România este în centrul atenției la Festivalul internaţional de bandă desenată de la Stockholm
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-este-in-centrul-atentiei-la-festivalul-international-de-banda-desenata-de-la-stockholm/

În perioada 26-28 aprilie se desfăşoară la Stockholm cea de-a cincisprezecea ediţie a Festivalului internaţional de bandă desenată, având ca temă escapismul.

Un articol de Andrada Văsii|24 aprilie 2013

În perioada 26-28 aprilie se desfăşoară la Stockholm cea de-a cincisprezecea ediţie a Festivalului internaţional de bandă desenată, având ca temă escapismul.

Una dintre noutăţile acestei ediţii o reprezintă atât colaborarea cu Institutul Cultural Român de la Stockholm, cât şi focusul pe banda desenată din România, prin participarea creatorilor de comics si filme de animaţie Veronica Solomon şi Matei Branea.

Discuție despre scena BD din România

Sub tema generică ,,Bandă desenată românească’’, Veronica Solomon şi Matei Branea vor discuta cu preşedintele Asociaţiei de bandă desenată din Suedia, Fredrik Strömberg, despre scena de BD din România. Cei doi creatori români îşi vor prezenta lucrările în imagini şi clipuri video, oferind publicului suedez ocazia de a face cunoştinţă cu câteva personaje de bandă desenată populare acum în România.

Seminarul va avea loc duminică 28 aprilie, ora 14:30, la Studio 3, etajul 3, Kulturhuset (Palatul culturii din Stockholm) şi este cu intrare liberă.

Programul este o colaborare între Institutul Cultural Român de la Stockholm şi Festivalul internaţional de bandă desenată de la Stockholm.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Modernism.ro

 

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?