România la cea de-a IV-a ediţie a Carnavalului Internaţional al Copiilor de la Veneţia: Omuleţul lui Gopo
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-la-cea-de-a-iv-a-editie-a-carnavalului-international-al-copiilor-de-la-venetia-omuletul-lui-gopo/

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a participat, şi în acest an, la invitaţia Fundaţiei Bienalei de la Veneţia, la cea de-a IV-a ediţie a Carnavalului Internaţional al Copiilor care a avut loc între 2 şi 12 februarie 2013 în Pavilionul Expoziţiilor din Giardini della Biennale din Veneţia. Evenimentul s-a intitulat […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a participat, şi în acest an, la invitaţia Fundaţiei Bienalei de la Veneţia, la cea de-a IV-a ediţie a Carnavalului Internaţional al Copiilor care a avut loc între 2 şi 12 februarie 2013 în Pavilionul Expoziţiilor din Giardini della Biennale din Veneţia.

Evenimentul s-a intitulat Omuleţul lui Gopo şi a fost dedicat celebrării a 90 de ani de la naşterea maestrului Ion Popescu-Gopo (1923-1989), pionier al filmului de animaţie românesc, artist vizual şi creator al personajului care l-a făcut celebru şi care i-a adus recunoaşterea internaţională încă din 1957 câştigând premiul Palme d’Or la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes pentru Scurtă istorie.
România propune astfel o serie de proiecţii de animaţie celebre: Scurtă istorie, 7 arte, Ecce homo!, Quo vadis homo sapiens?, Sport, Şi totuşi se mişcă, Animagic film, Tu, Ucenicul vrăjitor, în care personajul principal al filmelor, Omuleţul lui Gopo, a prezentat publicului cu ironie şi inteligenţă cum au apărut artele, cum a evoluat omul, încotro se îndreaptă şi răspunde la multe alte întrebări legate de existenţă şi problemele cu care se confruntă omenirea.
Acest eveniment este organizat de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul acordat de Dacin Sara, Springer&Jacoby, Arhiva Naţionale de Filme şi al Centrul Naţional al Cinematografiei din România.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.

06
/12
/23

Longevitatea este una dintre temele cele mai abordate în lumea de azi. Tipuri variate de diete, suplimente alimentare, ingrediente străvechi redescoperite acum și tehnici de meditație promit creșterea duratei de viață, sau mai mult, recuperarea sănătății și un organism întinerit.

06
/12
/23

Conferința Națională a Managerilor Culturali (CNMC) – ediția a 10-a va fi deschisă de Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Raluca Turcan, Ministrul Culturii și Andrei Chistol, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii din Republica Moldova, joi, 7 decembrie 2023, începând cu ora 09.30.

06
/12
/23

Evenimentul de lansare a albumului expoziției „De la frici uitate, la nopți prietenoase. Avatarurile orașului nocturn”, curator: Adrian Majuru, organizată de Art Safari în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer și Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici, are loc vineri, 8 decembrie, la 18:30, la Art Safari;