Puşa Darie: „Toată viaţa noastră e un joc de-a râsul-plânsul“
https://www.ziarulmetropolis.ro/pusa-darie-toata-viata-noastra-e-un-joc-de-a-rasul-plansul/

Puşa Darie, actriţă a Teatrului Naţional din Iaşi, va juca în spectacolul „Terapie prin [email protected]“, vineri, 14 noiembrie, la ora 19.00, la Godot Cafe-teatru, str. Blănari nr. 14.

Un articol de Judy Florescu|10 noiembrie 2014

Puşa Darie spune că a scris textul spectacolului „Terapie prin [email protected]“ într-un moment în care acumulase „multe povești de la diverse persoane, povești triste, poveşti care au schimbat destine, și în toate aceste povești era vorba de neîmpliniri sexuale. Știm cu toții că energia sexuală este cea mai puternică energie, este energia vitală.”

Puşa Darie spune poveștile unor femei care au ales partenerii nepotriviți, femei care au găsit puterea de a merge mai departe, chiar dacă experiențele au fost urâte. „Totul se poate schimba în bine, dacă ne dorim cu adevărat, și ne amintim că avem demnitate și dreptul la fericire. Sexul este o stare, nu o tortură. Vă propun un text plin de umor, chiar dacă poveștile sunt triste. Toata viața noastră e un joc de-a râsul, plânsul,” spune actrița, pe blogul lui Marius Manole.

În anul 2012, publicul bucureștean a avut ocazia să-i vadă pe Pușa Darie și pe Marius Manole pe aceeași scenă, în spectacolul-lectură „Aplauze pentru Lena”, un text de Valentin Nicolau, în regia lui Chris Simion, în cadrul Festivalului de Teatru Independent de orice – Undercloud.

Tot pentru publicul bucureștean, Marius Manole a scris un mesaj pe blogul personal: „Pușa Darie și-a construit singură un spectacol. A luptat pentru el. Și acum e la Godot. Vrea să vă cucerească și pe voi. Pentru că știu că sunteti exigenți, și pentru că știu că ea e dependentă de iubirea voastră, vă aștept cu mare drag  s-o aplaudăm împreună pe actrița Teatrului Național din Iași, Pușa Darie. Cuvintele mele sunt prea sărace… O iubesc tare mult pe această actriță și îmi doresc să o iubiți și voi“.

Accesul în sala de spectacol se face în baza rezervărilor la numerele de telefon: 021 31 61 682 / 0736 414 244 .

foto: Cătălina Flămînzeanu

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.