Reese Witherspoon şi Jennifer Lopez, cele mai influente femei din lume
https://www.ziarulmetropolis.ro/reese-witherspoon-si-jennifer-lopez-cele-mai-influente-femei-din-lume/

Actriţa Reese Witherspoon şi cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez ocupă primele locuri în lista anuală a celor mai influente femei din lume întocmită de revista Variety.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2014

Vedetele hollywoodiene îşi folosesc adeseori celebritatea pentru a susţine şi promova diverse cauze şi programe dedicate femeilor din lumea întreagă. Topul 5 al celor mai influente femei din lume, publicat pentru al şaselea an consecutiv de revista Variety, este completat de actriţa Jane Fonda, producătoarea de film Donna Langley şi actriţa Viola Davis, notează Mediafax.

Se poate spune că Reese Witherspoon deţine multe „titluri”. Astfel, vedeta americană este câştigătoare a unui premiu Oscar, este mamă a trei copii şi deţine o companie de producţie cinematografică – Pacific Standard.

Actriţa, în vârstă de 38 de ani, îşi foloseşte adeseori statutul de vedetă de la Hollywood pentru a promova diverse programe educaţionale pentru fete, prin intermediul Malala Fund.

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez sprijină la rândul ei multe campanii care vizează emanciparea şi bunăstarea femeilor, prin intermdiul Lopez Family Foundation, o asociaţie de caritate care militează pentru dezvoltarea unui mai bun management al sănătăţii feminine pe plan mondial.

Jane Fonda se află în Top 5 al celor mai influente femei din lume.

Jane Fonda se află în Top 5 al celor mai influente femei din lume.

Vedeta americană, în vârstă de 45 de ani, a înfiinţat această fundaţie în 2009, după ce fiica ei, Emme, născută în februarie 2008, a avut o mică problemă de sănătate. De atunci, actriţa sprijină programele de îmbunătăţire a serviciilor medicale oferite femeilor şi copiilor.

Alături de sora ei Lynda, Jennifer Lopez colaborează cu numeroase centre medicale din Los Angeles şi New York, dar şi din Panama şi Puerto Rico.

Actriţa Jane Fonda militează alături de fundaţia ei, Georgia Campaign for Adolescent Power & Potenţial, pentru creşterea gradului de conştientizare în rândul adolescentelor în legătură cu riscul de apariţie a sarcinilor nedorite.

Pentru acest proiect, Jane Fonda s-a asociat cu diverse biserici locale, Alcoolicii Anonimi şi alte asociaţii comunitare.

Producătoarea de film Donna Langley colaborează cu organizaţia non-profit Vital Voices pentru a oferi femeilor consiliere motivaţională şi resursele necesare pentru a putea să profite de oportunităţile internaţionale şi să devină lideri ai comunităţilor în care trăiesc.

La rândul ei, actriţa Viola Davis a înfiinţat fundaţia Hunger Is care militează împotriva sărăciei şi a foametei în rândul copiilor.

Foto: Reese Witherspoon, Jennifer Lopez şi Jane Fonda – cinemagia

23
/05
/17

Inspirăm prin arte și cultură ” este motto-ul Fundației Calea Victoriei, proiectul creat acum exact 10 ani de Sandra Ecobescu, fostă corporatistă îndrăgostită de valorile umaniste și de cultură. Numele Fundației recuperează și celebrează o tradiție culturală puternică a Bucureștiului, Calea Victoriei fiind asociată în înfloritoarea perioadă interbelică cu spiritul modern, european și cultivat al Capitalei.

23
/05
/17

CRONICĂ DE FILM Difuzate în România pe HBO, primele două episoade din noua serie „Twin Peaks”, extrem de aşteptată, ne reintroduc în universul coşmaresc-suprarealist, deopotrivă perturbator şi fascinant, al lui David Lynch.

22
/05
/17

Filmikon & Therapy lansează propunerea de terapie prin film: în fiecare marți, din 23 mai până pe 15 septembrie, Filmikon va prezenta la Therapy o selecție de producții cinematografice, autohtone și internaționale, pe terasa bistro-ului.

22
/05
/17

“─ Ce fel de om este Johnny? îi întreba o fătucă. ─ Aaaaa, păi e un băiat valabil! Nu e încrezut, nu-şi dă aere şi se poartă aşa, modest, ca un om dă rând. ─ Vorbeaţi cu el des? ─ Sigur, în fiecare zi. ─ Şi ce-i spuneaţi? (…)”. Scriitorul Șerban Tomşa a lansat de curând „SUPRAVEGHETORUL şi alte povestiri”, volum din care continuăm să vă prezentăm câteva povestiri.

22
/05
/17

Un eveniment fără precedent în istoria muzicală a Chinei a avut loc de-a lungul săptămânii trecute: cursurile de Măiestrie Artistică Master Classes Mariana Nicolesco au reunit la Universitatea din Shenzhen, în apropiere de Hong Kong, cele mai proeminente talente din Conservatoarele şi Universităţile Chinei, printre care Beijing, Shanghai, Canton, Hunan, precum şi profesori şi maeştri de canto din întreaga ţară.

22
/05
/17

Se joacă la mall, la Băneasa, la Grand Cinema, nu așa, la Sala Epika, spectacolul „Cina de adio”. Cu Mihai Călin, Ecaterina Ladin și Gigi Ifrim. E o piesă scrisă de Alexandre de la Patellière și Matthieu Delaporte, dramaturgi francezi care ne sunt contemporani (ceea ce o face și un pic, dar doar un pic, prețioasă).

22
/05
/17

Când am trecut de scanerul metalic de la intrarea de la numărul 16, strada Cadet, din cartierul parizian Faubourg-Montmartre, aveam sentimentul vag că ma aflu acolo pentru a descoperi ceva ce în mod obișnuit este rezervat doar câtorva cercuri restrânse. Ce anume, greu de spus. Nu plănuisem ieșirea, Diana, o prietenă apropiată, nu putuse să vină. Nu-i nimic, o descoperire inițiatică, mi-am spus.

22
/05
/17

Într-o zi de 22 mai se năștea actorul britanic Laurence Olivier si se stingeau din viata compozitorul şi dramaturgul german Richard Wagner și scriitorul francez Victor Hugo.

21
/05
/17

,,Nu vă supărați, ați văzut cumva un domn cam atât de înalt care-a trecut pe-aici? Dar dumneavoastră ați văzut? Atât de înalt! Imposibi! Imposibil! Eu cred c-ați văzut, dar nu vreți să-mi spuneți.”

20
/05
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Astăzi, când se discută în lumea întreagă soarta Europei ca un tot organic ori ca o aglomerare de state, e interesant să ni-l amintim pe George Ciorănescu (1918-1993), cel care la un moment dat spunea: „Poporul din care mă trag s-a pronunţat totdeauna pentru Europa. Poporul meu posedă deplina maturitate şi întreaga informaţie istoică şi politică pentru a sprijini crearea Europei unite, libere şi democratice”.

19
/05
/17

O fată tânără trăiește o situație nefericită ce pare să nu aibă rezolvare. Orfană de mamă încă din copilărie, eroina noastră își pierde acum tatăl – plecat la război – și rămâne, la vârsta adolescenței, în grija unei mame vitrege, o femeie rea și apucătoare, preocupată doar de viitorul ei și al fetelor sale, Odette și Jeannette. Dar norocul omului e schimbător. Și uite-așa, într-o zi și-o noapte, sub privirea protectoare a unui Înger păzitor – Zâna celor buni la suflet –, lucrurile se îndreaptă și o pornesc pe drumul cel bun, iar lacrimile de supărare se transformă în lacrimi de fericire.