Regele Leu, producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din toate timpurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/regele-leu-productia-de-divertisment-cu-cele-mai-mari-incasari-din-toate-timpurile/

Spectacolul „Regele Leu/ The Lion King” este producţia de divertisment cu cele mai mari încasări din lume, din orice domeniu, cu 6,2 miliarde de dolari obţinuţi la nivel mondial

Un articol de Petre Ivan|23 septembrie 2014

Regele Leu se joacă pe Broadway, New York, din 1997 şi a fost montat pe scene din întreaga lume, iar încasările sale au depăşit veniturile aduse de desenul animat cu acelaşi titlu, care a avut încasări de doar un miliard de dolari.

„Acesta este cel mai mare nivel de încasări din istorie. Cifra de 6,2 miliarde de dolari reprezintă doar încasările spectacolului de teatru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Disney, care a mai precizat că recordul a fost atins pe perioada verii.

Musicalul „Regele Leu”, bazat pe filmul de desene animate omonim, lansat de Disney în 1994, redă povestea lui Simba, un pui de leu născut într-o familie regală.

Când Simba este ostracizat de unchiul său viclean, leul reuşeşte să treacă prin toate încercările cu ajutorul prietenilor săi din junglă pentru a îşi lua locul pe tronul regelui animalelor africane.

Regia spectacolului este semnată de Julie Taymor, iar cântecele sunt semnate de Elton John, pe versurile lui Tim Rice.

„Este dificil să nu fii emoţionat când îţi dai seama de impactul pe care l-a avut acest spectacol”, a declarat Thomas Schumacher, preşedinte şi producător la Disney Theatrical Productions.

Încasările pentru „Regele Leu” sunt mai mari decât cele pentru oricare dintre filmele seriei „Harry Potter”, filmul „Titanic” şi oricare dintre filmele francizei „Războiul Stelelor”. Filmul cu cele mai mari încasări din istorie este „Avatar”, cu aproximativ 2,8 miliarde de dolari câştigate la nivel mondial, potrivit Disney.

Foto: Regele leu – cinemagia

02
/02
/17

Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a postat pe pagina de Facebook a formaţiei un videoclip în care cântă despre România, în contextul protestelor care au avut loc în mai multe oraşe din ţară, notează. Artistul face o numărătoare inversă a celor 10 zile în care ordonanţele de urgenţă adoptate marţi de Guvern mai pot fi contestate.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

Coregraful suedez Mats Ek și balerina Ana Laguna au primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale". Ceremonia de acordare a distincțiilor a avut loc în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul zilei UNATC "I. L. Caragiale".

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

30
/01
/17

Tipătescu (terminând de citit o frază din jurnal): "... Ruşine pentru oraşul nostru să tremure în faţa unui om!... Ruşine pentru guvernul vitreg, care dă unul din cele mai frumoase judeţe ale României pradă în ghearele unui vampir!..." (indignat) "Eu vampir, 'ai?... Caraghioz!” - O scrisoare pierdută (1883), Ion Luca Caragiale. Astăzi se împlinesc 165 de ani de la nașterea celui mai important dramaturg român.

30
/01
/17

Pe 25 ianuarie 2017, la Teatrul de Comedie din Bucureşti a avut loc premiera spectacolului ''Micul prinţ''. Povestea scrisă de Antoine de Saint-Exupéry (traducere Ileana Cantuniari) a fost pusă în scenă de regizorul Alexandru Dabija, cu semnătura scenografică a lui Mircea Cantor și muzica Adei Milea, micul prinţ fiind interpretat de Dorina Chiriac.

30
/01
/17

La un an de la moartea lui George Alexandru (1957-2016), Televiziunea Română şi Teatrul Nottara îi aduc un omagiu celui care, între copertele primelor și ultimelor sale spectacole, a interpretat zeci de roluri în teatru și film. Astfel, iubitorii teatrului pot vedea în această seară, de la ora 21.20, pe TVR 2, spectacolul IN MEMORIAM George Alexandru.

30
/01
/17

Expoziţia itinerantă "Lumea turcică din Munţii Altai până în Balcani", ce aduce in fata publicului 33 de picturi în ulei semnate de tot atâţia artişti din 17 ţări, se va deschide pe 1 februarie, de la ora 18.30, la Galeria Artelor din cadrul Cercului Militar Naţional.

30
/01
/17

Seară romantică la Sala Radio pentru iubitorii muzicii pe data de 3 februarie (vineri, de la ora 19.00). Orchestra Națională Radio dirijată de Gheorghe Costin și având-o ca solistă pe Cristina Anghelescu va interpreta un program ce va cuprinde lucrări celebre ale repertoriului romantic: C. M. von Weber - Uvertura operei Oberon, P. I. Ceaikovski - Concertul în re major pentru vioară şi orchestră, op. 35 și J. Brahms - Simfonia nr. 1 în do minor, op. 68.

29
/01
/17

În anii ’60, muzica The Beatles era pe cât de respectată, pe atât de populară. În timp ce The Fab Four împingeau granițele muzicii rock și stabileau standardele pentru decadele ce aveau să urmeze, fiecare membru în parte își juca propriul rol revoluționar.