S-au stabilit finaliştii Audiţiei Naţionale din cadrul Festivalului dedicat Tinerilor Actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/s-au-stabilit-finalistii-auditiei-nationale-pentru-festivalul-dedicat-tinerilor-actori/

Primul festival dedicat absolvenţilor de arta actorului, organizat de către UNATC „I.L. Caragiale“ Bucureşti şi-a anunţat finaliştii.

Un articol de Andrada Văsii|28 iunie 2013

Primul festival dedicat absolvenților de arta actorului, organizat de către UNATC „I.L. Caragiale“ București și-a anunțat finaliștii. Festivalul va avea loc în perioada 5 – 6 iulie și a debutat sub forma unei audiții naționale.

Audiția Națională, primul festival dedicat tinerilor actori, este o ocazie majoră de afirmare la început de carieră artistică în teatru și film, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească. Festivalul se adresează tinerilor actori – cu vârsta până în 35 de ani, absolvenți ai Facultăților de Teatru din toată țara.

Finaliști din toate colțurile țării

Finaliștii Audiției Naționale sunt reprezentanți ai școlilor de teatru din toată țara. Cei 36 care s-au calificat la proba finală sunt: Antonie Irina – UNATC I.L. Caragiale,  Apetrei Alexandra – UNATC I.L. Caragiale,  Avieriţei Aida – UNATC I.L. Caragiale, Bârzan Sever – UNATC I.L. Caragiale, Bordeanu Adriana – Facultatea de arte – Universitatea Spiru Haret, Bucescu Irina – UNATC I.L. Caragiale, Calangiu Alex – Facultatea de Litere – Departamentul de Arte, Actorie – Craiova, Cheregi Ioana – Universitatea de Arte – Târgu Mureș, Chiţu Liviu – UNATC I.L. Caragiale, Coşarcă Cătălin – UNATC I.L. Caragiale, Covaci Iolanda – UNATC I.L. Caragiale, Damian Anghel – UNATC I.L. Caragiale, Dinicu Anca – UNATC I.L. Caragiale, Grecu Ruxandra – UNATC I.L. Caragiale, Grumăzecu Cezar – UNATC I.L. Caragiale, Grumezea Simona – UNATC I.L. Caragiale, Iaşchievici Sabrina – UNATC I.L. Caragiale, Marineci Dana – UNATC I.L. Caragiale, Mârnea Emilian – Facultatea de Teatru și Televiziune – Cluj, Merchea Andrei – UNATC I.L. Caragiale, Nashko Anastasia – Facultatea de Litere – Departamentul de Arte, Actorie – Craiova, Nechifor Bogdan – UNATC I.L. Caragiale, Niculae Ionuţ – UNATC I.L. Caragiale, Niţă Olivia – UNATC I.L. Caragiale, Panaite Maria – UNATC I.L. Caragiale, Paraschiv Ioan – Facultatea de litere și arte ,,Lucian Blaga’’ Sibiu, Pasnicu Smaranda – UNATC I.L. Caragiale, Pavel Ştefan – UNATC I.L. Caragiale, Păcurar Teodora – Facultatea de Teatru si Televiziune – Cluj, Perjoiu Adelaida – UNATC I.L. Caragiale, Pintilie Camelia – UNATC I.L. Caragiale, Poalelungi Relu – UNATC I.L. Caragiale, Popescu Bianca – UNATC I.L. Caragiale, Ropotan Răzvan – UNATC I.L Caragiale, Rusu Melania – Facultatea de Teatru și Televiziune – Cluj, Sfircea Iulian – UNATC I.L. Caragiale.

Premii în roluri

Audiția Națională este organizată de către UNATC București, în parteneriat cu ArCub, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Mic, și trei case de producție (Libra Film Productions, Mandragora, 4 Proof), și beneficiază de tot suportul necesar pe care aceste instituții îl pot pune la dispoziție.

Juriul final al Audiției naționale va cuprinde profesori ai UNATC, directorii teatrelor participante și trei regizori de film.

Festivalul este competitiv. Premiile constau în roluri oferite de către directorii teatrelor partenere în spectacolele din stagiunea 2013-2014 și în roluri acordate de regizorii de film.

Info:

Evenimentul va avea loc în Sala Berlogea, în incinta Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică ,,I.L. Caragiale”.

Foto credit: Uși deschise 2013 UNATC 

31
/08
/17

În urmă cu 20 ani, pe 31 august, Prinţesa Diana își pierdea viața. Cea mai iubită prințesă britanică a murit la 36 de ani, într-un accident de mașină produs în pasajul de sub podul Alma, din Paris. Se afla în mașină cu prietenul ei, Dodi Al-Fayed, și cu șoferul, care au decedat și ei. Echipajele de salvare au ajuns în câteva minute, dar a fost nevoie de mai bine de o oră să taie carcasa mașinii ca să o scoată dintre fiarele contorsionate și să o transporte la spital.

30
/08
/17

Cochetele veacului al XVII-lea, cu pielea înroșită de la diverse mâncăruri picante sau vinuri rare, sau cu tenul devastat de varicelă și alte boli, aveau un adevărat arsenal de batiste, pomezi, ape angelice și creme parfumate pentru obținerea carnației ideale.

29
/08
/17

Pe 2 septembrie are loc prima ediție Walk & Shoot destinată începătorilor în fotografie. Fotograful coordonator va fi Alex Axon, iar echipa de povestitori va fi asigurată de Merg.În.România.

29
/08
/17

Tocmai s-a sfârșit cea de-a opta ediție a Divan Film Festival (Divanul Degustătorilor de Film și Artă Culinară). Cum a fost?

29
/08
/17

Jucăm cu Armenia şi aceasta este o veste cu adevărat bună, având în vedere că singura victorie oficială la cârma echipei României a germanului Daum este în faţa acestei echipe.

29
/08
/17

Calul era unicul motiv de mândrie al lui Florea. Căruţa nu, pentru că în zilele geroase de iarnă din ea mai rămâneau doar osiile și roțile, restul intra pe foc.

29
/08
/17

Una dintre cele mai iubite și cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei românești, Moromeții, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiași cineast și surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

28
/08
/17

Actorul Orlando Bloom va produce şi va fi protagonistul serialului “Carnival Row” care va fi lansat de Amazon în 2019, informează Variety. Acţiunea serialului are loc într-un oraş neo-victorian în care creaturi mitice s-au refugiat din cauza războaielor care le-au distrus locurile natale.

28
/08
/17

“Simţurile nu înşală, judecata înşală.” - Johann Wolfgang von Goethe / „Dacă ne cercetăm bine, aproape întotdeauna vom găsi la noi un păcat pe care-l osândim la alţii.” – Lev Tolstoi. Lev Tolstoi şi Goethe, doi dintre sei mai importanţi gânditori ai lumii, s-au născut într-o zi de 28 august.

27
/08
/17

Romanul „Clar de femeie” (traducere din limba franceză de Daria-Laura Bârsan) a fost publicat la editura Humanitas Fiction în 2017. În original, cartea a apărut acum patruzeci de ani și a fost ecranizată de Costa-Gavras, în 1979. A ieșit un film de cinema inubliabil, cu Romy Schneider și Yves Montand.