Regizorii Radu Gabrea şi Cristian Mihăilescu propun o călătorie în lumea nevăzută a scenei, la „Opera Comică pentru copii“
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorii-radu-gabrea-si-cristian-mihailescu-propun-o-calatorie-in-lumea-nevazuta-a-scenei-la-opera-comica-pentru-copii/

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00, două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie.

Un articol de Andrada Văsii|14 mai 2013

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00 două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie: „Directorul de teatru“ şi „Il Maestro di Cappella“ (titlu tradus ca profesorul de muzică“ sau maestrul de cor/orchestră“). 

Cele două partituri comice au ieşit de sub pana a doi mari compozitori: Mozart, respectiv Cimarosa, partitura celui dintâi – „Directorul de teatru“ – fiind concepută pentru o competiţie muzicală organizată de împărat la Palatul Schönbrunn din Viena.

Două colaborări de excepție 

Pentru a aduce aceste frumoase şi amuzante poveşti în faţa publicului, Opera Comică pentru Copii a colaborat cu doi mari regizori: Radu Gabrea – cunoscut spectatorilor mai ales pentru filmele regizate (cele mai recente creaţii ale sale sunt „Cocoșul decapitat“ şi „Călătoria lui Gruber“), respectiv Cristian Mihăilescu, care a semnat regia pentru numeroase spectacole de operă la Bucureşti şi în ţară.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar la orgă va cânta pianista Mădălina Florescu.

Veţi avea şansa să-i aplauda din nou pe soliştii Operei Comice pentru Copii. Asistenţii de regie care au lucrat pentru cele două producţii sunt Valentin Racoveanu („Directorul de teatru“) şi Sorina Tiron („Il Maestro di Cappella“).

Info:

Puteţi afla mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii de pe site-ul operacomica.ro.

Sediul este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Telefon 021/319.28.19

De luni până vineri între orele 9.00 – 16.00.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii

04
/07
/17

Tango la cetate continuă în luna iulie cu alte două concerte susţinute la Bistriţa, în cadrul Festivalului de poezie şi muzică de cameră (9 iulie, Sinagoga) şi la Biertan, în cadrul festivalului Icon Arts Transilvania (28 iulie, Cetatea Biertan) de binecunoscutul grup Argentango, după succesul primelor două concerte din serie din luna iunie, susţinute la castelul Corvinilor din Hunedoara şi în Piaţa cetăţii din Alba Iulia.

29
/06
/17

Poezia lui Walt Whitman pe muzică blues, jazzul cântat la gonguri, clopote sau la două chitare simultan, influențe electro, rock și world music, concurs de jazz și workshop-uri cu artiști de Grammy, iată ce promite Bucharest Jazz Festival pentru ediția din acest an.

28
/06
/17

Între 23 și 25 iunie, Fundația ParteR cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea organizează cea de-a patra ediție a Festivalului Dobrojazz – festival internațional de ethno-jazz – care va avea loc la Tulcea, în curtea Casei Avramide (str. Progresului 32). Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe 23 iunie, începând cu ora 20.00.

23
/06
/17

Artiștii care doresc o carieră internațională, contracte care să le permită bugete de dezvoltare sau concerte la Eurosonic, Reeperbahn, Tallin Music Week, Where’s The Music, MENT, Novarock, Hurricane, Lollapalooza și alte mari festivaluri ale lumii au șansa unică să-i întâlnească la Sibiu pe cei mai importanți decidenți din industria muzicală europeană, reuniți în perioada 27-29 iulie pentru prima ediție East European Music Conference.

23
/06
/17

Hit-ul „Despacito“, cântat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee, a stârnit isterie în întreaga lumea. Pe lângă faptul că de şase săptămâni este pe primul loc în prestigiosul top Billboard Hot 100, peste 10 milioane de persoane au ascultat, în doar 24 de ore, piesa difuzată de radiourile din Statele Unite.

22
/06
/17

În februarie 1938, vocea Mariei Tănase răsuna pentru prima dată „pe viu" la Radio România, într-un program de cântece româneşti, la emisiunea „Ora satului". Douăzeci de ani mai târziu, celebră deja, Maria Tănase era invitată din nou la microfonul Radioului, să vorbească despre locul în care s-a născut şi despre cântecele sale. Autorul interviului a rămas anonim, ca şi violonistul care cântă discret în fundal.

22
/06
/17

După o stagiune intensă, care a adus în fața publicului nume sonore ale scenei muzicale naționale și internaționale, și un program la granița între clasic și contemporan, Orchestra Națională Radio susține, alături de Corul Academic Radio, ultimul concert din acest sezon la Sala Radio vineri, 23 iunie, ora 19.00.

22
/06
/17

În ziua dinaintea prezentării spectacolului ”Naharin’s Virus” în FITS 2017, una dintre conferințele de la Librăria Habitus l-a avut ca invitat pe unul dintre cei mai aclamați coregrafi contemporani, colaborator al celor mai importante companii de dans din lume. Un om și un artist care intrigă, năucește și totodată provoacă revelații profunde despre dans, corp și mișcare.

20
/06
/17

Orchestra de Cameră Radio încheie stagiunea la Sala Radio miercuri, 21 iunie, ora 19.00, cu un concert-eveniment sub bagheta lui Jankó Ferenc - Zsolt, dirijor permanent al Operei de Stat din Cluj-Napoca, al Filarmonicii din Oradea și dirijor asistent al Budapest Festival Orchestra.