Sandrine Bonnaire vine în acest weekend în Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/sandrine-bonnaire-vine-in-acest-weekend-in-bucuresti/

Spectatorii o vor întâlni la Bucureşti pe una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, Sandrine Bonnaire, vor savura delicii indiene după proiecţia The Lunchbox, se vor întoarce la epoca lui E.T , ghidaţi de un expert în efecte speciale.

Un articol de Andrada Văsii|25 octombrie 2013

Spectatorii o vor întâlni la București pe una dintre cele mai cunoscute actrițe franceze, Sandrine Bonnaire, vor savura delicii indiene după proiecția The Lunchbox, se vor întoarce la epoca lui E.T , ghidați de un expert în efecte speciale, și vor avea parte de un film surpriză la Les Films de Cannes à Bucarest.

După deschiderea simultană de vineri, de la Cinema Studio și CinemaPRO, în prezența regizorului premiat pentru regie la Cannes cu Heli, Amat Escalante, weekend-ul continuă la Les Films de Cannes à Bucarest cu filme și evenimente de neratat.

Astăzi, de la 14.00, în cadrul Retrospectivei Maurice Pialat, va rula un documentar despre celebrul regizor, Maurice Pialat, L’amour existe, de Jean-Pierre Devillers și Anne-Marie Faux, urmat de celebrul À nos amours (1983), filmul lui Maurice Pialat care a lansat cariera lui Sandrine Bonnaire,  premiat cu César pentru cel mai bun film în 1984, și de o discuție la care vor lua parte Sylvie Pialat, Sandrine Bonnaire și Nick James, redactorul șef „Sight & Sound”.

Moderator va fi scenaristul și regizorul Răzvan Rădulescu, un admirator al creației lui Maurice Pialat. Alte trei filme regizate de Pialat pot vizionate în acest weekend: Police (1985), Loulou (1980) și Le Garçu (1995), toate cu Gérard Depardieu în rolul principal masculin.

Sandrine Bonnaire şi invitaţi speciali la Les Films de Cannes à Bucarest

Seara, spectatorii o pot întâlni pe Sandrine Bonnaire la proiecția propriului ei film, J’enrage de son absence (Cinema Elvira Popescu, 20.30), primul lungmetraj de ficțiune din cariera sa, cu William Hurt și Alexandra Lamy în rolurile principale. În acest weekend, va lua parte  la evenimente și Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes.

Din Franța vine cu Sandrine Bonnaire și Christophe Paou, actor principal în controversatul L’Inconnu du lac (r. Alain Guiraudie), filmul distins cu Premiul de regie Un Certain Regard și cu trofeul independent dedicat producțiilor cu tematică gay, Queer Palm. Filmul a făcut vâlvă la Cannes, din cauza scenelor explicite de sex. Actorul va fi prezent la proiecții și va sta de vorbă cu publicul sâmbătă, de la 18.30, la CinemaPRO, și duminică, de la 20.00, la Cinema Elvira Popescu.

Citiţi şi: Sandrine Bonnaire vine la București să-și prezinte noul film

Ca în fiecare an, în programul Les Films de Cannes à Bucarest există un film-surpriză, duminică, de la ora 16.00, la CinemaPRO. Surpriza va fi dezvăluită doar cu puțin timp înainte de începerea proiecției.

Sandrine Bonnaire les films

Sandrine Bonnaire va fi prezentă la Les Films de Cannes à Bucarest

Copiii, părinții și adolescenții pot savura unul dintre filmele care au marcat  generații întregi de spectatori și cineaști, E.T. Extraterestrul, duminică, de la 13.30, la Cinema Studio.

Despre filmul lui Steven Spielberg, care a bătut recordul la încasări în 1982, și despre cum au evoluat efectele din anii 80 până în epoca digitalului va vorbi Jor Van Kline, coordonator de efecte speciale la numeroase producții hollywoodiene produse de MGM, 20th Century Fox, Disney, Paramount, Universal sau Columbia Pictures. A lucrat inclusiv cu Steven Spielberg, iar printre producțiile recente pe care le semnează, pe partea de efecte speciale, se numără Waterworld. Intrarea este liberă.

Un moment delicios, alături de întâlnirea cu Sandrine Bonnairela propriu, va fi proiecția lui The Lunchbox, de Ritesh Batra, filmul care a încântat audiența secțiunii Semaine de la Critique și a obținut Premiul Publicului. Povestea de dragoste din Mumbai are legătură cu mâncarea și cu serviciul impecabil de livrare numit dabbawallah, vechi de 120 de ani.

În rolul principal, vedeta bollywoodiană Irrfan Khan. Proiecția de duminică, de la 15.30, de la Elvira Popescu, va introdusă de Krishan George, proprietarul restaurantului cu specific indian Barka Saffron. La final, pe spectatori îi așteaptă o mică surpriză culinară cu bunătăți tradiționale indiene, pregătite de Barka Saffron.

De neratat, alături de întâlnirea cu Sandrine Bonnairesunt proiecțiile fimelor proaspăt aduse de la Cannes, care vor rula în premieră în România: Inside Llewyn Davis, al fraților Coen, distins cu Marele Premiu, Fruitvale Station, de Ryan Coogler, câștigătorul Marelui Premiu la Sundance și al Premiului de debut Un Certain Regard, Le passé, de Asghar Farhadi, propunerea Iranului la Oscar și filmul care i-a adus premiul de interpretare la Cannes actriței Bérénice Bejo; Jimmy P. (Psychotherapy of a Plains Indian), de Arnaud Desplechin, cu Benicio del Toro și Mathieu Amalric pe afiș, și Nebraska, în regia lui Alexander Payne, pentru care actorul Bruce Dern a câștigat Premiul de interpretare la Cannes 2013.

Info:

Peste 60 de filme rulează, între 25 și 31 octombrie, la CinemaPRO, Studio și Elvira Popescu. 20 dintre acestea au fost proiectate anul acesta la Festivalul de la Cannes, iar 13 dintre ele au câștigat premii importante, inclusiv Palme d’Or, Marele Premiu, Premiul pentru regie, scenariu, interpretare, Premiul Juriului.

Majoritatea vor fi vizionate în premieră în România.

Foto cu Sandrine Bonnaire: Cinemagia, Les Films de Cannes a Bucarest

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.

18
/10
/22

49 de proiecții de film, 3 piese de teatru, 3 dezbateri și un total de peste 2.600 de spectatori, dintre care 18% copii. Acesta este bilanțul primei luni de funcționare constantă la Cinema Victoria Timișoara, primul dintre cinematografele tradiționale ale orașului care s-a redeschis după o renovare completă.