Programul In Culise 1-7 Februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/programul-in-culise-1-7-februarie/

VINERI, 1 Februarie ORA 20:00 TOŢI BĂRBAŢII MEI După Cristi Juncu Cu: Diana Giubernea Regia: Mona Gavrilaş Durata 1h   “Toţi bărbaţii mei” este o comedie spumoasă, plasată în decorul urban. În centru atenţiei avem o femeie, care nu poate să doarmă din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotoşi. Situaţia este absolute normal sau măcar […]

Un articol de Andrada Văsii|30 ianuarie 2013

VINERI, 1 Februarie

ORA 20:00

TOŢI BĂRBAŢII MEI

După Cristi Juncu

Cu: Diana Giubernea

Regia: Mona Gavrilaş

Durata 1h

 

“Toţi bărbaţii mei” este o comedie spumoasă, plasată în decorul urban. În centru atenţiei avem o femeie, care nu poate să doarmă din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotoşi. Situaţia este absolute normal sau măcar binecunoscută de toată lumea. La fel e şi femeia: cel puţin normală. Frământările şi monologurile ei, mai mult sau mai puţin interioare, sunt însă pretextul pentru o comedie în care ne regăsim toţi, femei şi bărbaţi, cu neîncrederi, întrebări şi gânduri secrete.

Actriţa cameleonică Diana Giubernea (în “Monoloagele Vaginului” interpretează mai mult de zece personaje) intră sub incidenţa personajului creat de regizoarea Mona Gavrilaş, adică devine o femeie ca o “vioară Strafivarius cu corzile cam întinse, gata să plesnească”.

Fireşte că meditaţiile doamnei în cauză se îndreaptă destul de repede spre universal masculine cunoscut sau în curs de cercetare.

Un jurnaş cu zâmbet al simţurilor, spectacolul “Toţi bărbaţii mei” analizează cu ironie sau seriozitate experienţe şi trăiri umane, predominant feminine.

 

 

SAMBATA, 2 Februarie

ORA 20:00

CUM SE ZICE

De Roberto Mazzucco

Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

 

 

Ai fost vreodată la teatru? Dar la o repetiţie ai fost vreodată? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima dată ai şansa să vezi cum pregătesc marile stele ale scenei un spectacol. Şi ţine-te bine de scaun…ai să râzi din prima secundâ până la ultima.

Teatrul În Culise prezintă o comedie excepţională în regia lui Cristian Bajora, care prezintă 3 actori şi un regizor în plin proces de creaţie al unui… spectacol de teatru. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri! Nu rata un super spectacol marca În Culise!

 

 

DUMINICA, 3 Februarie

ORA 20:00

INSULA FEMEILOR

De Valeriu Butulescu

Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmuş, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Frăţilă

Regia: Cristian Bajora

 

 

Patru femei tinere, naufragiate pe o insulă pustie. Patru femei cu o imaginaţie dusă dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei în a căror imaginaţie bărbaţii
capătă dimensiuni cosmice. Comicul de situaţie, comicul de limbaj, comicul personajelor în sine vine din modul în care autorul ştie să gestioneze conflictul. Mesia mult aşteptat prin întruparea într-un bărbat apare în final sub aspectul a… doi bărbaţi. Şi de aici conflictul se amplifică…
O comedie marca În Culise care nu te va lasa să pleci din sala fără hohote de râs şi poate şi o lacrimă. Erotism, neconvenţional şi patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritară, dar sensibilă, fostă matroană de cabaret, Venera, dansatoare la bară, fiica distinsei Lady Robinson, senzuală si pragmatică, Elen, fostă profesoară de gramatică prăbușită în misticism, Ala, obsedată de o mare idilă pasageră și de alcool. Ele sunt pe scenă exact așa cum le prezintă autorul însuși, adică niște nimfomane dezlănțuite.

 

LUNI, 4 Februarie

 

MARTI, 5 Februarie

ORA 21:00

DUBLURA – tragicomedie

Text şi Regie: Petru Ionescu

Cu: Silvia Codreanu, Virgil Constantin, Gabriela Hamzescu

 

 

Spectatorul este invitat să asiste la o repetiție deschisă prilejuită de o schimbare de distribuție în piesa Pescărușul de A.P. Cehov: Actrița tânără preia rolul Nina Zarecinaia de la Actrița în vârstă, aceasta urmând să joace Arkadina în același spectacol. Replicile cehoviene se împletesc cu “replicile” actrițelor într-un dans amețitor al furiei, milei, dragostei, ironiei și, nu în ultimul rând, al morții.

Este datoria tinerei generații să-și găsească propria identitate negând uneori valorile trecutului. Conflictul care se naște între cele două protagoniste, o falsă “luptă între generații” este mediat de regizor care recurge la învățăturile marelui Stanislavski în încercarea de a găsi “adevărul creației”.

Dragoste, artă, moarte…primele două se bat și-a treia câştigă.…?!Aceeaşi femeie-actriţă la vârste diferite  şi bărbatul-regizor care-o vede Dublu…ră !

 

 

MIERCURI, 6 Februarie

ORA 21:00

FRUMOASA CALATORIE A URSILOR PANDA

De Matei Vişniec

Cu: Cosmina Soare, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Laura Marin, Alexandru Banciu, Bogdan Stanciu

La saxofon: Sofian Miron

Durata: 1h15

“Cãlãtoria urşilor panda reprezintã înseşi vietile lor trãite pânã la punctul terminus. Viaţa este privitã ca „vis al morţii”, ca o trecere a sufletului prin anumite etape, cãtre atingerea ataraxiei. Cãlãtoria urşilor panda trimite cu gândul la cãlãtoria lui Dionis sau la cea a lui Gavrielescu din „La Tigãnci”. Totodatã ea reprezintã proiecţia unui nou început, un nou „ab origo”, punctul iniţial al unei noi vieţi. Şi astfel nimic nu se pierde, totul se transformã, cãci totul este un ciclu neîntrerupt de momente repetabile. Un cerc ce revine invariabil la punctul din care a plecat.

Parcurgerea celor nouã nopţi poate echivala cu coborârea celor 9 trepte ezoterice. Coborârea acestora fãrã a cãdea înseamnã a-şi fi ţinut în frâu simţurile. Nouã este şi cifra care, corespunzând celor 9 deschideri ale omului, simbolizeazã cãile acestuia de comunicare cu lumea. Existã astfel credinţa celor nouã ceruri sau nouã etape pe care trebuie sã le parcurgã sufletul pentru a dobândi pacea vesnicã.” (Irninis Miricioiu – prefata la volumul semnat Matei Visniec – Frumoasa cãlãtorie a urşilor panda povestitã de un saxofonist care avea o iubitã la Frankfurt).

 

JOI, 7 Februarie

ORA 21:00

IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU

După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

 

 

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

 

20
/07
/17

Astăzi, 20 iulie, de la ora 18.30, în Grădina Cărturești Verona din București (Str. Pictor Arthur Verona 13-15), Veronica D. Niculescu va citi fragmente din primul său roman pentru copii, O vară cu Isidor, apărut de curînd în colecția „Junior” a Editurii Polirom, ediţie ilustrată, disponibilă și în format digital.

19
/07
/17

Romanul „Fiica Estului” (traducere din limba spaniolă de Mariana Sipoș) a fost publicat la Editura Polirom în anul 2017.

19
/07
/17

Din 15 iulie, românii pot vota online cele mai relevante kitsch-uri autohtone timp de două săptămâni. Categoriile și nominalizările au fost făcute de o comisie formată din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica și Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE),Corina Băcanu, Cristian Șimonca (Blogu’ lui Otravă), Ioana Mănoiu (Managing Partner GMP Public Relations) și Cristian Lică, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a ținut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului și de recomandările din social media.

19
/07
/17

La finele anului 2016, Franța își arăta gratitudinea față de Vladimir Cosma într-un spectacol aniversar unic. Peste 3.500 de persoane au aplaudat, în picioare, la finalul concertului triumfal al compozitorului român, aflat la pupitrul Orchestrei Române de Tineret, prin care acesta aniversa, la Palatul Congreselor din Paris, 50 de ani de activitate artistică de succes.

19
/07
/17

CRONICĂ DE FILM Pentru a reda încărcătura uriaşă – deopotrivă istorică şi simbolică – a cunoscutei Bătălii de la Dunkerque din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Nolan aruncă în luptă un arsenal maiestuos în acest nou film al său, „Dunkirk”.

18
/07
/17

Unul dintre ultimele „concerte” susţinute de Ciprian Porumbescu rămâne cel din faţa mării, în Italia, din iarna lui 1882. Peste un an, pe 6 iunie 1883, avea să moară în căsuța lui din Stupca, neîmpăcat și fără să înțeleagă de ce destinul i se curmă la doar 29 de ani.

18
/07
/17

În această seară, de la ora 18.00, Institutul Cultural Român de la Viena prezintă, la sediul său, proiecţia reportajului în limba germană „Timişoara – vizita unui oraş în schimbare“ din seria „KulTOUR mit Holender“, realizată şi difuzată de postul de televiziune austriacă Servus TV. Evenimentul este programat cu ocazia aniversării lui Ioan Holender, care împlinește astăzi 82 de ani. Timişoara, orașul nașterii lui Ioan Holender, va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

18
/07
/17

Concursul "Cea mai frumoasă IE" va avea loc în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Festivalului "Valea Mureșului" cu tema "Tradiția continuă!", care se va desfășura la Răstolița, în perioada 29-30 iulie. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Mureș, Muzeul de Etnografie și Artă Populară Târgu Mureș și Centrul Creației Populare Mureș, în scopul promovării modelelor autentice.

17
/07
/17

Caravana Filmelor TIFF revine în această vară, pentru a opta ediție, cu un program de filme noi, premiate, proiectate în aer liber pentru publicul din peste 15 orașe. Ecranul uriaș al Caravanei va fi amplasat în parcuri, piețe publice, amfiteatre și grădini de vară, de la mijlocul lunii iulie, până în septembrie. Spectatorilor li se pregătesc comedii, drame, thrillere animații, filme premiate în marile festivaluri și succese de casă. Intrarea este liberă.

17
/07
/17

O discuţie cu cineastul Alexandru Solomon despre ultimul său documentar, „Ouăle lui Tarzan”, şi vernisajul unei expoziţii cu fotografii din Petrila realizate de regizorul Andrei Dăscălescu se numără printre evenimentele conexe proiecţiilor la cea de-a patra ediţie a festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

17
/07
/17

Universul din "Un veac de singurătate", capodopera lui Gabriel Garcia Marquez publicată în urmă cu 50 de ani, s-a transformat în sursă de inspirație pentru doi artiști urbani, care au pictat pe zidurile Bibliotecii naționale din Columbia lupte de cocoși, capete de morți și un cuplu înlănțuit.