România, văzută prin ochii lui Hanno Höfer
https://www.ziarulmetropolis.ro/romania-vazuta-prin-ochii-lui-hanno-hofer/

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată; în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

Un articol de |3 aprilie 2013

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată, în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, 7 aprilie, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

Când spui Nightlosers, spui în primul rând Hanno Höfer, un artist complet, nonconformist care, deşi putea să aleagă orice ţară din lume pentru a locui şi pentru a cânta sau a face filme, a ales totuşi România. De ce? Pentru că îi plac oamenii de aici, spune el, în interviul acordat emisiunii de pe postul Digi24.

Realizatorii emisiunii Bonton au vrut să afle cum este România lui Hanno Höfer: ce îl ţine şi ce îl inspiră aici dar, în egală măsură, ce îl deranjează cel mai tare la ţara lui.

Iată câteva declaraţii făcute de Hanno Höfer:

„Am fost călcat de un taxi, eram pe o motoretă şi cineva nu mi-a acordat prioritate. M-a lovit, am zburat prin aer, am avut o gaură în picior şi am fost luat şi dus cu taxiul la urgenţă. Eu eram pe bancheta din spate şi în timp ce el mă ducea, eu mă uitam la osul care ieşea din picior, iar el plângea că i se va lua carnetul pentru 3 luni. Ca apoi la urgenţă să apară un individ dubios care să-mi ofere 200 de euro ca să declar că m-am lovit singur de un stâlp. Chestii de-astea care nu ştiu cât ţin de bună creştere, dar ţin de caracter.”

„După ce se poate recunoaşte un domn? Nu după haine în orice caz şi nu după aparenţe şi look, ci după felul în care vorbeşte, cum se comportă şi aşa mai departe. Un domn poate să fie şi un om de la ţară, un gunoier, nu ţine deloc de poziţia în societate, ţine de ce e înăuntru.”

„Eu nu pot să schimb nimic, sunt atât de mulţi factori încât… Civilizaţia asta nu e o chestie de suprafaţă, ea trebuie să vină din interior, să vină prin cultură. Dacă educaţia de acasă e bună, dacă şcolile sunt bune, se rezolvă. Adică este un complex de măsuri aici şi e o chestie care ţine de sănătatea poporului.”

„Mie îmi plac oamenii în România, unii oameni, nu toţi oamenii, şi oamenii de calitate sunt din ce în ce mai greu de găsit, dar există. Şi există mai multe Românii, nu doar una. Poţi să te duci la ţară să-ţi placă nişte oameni de acolo. În principal, oamenii îmi plac, dacă oamenii sunt de calitate şi mediul înconjurător este de calitate“.

Despre cum arată România unuia dintre cei mai aparte muzicieni ai zilelor noastre şi, totodată, a unuia dintre cei mai talentaţi şi premiaţi regizori de film ai generaţiei lui, duminică, 7 aprilie, de la ora 17.30, la Bonton, pe Digi24.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.