Programul evenimentelor la Teatrul National de Opereta
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-evenimentelor-la-teatrul-national-de-opereta/

Programul evenimentelor desfasurate in cadrul turneului national in perioada 22-24 februarie Teatrul National „Radu Stanca”, Sibiu Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” continua programul turneului national initiat in stagiunea 2012-2013 cu o microstagiune care va avea loc in perioada 22-24 februarielaTeatrului National „Radu Stanca” din Sibiu. Teatrul National de Opereta se afla pentru a doua oara in Sibiu in […]

Un articol de Andrada Văsii|19 februarie 2013

Programul evenimentelor desfasurate in cadrul turneului national in perioada 22-24 februarie Teatrul National „Radu Stanca”, Sibiu

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” continua programul turneului national initiat in stagiunea 2012-2013 cu o microstagiune care va avea loc in perioada 22-24 februarielaTeatrului National „Radu Stanca” din Sibiu.
Teatrul National de Opereta se afla pentru a doua oara in Sibiu in cadrul turneului national, dupa prezenta din luna noiembrie a anului trecut cu cele doua reprezentatii ale spectacolului„Paris, mon amour”, care s-a bucurat de o larga apreciere din partea publicului.
Programul sustinut la Sibiu in luna februarie include cinci evenimente desfasurate pe parcursul celor trei zile, care vor aduce la Sibiu o serie de spectacole muzicale din repertoriul Teatrului National de Opereta – „Paris, mon amour” (spectacol-colaj de sansonete), „Invitatie la vals” (concert al orchestrei Teatrului National de Opereta), Gala de Opereta „Viata e frumoasa” (spectacol de gala cu arii si duete din operete celebre), dar si doua dintre cele mai apreciate spectacole pentru copii – „Cocoselul neascultator” si„Frumoasa din padurea adormita”.

 

Turneul national al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” este prima initiativa de asemenea amploare realizata de o institutie muzicala din Romania. Turneu are loc pe tot parcursul stagiunii 2012-2013 si include spectacole de opereta si musical, concerte, gale, spectacole si activitati pentru copii, desfasurate in cele mai importante orase din tara.

Vineri, 22 februarie

ora 9.00 si ora 11.00 – „Cocoselul neascultator”


Opereta pentru copii de 
Constantin Ungureanu
Libretul de Ion Lucian
Regia: Cristina Cotescu
Coregrafia: Andreea Constantinescu-Fuciec
Scenografia: Veronica Nicolae

Distributia:
Cocoselul: Corina Plopeanu
Motanelul: Jeaninne Bradler
Ursuletul: Mihăiţă Radu
Vulpea: Cristina Georgescu
Iepurasul Urechiusa: Luiza Dan
Iepurasul Codita: Aurelia Tudor
Corbul: Valentino Tiron

„Cocoselul neascultator” este una dintre cele mai celebre povesti muzicale pentru copii, scrisa de Ion Lucian si jucata cu succes de aproape 50 de ani, in nenumarate tari din Europa si din lume. Spectacolul este o poveste despre prietenie, despre lupta intre bine si rau şi despre forta faptelor bune, ilustrata de aventurile celor trei buni prieteni, Cocoselul, Ursuletul si Motanelul.

ora 19.00 – “Invitatie la vals”

Dirijor: Ciprian Teodorascu
Interpreteaza Orchestra Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”

 

„Invitatie la Vals” este un concert instrumental care include cele mai cunoscute valsuri si polci din repertoriul international, in interpretarea Orchestrei Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”. Concertul este o invitatie de a patrunde in lumea fermecatoare a valsului şi polcilor, in compania unora dintre cei mai cunoscuti compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatal, Josef Strauss, Iosif Ivanovici, Jacques Offenbach si Johannes Brahms. Concertul include si o selectie de polci cunoscute la nivel international, ca „Tritsch Tratsch Polka”, „Pizzicato Polca” sau polca „Ohne Sorgen”.

 

Sambata, 23 februarie

 ora 19.00 – „Paris, mon amour”

Regie: Razvan Ioan Dinca
Dirijor si orchestratie: Lucian Vladescu

Cu: Raluca Cioca, Tina Munteanu, Gladiola Nitulescu, Alexandra Savu, Silvia Sohterus, Florin Budnaru, Daniel Madia, Ernest Fazekas, Catalin Petrescu, Oana Rusu Frasinescu, Marius Mitrofan, Daniela Vladescu, Dorina Velicu
Mimi: Adrian Nour, Petrica Voicu
Ansamblu coral: Cristina Georgescu, Alina Mihailescu, Ana Maria Moldoveanu, Alois Dobos, George Matei, Marius Meragiu
Ansamblu de balet: Sorina Micsunescu-Tiron, Andreea Toma, Diana Ferencz, Gabriela Calin, Raluca Herciu, Diana Nastase, Eugenia Stoian, Marius Grosu, Marian Horhota, Relu Dobrin, Sorin Badea

29
/01
/17

În anii ’60, muzica The Beatles era pe cât de respectată, pe atât de populară. În timp ce The Fab Four împingeau granițele muzicii rock și stabileau standardele pentru decadele ce aveau să urmeze, fiecare membru în parte își juca propriul rol revoluționar.

29
/01
/17

A cucerit internetul cu poveştile despre munca lui de agent la Rutieră. Marian Godină este, poate, cel mai popular poliţist din România. Duminică, 29 ianuarie, Cătălin Ştefănescu l-a invitat la o şuetă Garantat 100%. De la 22.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.

28
/01
/17

Seria de concerte Jazz Nouveau, organizată de Club Control în parteneriat cu Twin Arts, continuă și în 2017. Pe 30 ianuarie, la Jazz Nouveau concertează grupul american Erik Friedlander’s Oscalypso, o premieră pentru România.

28
/01
/17

Peste 2.000 de copii provenind din medii defavorizate au văzut, până în prezent, spectacolele Operei Comice pentru Copii (OCC), prin campania „Bilet în așteptare”.

27
/01
/17

Vreți să știți cum iubeau Mozart, George Bush, Frida Kahlo sau Napoleon Bonaparte? Poveștile de dragoste au aprins dintotdeauna inimi și condeie în aceeași măsură și multe pagini din literatura lumii s-au născut din iubiri fericite sau triste, din inimi frânte, din îndepărtări sau trădări.

27
/01
/17

Peter Gate, compozitor și muzician experimentalist prin proiectul lui muzical unic, dorește introducerea conceptului de cultură experimentală bazat pe creativitate și valoare. Sursa inspirațională pentru proiectul The Deep Sound of Maramureș constă în colectarea și revalorificarea sunetelor vechi din zona Maramureșului, proiectul fiind de asemenea un proiect de turism cultural.

27
/01
/17

La Sala Radio, pe 1 februarie 2017, de la ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio va susține un concert dirijat de RALF SOCHACZEWSKY care îl va avea ca solist pe violoncelistul OCTAVIAN ALIN LUP. Programul va cuprinde F. Mendelssohn-Bartholdy, Simfonia pentru coarde în sol minor, MWV nr. 12, J. Haydn, Concertul în re major pentru violoncel şi orchestră, Hob. VIIb/2 si W. A. Mozart, Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, KV 543.

27
/01
/17

Teatrul Apollo111 anunță a doua producție proprie: După Ploaie, în regia lui Alexandru Maftei. Bazat pe un text al cunoscutului autor catalan Sergi Belbel, spectacolul spune o poveste care se petrece într-un viitor apropiat, într-o lume în care nu a mai plouat de doi ani, fumatul este complet interzis, iar corporațiile, ca simbol al autorității supreme, intervin nu doar în aspectele profesionale ale vieții angajaților, ci și în cele private. Din distribuție fac parte, printre alții, Ioana Flora, Andrei Aradits și Dana Voicu. Scenografia este semnată de Vali Ighigheanu. Premiera va avea loc pe 18 februarie.

26
/01
/17

INTERVIU „Cred că experimentul este obligatoriu pentru un artist”, afirmă regizorul Adrian Sitaru. Despre noul său lungmetraj „Fixeur”, acum în cinematografe, spune că, „fiind un film despre jurnalism şi jurnalişti, am încercat să reproducem şi să amestecăm stilistica de reportaj TV de calitate în cea de cinema clasic”.

26
/01
/17

Asociația ARTES, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor, filiala Iași, având sprijinul Primăriei Municipiului Iași, anunță o dublă premieră: pentru prima oară la noi în țară este pus în scenă un spectacol cu un scenariu după José Saramago.

26
/01
/17

Boookblog.ro te invită la prima ediție din 2017 a întâlnirilor Schimb de Cărți București. Vino pe 29 ianuarie, între orele 15:00 – 17:00 la ceainăria Bohemia Tea House (Str. Poiana Narciselor nr.1) ca să cunoști oameni noi sau să revezi prieteni vechi pasionați de lectură, să discutăm despre cărți și nu numai și să savurăm o ceașcă de ceai.