Salonul de Carte si Cadouri Bookfest de Craciun intre 15 si 23 decembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/salonul-de-carte-si-cadouri-bookfest-de-craciun-intre-15-si-23-decembrie/

Vizitatorii pot găsi la târg cele mai bune cărţi la cele mai avantajoase preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru Crăciun. Vor fi organizate, de asemenea, întâlniri cu cele mai interesante personalităţi culturale ale momentului, proiecţii de filme de artă gratuite şi evenimente speciale pentru copii. Intrarea la acest eveniment este gratuită. Organizat de […]

Un articol de Andrada Văsii|28 noiembrie 2012

Vizitatorii pot găsi la târg cele mai bune cărţi la cele mai avantajoase preţuri, precum şi alte idei de cadouri pentru Crăciun. Vor fi organizate, de asemenea, întâlniri cu cele mai interesante personalităţi culturale ale momentului, proiecţii de filme de artă gratuite şi evenimente speciale pentru copii.

Intrarea la acest eveniment este gratuită.

Organizat de Asociaţia Editorilor din România, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Bookfest de Crăciun este primul eveniment cultural de amploare găzduit de noul sediu al Bibliotecii Naţionale, deschis pe 23 aprilie, în acest an.

„Mă bucur că ne putem întâlni în premieră la prima ediţie Bookfest de Crăciun în această splendidă clădire a Bibliotecii Naţionale, pe care am aşteptat-o atâţia ani. Ştiu că şi publicul se va bucura de un astfel de eveniment, mai ales că vedem locul fruntaş pe care cărţile îl ocupă în lista cu posibile cadouri de Crăciun în acest an şi sper ca oferta editurilor participante să fie pe gustul cât mai multora dintre vizitatori”, spune Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România, ajuns deja la a opta ediţie. Anul acesta, invitatul de onoare al Salonului Internaţional de Carte a fost Franţa, iar publicul a avut ocazia să se întâlnească cu personalităţi marcante ale culturii contemporane franceze, ca Bernard Pivot şi Michel Houellebecq. Circa 90.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2012 (30 mai – 3 iunie) pentru a se întâlni cu cele mai bune cărţi, cât şi cu autorii lor preferaţi.

Asociaţia Editorilor din România este principala organizaţie patronală din domeniul editorial şi reuneşte cele mai importante edituri din România. AER este, din 2006, organizatorul Salonului Internaţional de Carte Bookfest din Bucureşti.

 

 

Sursa: Mediafax

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

11
/06
/17

ROMÂNI CELEBRI ÎN STRĂINĂTATE Războaiele, revoluțiile, schimbarea regimului politic influențează mai totdeauna destinul oamenilor. Un absolvent al liceului Sf. Sava ar fi devenit, probabil, un merituos scriitor român, continuând acea serie strălucită manifestată între războaie și străinătatea i-ar fi fost doar loc de vacanță. Înstrăinarea silită avea însă să joace un rol de căpetenie în modelarea celui prea bine cunoscut ca poet, prozator, eseist și traducător de valoare europeană. E vorba de Vintilă Horia (1915-1992), absolvent al Facultății de Drept din București și al celei Catolice de literatură din Paris.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

10
/06
/17

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a debutat în forță azi, cu expoziții, ateliere pentru actori și dansatori, seminarii și conferințe. Astfel, Facultatea de Litere şi Arte, Teatrul Gong, Primăria Municipului Sibiu, Hotelul Împăratul Romanilor, Muzeul de Artă Contemporană, Casa de Cultură a Studenților și Librăria Habitus au găzduit lucrări de artă decorativă, pictură și fotografie, iar Dorte Lena Eilers - editor al revistei „Theater der Zeit” - s-a aflat în dialog cu Octavian Saiu.