Romeo si Julieta, în regia lui Bogdan Sărătean, premiat la Festivalul de la Minsk
https://www.ziarulmetropolis.ro/romeo-si-julieta-in-regia-lui-bogdan-saratean-premiat-la-festivalul-de-la-minsk/

Spectacolul „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, regia Bogdan Sărătean, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Naţional „Radu Stanca” a câştigat două premii importante la Teatralny Koufar International Student Theatre Festival din Minsk (Belarus): Premiul pentru cea mai bună regie – Bogdan Sărătean şi Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Claudiu Fălămaş (Părintele Lorenzo).

Un articol de Petre Ivan|30 septembrie 2014

La Festival au participat în competiţie şcoli de teatru ale unor universităţi prestigioase din Albania, Belarus, Marea Britanie, Iran, Polonia, Rusia, Ucraina, Filipine, Croaţia.

 „Actorii sibieni au împrospătat aerul şi l-au adus pe Shakespeare în limba română în faţa unei săli pline şi a unui juriu format din profesionişti din puncte cardinale şi estetice atât de diferite ale lumii. Sunt tare mândru de ei şi fericit pentru cele două premii obţinute” – Bogdan Sărătean.

Din juriul Festivalului au facut parte: David Mgebershvili (Georgia), regizor, director artistic al V. Gunia Poti State Professional Theatre, John Freeman (Marea Britanie), regizor, director de teatru şi profesor asociat la Falmouth University, Tatiana Ratobylskaya (Germania), profesor şi jurnalist internaţional, Marzia Tedeschi (Italia), regizor de teatru, actriţă, Nerijus Gedminas (Lituania), actriţă, profesor, Tatyana Troyanovich (Belarus), regizor, profesor la Universitatea de Artă

Romeo si Julieta

Romeo si Julieta

din Belarus, Rodrigo Fischer (Brazilia), actor, profesor.

ROMEO ȘI JULIETA

de William Shakespeare

REGIA: Bogdan Sărătean;

TRADUCERE: Anca Tomuș;

DRAMATURGIA: Bogdan Sărătean;

MUZICA ORIGINALĂ: MC Matli și Claudiu Fălămaș;

LIGHT DESIGN: Iancu Ungureanu;

DISTRIBUȚIA (în ordine alfabetică): Ana Maria Apetrei, Anton Balint, Paul Bondane, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Alexandru Malaicu, Iulia Popa, Tudor Răileanu, Maria Soilică, Călin Roajdă, Alexandra Șerban

Foto: Romeo si Julieta, Bogdan Sărătean, Claudiu Fălămaș – TNRS

22
/11
/17

Peste 1000 de titluri, 80 de cărți-eveniment, aproape 30 de lansări de carte și audiobook, sesiuni de autografe, întâlniri cu scriitori, istorici, editori, traducători, critici literari, politologi, fotografi și jurnaliști celebri

22
/11
/17

Matei Vișniec este în prezent cel mai jucat dramaturg român atât în țară cât și în străinătate. În cadrul Festivalului Internațional al Teatrului Contemporan de Animație ”ImPuls”, ediția a 13-a, Vișniec este prezent cu două piese, ambele fiind producții ale Teatrului de Animație Țăndărică.

22
/11
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din București organizează cea de-a V-a ediție a Audiției Naționale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenților și studenților facultăților de teatru din țară.  Evenimentul este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

22
/11
/17

Faceți loc în trending! Din 14 decembrie, CASTiNG, cel mai așteptat serial online de comedie, ajunge pe YouTube. Olimpia Melinte, Andreea Șovan, Ana Udroiu și Romina Sehlanec intră în pielea personajelor imaginate de ele, într-o producție independentă semnată de DIUD și distribuită gratuit, pe parcursul a 8 săptămâni, pe canalul casting.series.

21
/11
/17

Pe 30 noiembrie, la ora 16:00, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC), va deschide Târgul 'Poveste de Crăciun' în curtea instituției din Calea Giulești nr. 16, unde îi așteaptă cu o mulțime de activități și surprize de sezon pe cei mici împreună cu familiile lor. Tot aici se va deschide și Patinoarul Copiilor, cel mai mare de acest fel din București dedicat exclusiv celor mici, care va funcționa pe toată durata iernii și va fi animat de mini-spectacole pe gheață cu personajele îndrăgite ale Operei Comice pentru Copii.

21
/11
/17

Institutul Cultural Român și Centrul Național al Cărții, în colaborare cu Ambasada României în Statele Unite Mexicane, organizează a doua participare consecutivă cu stand național la Târgul Internațional de Carte de la Guadalajara, Mexic (25 noiembrie – 3 decembrie). Anul acesta, literatura română va fi reprezentată de două voci proeminente ale prozei și poeziei: Mircea Cărtărescu și Ana Blandiana.

21
/11
/17

Teatrul Naţional I. L. Caragiale din Bucureşti anunţă premiera cu piesa Regele moare de Eugène Ionesco, un spectacol cu mari actori, o piesă de referinţă a literaturii contemporane, adusă în scenă de un tandem regizoral îndrăgit, tinerii Andrei şi Andreea Grosu, fondatorii Unteatru, cel devenit un teatru dintre cele mai apreciate.

21
/11
/17

CRONICĂ DE FILM Foarte puţine filme din acest an au energia pe care o degajă „120 de bătăi pe minut” („120 battements par minute”), al treilea lungmetraj al regizorului francez Robin Campillo, laureat cu Grand Prix şi Premiul Criticii (FIPRESCI) la Festivalul de la Cannes.

20
/11
/17

Teatrul EXCELSIOR ii invita pe iubitorii teatrului, joi, 23 noiembrie 2017, de la ora 19:00, la evenimentul de inaugurare a Sălii Ion Lucian, situată în strada Academiei, nr. 28-30. Acesta va fi urmat de o reprezentație specială a spectacolului Cocoșelul neascultător, cel mai longeviv titlu din repertoriul teatrului care poartă semnătura auctorială și regizorală a maestrului Ion Lucian.

20
/11
/17

După un memorabil concert susținut recent cu Orchestra Națională Radio, violonistul Alexandru Tomescu revine pe scena Sălii Radio miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, într-un recital alături de pianista Sînziana Mircea!

20
/11
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Aproape necunoscut marelui public, Constantin Brăiloiu (1893-1958) a avut șansa unei pregătiri excepționale și apoi, după al Doilea Război Mondial, pe cea a activității în străinătate. A rezultat o carieră plină de realizări în care beneficiari sunt deopotrivă specialiștii din România și cei din Europa.

20
/11
/17

Pe 12 noiembrie 2017 la Teatrul Mic din Bucureşti a avut loc premiera ”Anul Dispărut. 200/7” de Peca Ștefan, în regia Anei Mărgineanu. ”Anul Dispărut. 200/7”  face parte, ca ultim spectacol, din trilogia ”Anul dispărut”, alături de ”Anul dispărut. 1989” și ”Anul dispărut. 1996”.

19
/11
/17

Cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, care are titlul de lucru „#9”, va fi produs de Sony Pictures , informează The Hollywood Reporter. Tot ce se știe pana acum este că noul film al lui Tarantino (Plasat la finalul anilor 1960 - începutul anilor 1970, în Los Angeles) va beneficia de o distribuţie remarcabilă.