Quentin Tarantino a prezentat la Roma ultimul sau film, „Django Unchained”
https://www.ziarulmetropolis.ro/quentin-tarantino-a-prezentat-la-roma-ultimul-sau-film-django-unchained/

Cunoscutul regizor american Quentin Tarantino a petrecut un weekend la Roma, unde a prezentat, în premieră mondială, ultimul său film, „Django Unchained”, un omagiu adus filmelor „spaghetti western” din Italia anilor ’60, informează luni mass- media din Peninsulă.  „Ador filmele western, mai ales acelea pe care noi, în SUA, le numim „westerns maccaroni”, filme pline […]

Un articol de Andrada Văsii|8 ianuarie 2013

Cunoscutul regizor american Quentin Tarantino a petrecut un weekend la Roma, unde a prezentat, în premieră mondială, ultimul său film, „Django Unchained”, un omagiu adus filmelor „spaghetti western” din Italia anilor ’60, informează luni mass- media din Peninsulă.

 „Ador filmele western, mai ales acelea pe care noi, în SUA, le numim „westerns maccaroni”, filme pline de elemente suprarealiste”, a declarat cunoscutul autor american, în cursul unei conferinţe de presă, la Roma.

Titlul ultimului său film este inspirat de pelicula „Django” a regizorului italian Sergio Corbucci, film din 1966, interpretat de actorul italian Franco Nero, care are un mic rol şi în „Django Unchained”.

Sergio Corbucci şi Sergio Leone, doi mari regizori italieni, sunt autorii care l-au inspirat „cel mai mult”, a mai spus Tarantino, care a adăugat „că nu ar şti să aleagă între cei doi maeştri”, pe care îi adoră.

Tarantino a fost omagiat la Roma cu un premiu pentru întreaga carieră, acordat de Festivalul internaţional de film din capitala Italiei.

„Quentin Tarantino a influenţat în mod radical cinematografia mondială, în ultimii 20 de ani. Este un cineast profund american, dar, în acelaşi timp, european”, a declarat Marco Müller, directorul festivalului de la Roma.

Ultimul film al lui Tarantino este povestea unui bărbat, interpretat de Christoph Waltz, care eliberează un sclav de culoare (Jamie Foxx), cu care se aliază pentru a elibera şi o femeie de culoare (Kerry Washington), de pe proprietatea unui bărbat alb, interpretat de Leonardo DiCaprio.

Filmul a suscitat polemici în SUA, unde regizorul afro-american Spike Lee a declarat că opera lui Tarantino „nu respectă istoria afro-americanilor, care nu era un „western spaghetti” de Sergio Leone sau de Sergio Corbucci, ci un adevărat holocaust”.

Tarantino a replicat că nu îi răspunde lui Spike Lee, din lipsă de timp, dar că poate preciza că a dorit să realizeze o operă despre „violenţa şi rasismul din SUA”.

„Django Unchained” va ieşi în Italia pe 17 ianuarie şi va fi distribuit în 500 de săli cinematografice.

Sursa:  Agerpres

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.