S-a deschis primul centru pentru voluntariat în cultură din Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-a-deschis-primul-centru-pentru-voluntariat-in-cultura-din-cluj-napoca/

Primul centru de voluntariat în sectorul cultural şi creativ din Cluj-Napoca funcţionează începând cu data de 1 martie. Iniţiativa se adresează persoanelor de toate vârstele din Cluj-Napoca şi Sfântu Gheorghe dornice să se implice în activităţi care sprijină cultura.

Un articol de Liliana Matei|6 martie 2015

„Inițierea Centrului de Voluntariat în Sectorul Cultural și Creativ” este un proiect realizat de Asociaţia Teatrul Imposibil şi beneficiază de o finanţare de 35.000 de euro prin granturile Spaţiu Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Centrul poartă numele de Yellow Apples – Voluntari pentru cultură.

Înfiinţarea centrului de voluntariat îşi propune să încurajeze participarea activă la viaţa comunităţii, precum şi să susţină iniţiativele care au o contribuţie importantă în sectorul cultural şi creativ. În cadrul proiectului, voluntarii se vor implica în organizarea şi promovarea unor festivaluri de teatru sau muzică, dar şi a unor serii de evenimente care vor avea loc în teatre, muzee sau biblioteci. Activitatea centrului vizează evenimente şi instituţii precum Festivalul Internaţional de Teatru Experimental Man.In.Fest, QuartFest, Festivalul Internaţional de Teatru „Atelier” din Sfântu Gheorghe, Muzeul de Artă Cluj, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj sau Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe.

În cadrul proiectului, voluntarii vor beneficia de training-uri preliminare menite să le dezvolte calităţile profesionale şi personale necesare implicării în organizarea şi promovarea evenimentelor culturale. Astfel, ei vor participa la cursuri cu specialişti legate de negociere, comunicare, relaţii publice în mediul online şi offline, branding personal, branding al unui eveniment cultural, leadership sau fundraising.

Cei interesaţi să se implice în proiect sunt rugaţi să trimită un CV cu fotografie şi o scrisoare de intenţie pe adresa de e-mail [email protected] până pe 15 martie 2015.

Asociaţia Teatrul Imposibil este o organizaţie non-guvernamentală, fără scop patrimonial, înfiinţată în Cluj-Napoca, în 2003, care are ca scop promovarea culturii româneşti prin organizarea sau sprijinirea de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale şi alte eveninimente culturale, în vederea stabilirii unui dialog între cultura românească şi valorile europene şi universale. Nu în ultimul rând, asociaţia doreşte să promoveze tinerii creatori, precum şi să promoveze explorarea unor tematici şi medii neconvenţionale

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.