la ora 19.00, la „Seri de Poveste”, un eveniment caritabil dedicat copiilor, care se desfăşoară la librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|16 decembrie 2014

Cea de-a opta ediţie a evenimentului „Seri de Poveste” este organizată, în perioada 16 – 20 decembrie, de Fundaţia Principesa Margareta a României, în librăria Cărtureşti din strada Verona.

Pe parcursul a cinci seri, copiii şi părinţii sunt asteptaţi în librăria Cărtureşti Verona, începând cu ora 19.00, pentru a lua parte la numeroase momente educative, interactive şi interesante, pline de învăţăminte şi de surprize.

Fiecare seară este una specială, cei mici fiind invitaţi să ia parte la reprezentaţii diverse: lecturi ale poveştilor preferate, teatru de păpuşi şi chiar interpretări muzicale, notează Mediafax.

Principesa Margareta şi Victor Rebengiuc vor participa, marţi, la seara „Poveşti în aşteptarea Crăciunului”.

În fiecare an, acest eveniment încurajează lectura şi are ca invitaţi povestitori actori, artişti, oameni de televiziune şi trupe de teatru care se alătură pro bono acestui proiect.

Evenimentul este unul public şi gratuit şi va continua seară de seară până pe 20 decembrie. Organizatorii încurajează lectura şi vor avea în serile următoare invitaţi precum Eugen Cristea şi Cristina Deleanu, Alina Sorescu, Margareta Pâslaru, Teatrul de Umbre şi Teatrul Dubee Doo.

Programul fiecărei „Seri de Poveste” este disponibil online pe site-ul Fundaţiei Principesa Margareta a României, www.fpmr.ro.

Fondurile strânse în cadrul acestui eveniment prin sponsorizări sunt alocate Fondului Special Pentru Copii, un program naţional ce sprijină anual 200-300 de copii din toată ţara, care se află în situaţii dificile de viaţă şi riscă să abandoneze şcoala din cauza sărăciei.

Foto: Principesa Margareta şi Victor Rebengiuc – facebook

08
/08
/18

Zilele trecute, scriitorul și scenaristul Florin Lăzărescu a trecut pe la o vulcanizare, de mai multe ori - cum veți putea citi în povestirea ce urmează -, fapt ce a dat naștere unei "relatări", o povestire (cinematografică) deprimantă & plină de humor, așa cum este și țara în care continuăm să conviețuim...

05
/08
/18

Cu acțiunea plasată în Roma, în anii de după al Doilea Război Mondial, Roma cartierelor mărginașe aflate în sărăcie și lipsuri, „Băieții străzii” (editura Litera), de Pier Paolo Pasolini, spune povestea unui grup de copii, deveniți adolescenți, de la periferia societății.

01
/08
/18

Cartea „Homo Deus – scurtă istorie a viitorului”, de Yuval Noah Harari, traducere din limba engleză și note de Lucia Popovici, a fost publicată la editura Polirom în anul 2018. Am selectat pentru dumneavoastră zece fragmente care caută să ne rezume viitorul, fragmente din care afli lucruri cu adevărat uimitoare.

24
/07
/18

Mâine (miercuri), 25 iulie 2018, de la ora 17.30, la Galeria Galateca (București), Cornel Brad lansează cartea de portrete fotografice “Oameni.Putere.România.”. Prezentarea cărții va fi făcută de către domnul Andrei Ţărnea, comisarul Sezonului România-Franţa.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Romanul „Viață de vânzare” de Yukio Mishima (traducere din japoneză și note de Andreea Sion) a fost publicat la Editura Humanitas Fiction în anul 2018. Cartea este una cult, a apărut în 1968 și face figură aparte în opera lui Mishima (care a ajuns de trei ori aproape de Premiul Nobel). Mishima, provenit dintr-o familie de samurai, și-a făcut seppuku la 45 de ani, în 1970.