Regizorii Radu Gabrea şi Cristian Mihăilescu propun o călătorie în lumea nevăzută a scenei, la „Opera Comică pentru copii“
https://www.ziarulmetropolis.ro/regizorii-radu-gabrea-si-cristian-mihailescu-propun-o-calatorie-in-lumea-nevazuta-a-scenei-la-opera-comica-pentru-copii/

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00, două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie.

Un articol de Andrada Văsii|14 mai 2013

Opera comică pentru copii propune luni, 27 mai şi marţi, 28 mai, de la ora 11.00 şi de la ora 13.00 două spectacole scurte într-o singură reprezentaţie: „Directorul de teatru“ şi „Il Maestro di Cappella“ (titlu tradus ca profesorul de muzică“ sau maestrul de cor/orchestră“). 

Cele două partituri comice au ieşit de sub pana a doi mari compozitori: Mozart, respectiv Cimarosa, partitura celui dintâi – „Directorul de teatru“ – fiind concepută pentru o competiţie muzicală organizată de împărat la Palatul Schönbrunn din Viena.

Două colaborări de excepție 

Pentru a aduce aceste frumoase şi amuzante poveşti în faţa publicului, Opera Comică pentru Copii a colaborat cu doi mari regizori: Radu Gabrea – cunoscut spectatorilor mai ales pentru filmele regizate (cele mai recente creaţii ale sale sunt „Cocoșul decapitat“ şi „Călătoria lui Gruber“), respectiv Cristian Mihăilescu, care a semnat regia pentru numeroase spectacole de operă la Bucureşti şi în ţară.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Ciprian Teodorașcu, iar la orgă va cânta pianista Mădălina Florescu.

Veţi avea şansa să-i aplauda din nou pe soliştii Operei Comice pentru Copii. Asistenţii de regie care au lucrat pentru cele două producţii sunt Valentin Racoveanu („Directorul de teatru“) şi Sorina Tiron („Il Maestro di Cappella“).

Info:

Puteţi afla mai multe detalii despre producţiile Operei Comice pentru Copii de pe site-ul operacomica.ro.

Sediul este situat în Calea Giuleşti, nr. 16, sector 6, Bucureşti.

Telefon 021/319.28.19

De luni până vineri între orele 9.00 – 16.00.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, pe baza rezervării anterioare sau în limita locurilor disponibile, cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Foto credit: Opera Comică pentru Copii

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.