Răzvan Vasilescu

n. 14 august 1954 la Ploiești

Roluri  – Teatrul Metropolis

Kontuzov – „Spitalul Comunal”, de HRISTO BOICEV, regia Felix Alexa, 2012
Hamm „Sfarstit de partida”de SAMUEL BECKETT, regia A.Tocilescu,2009
Actor ”Jocul De-a Adevarul” de VLADIMIR ȘI OLEG KRESNIAKOV, regia Felix Alexa, 2007

 

Alte roluri
Teatrul Naţional Radiofonic Alegerea lui Alexandru Sutto  actor
Teatrul Naţional de Televiziune Amadeus actor
Teatrul Naţional de Televiziune Apostol actor
Teatrul Naţional Radiofonic Arta improvizaţiei actor
Teatrul Bacovia Căsătoria  actor
Teatrul Lucia Sturdza Bulandra Colonelul Pasăre  actor
Teatrul Lucia Sturdza Bulandra Comedie în picioare actor
Teatrul Luni Crispin, rivalul stăpânului său actor
Teatrul Naţional Radiofonic Cum s-a întâlnit Cleopatra, la Waterloo, cu Marx actor
Teatrul Naţional Radiofonic Epicene actor
Teatrul Naţional Radiofonic Francesca da Rimini actor
Teatrul Naţional Radiofonic Graffiti actor
Teatrul Naţional Radiofonic Hamlet actor
Teatrul Naţional Radiofonic Hangiţa actor
Teatrul Naţional de Televiziune Harta morţii actor
Teatrul Naţional Radiofonic Henric al IV-lea  actor
Teatrul Lucia Sturdza Bulandra Hitler al XVII-lea actor
Teatrul Naţional de Televiziune Hora iubirilor  actor
Teatrul Nottara Hörbe cu pălăria cea mare actor
Teatrul Naţional Radiofonic Îmblânzirea scorpiei  actor
Teatrul Naţional Radiofonic În rolul victimei  actor

Teatrul Nottara Jocul Sfântului Nicolae actor
Teatrul Nottara Libertinul actor
Teatrul Lucia Sturdza Bulandra Marion de Lorme actor
Teatrul Naţional Radiofonic Măsură pentru măsură actor
Teatrul Naţional Radiofonic Mătuşa noastră actor
Teatrul Naţional Radiofonic Meşteşugul vieţii

Teatrul Lucia Sturdza Bulandra

Teatrul Naţional Radiofonic Nicholas Nickleby actor
Teatrul Naţional Radiofonic Omul din Stratford  

Teatrul Naţional Radiofonic Scaunele

 

Filmografie

  • Portretul luptătorului la tinerețe – Maior Alimănescu
  • Luna verde (2010)
  • Serge Gainsbourg, vie héroïque (2010) – Joseph Gainsbourg
  • Undeva la Palilula (2010)
  • Bibliothèque Pascal (2010) – Gigi Paparu
  • Carol I (2009) – Ionel I.C. Brătianu
  • Cendres et sang / Cenușă și sânge (2009)
  • Weekend cu mama (2009) – Edwards
  • SOKO Donau (2009) – serial TV – Andrej Kolakow
  • Fire & Ice: The Dragon Chronicles (2008)- film TV – Paxian Ru
  • Călătoria lui Gruber (2008) – Stăvărache
  • Cu un pas înainte (2007-08) – film TV – Radu Tomozei
  • California Dreamin’ (nesfârșit) (2007) – Doiaru, șeful gării
  • Ticăloșii (2007) – Comandantul Gărzii Financiare „Generalul” Dorobanțu
  • Offset (2006) – Nicu Iorga
  • Doctor Schileru (2005)
  • Femeia visurilor (2005) – Nene
  • Păcatele Evei (2005-06) – Serial TV
  • Băieți buni (2005)- serial TV – Procurorul Cornel Caragea
  • Second Hand (2005) – Dl. Nicolau
  • Hacker (2004) – Enache
  • Lotus (2004) – Polițist
  • Magnatul (2004) – Nick Monoti
  • Sex Traffic (2004) – film TV – Colonelul Matteo Giusto
  • Niki Ardelean, colonel în rezervă (2003) – Florian (Flo) Tufaru
  • Marfa și banii (2001) – Marcel Ivanov
  • Patul lui Procust (2001) – sergent
  • Dark Prince: The True Story of Dracula (2000) – Aron
  • Terminus paradis (1998) – Capitanul. Burci
  • Trenul vietii (1998) – Colonelul țigan
  • Nekro (1997)
  • Ochii care nu se văd (1996) – Radu
  • Prea târziu (1996) – Dumitri Costa
  • Stare de fapt (1996)
  • Craii de Curtea Veche (1995) – Gorica Pirgu
  • Un été inoubliable / O vară de neuitat (1994)
  • Trahir (1993) – Cristea
  • Balanța (1992) – Mitică
  • Vacanța cea mare (1988)
  • Punct și de la capăt (1987)
  • Ochii care nu se văd (1986) – Radu
  • Piciul (1985)
  • Amadeus (1984) – film TV – W. A. Mozart
  • Faleze de nisip (1983)
  • Hangita (1983)- film TV – servitorul Marchizului
  • Scopul și mijloacele (1983)
  • Așteptând un tren (1982)
  • De ce trag clopotele, Mitică? (1981)
  • Ștefan Luchian (1981)
  • Mireasa din tren (1980) – Anton
  • Blauvogel (1979)
  • Un om în Loden (1979)

 

 

Distribuie

Artisti Romani

Lasa un comentariu

Trimite