Saptamana Artelor Spectacolului Muzical, intre 19-25 noiembrie, la Bucuresti, Iasi si Timisoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/saptamana-artelor-spectacolului-muzical-intre-19-25-noiembrie-la-bucuresti-iasi-si-timisoara/

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical, o serie de manifestări având ca obiectiv promovarea spectacolelor de operă, operetă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor care activează în domeniul artelor lirice, se va desfăşura, în perioada 19-25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara. Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), evenimentul este organizat […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical, o serie de manifestări având ca obiectiv promovarea spectacolelor de operă, operetă, musical şi balet, dar şi a personalităţilor care activează în domeniul artelor lirice, se va desfăşura, în perioada 19-25 noiembrie, la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara.

Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN), evenimentul este organizat de Revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Opera Naţională Bucureşti, Opera Comică pentru Copii, Opera Naţională Română Iaşi, Opera Română Timişoara şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, cu sprijinul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Săptămâna Artelor Spectacolului Muzical va debuta luni, 19 noiembrie, la ora 11,00, când este programat spectacolul „Coana Chiriţa”, la Opera Comică pentru Copii, în aceeaşi zi, de la ora 19,00 Opera Naţională Bucureşti găzduind Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical, au anunţat, miercuri, reprezentanţii organizatorilor, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Opera Naţională Bucureşti.

Marţi, 20 noiembrie, la ora 11:00, micuţii pot asista, din nou, la „Coana Chiriţa”, la Opera Comică pentru Copii, iar miercuri, 21 noiembrie, de la ora 19,30, melomanii sunt invitaţi la o „Seară Gershwin”, găzduită de Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti. În aceeaşi zi, de la ora 19.00 la Opera Română Timişoara este programat spectacolul cu opera „Boema”.

Joi, 22 noiembrie, iubitorii artei lirice sunt invitaţi de la ora ora 19,00 la Opera Naţională Bucureşti pentru a urmări spectacolul „Turandot”, iar vineri, 23 noiembrie, aceeaşi instituţie are în program spectacolul cu „Un ballo in maschera”.

Sâmbătă, 24 noiembrie, de la ora 18,00, la Opera Comică pentru Copii este programat evenimentul Superlativele Artelor Spectacolului Muzical pentru Copii, în timp ce duminică 25 noiembrie, de la ora 11,00, micuţii sunt invitaţi la „Hansel şi Gretel”, programat la Opera Naţională Bucureşti, iar seara de la ora ora 19:00 melomanii bucureşteni pot asista la „L’elixir d’amore”.

Tot duminică, Opera Naţională Română Iaşi are programat, de la ora 18,30, spectacolul „Indiile Galante”, la Opera Română Timişoara putând fi urmărit, de la ora 19,00, „Giselle”.

Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti, Cătălin Ionescu Arbore, şi-a exprimat satisfacţia pentru includerea în programul manifestării a unor spectacole ale Operei Comice pentru Copii, micuţii, viitori spectatori ai artei lirice, „fiind cei mai răsplătiţi”.

„Cred că este foarte important să promovăm ceea ce se cheamă artele spectacolului muzical şi ne dorim ca evenimentul să aducă un număr record de spectatori”, a spus soprana Felicia Filip, director artistic al Operei Comice pentru Copii.

„La Opera Comică pentru copii încercăm să păstrăm acest dar, copilăria”, a spus Felicia Filip, subliniind că instituţia pe care o reprezintă este unică în România şi într-o bună parte a Europei prin faptul că la spectacole acesteia vin copii cu vârste între doi ani şi jumătate şi 80 de ani.

Directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski”, Daniela Vlădescu, a apreciat că prin solidaritatea teatrelor muzicale lumea poate fi mai bună, în timp ce criticul muzical Costin Popa, redactor-şef al revistei Melos, şi-a exprimat speranţa că, odată cu acest eveniment, cotidianele româneşti se vor alinia la practica europeană, inserând în paginile lor cronici muzicale, precum prestigioasele Le Monde sau Corriere della Sera

Sursa: Agerpres

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.