Sapte blesteme, cerute, făcute şi legate – onoarea de fi blestemat
https://www.ziarulmetropolis.ro/sapte-blesteme-cerute-facute-si-legate-onoarea-de-fi-blestemat/

Spectacolul „7 blesteme cerute făcute şi legate“, scris şi regizat de Chris Simion, va avea loc marţi, 18 februarie, de la ora 20.00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14. Biletele se achiziţionează de la sediul Godot Cafe, zilnic, între orele 12.00 şi 19.00.

Un articol de Judy Florescu|15 februarie 2014

Spectacolul „Sapte blesteme cerute făcute și legate“, scris și regizat de Chris Simion, va avea loc marți, 18 februarie, de la ora 20.00 la Godot Cafe Teatru, str. Blănari nr 14. Biletele se achiziționează de la sediul Godot Cafe, zilnic, între orele 12.00 şi 19.00.

Chiar și în vremurile în care totul este tehnologizat, de la comunicare până la jobul de a comunica, blestemele fac parte din viața noastră și nu se referă numai la urările de rău venite din partea invidioșilor. Blestemul poate fi o calitate pe care o avem dar pe care nu știm să ne-o însușim. Blestemul binelui. Orice avem în componența noastră fizică și psihică și nu știm să valorizăm devine o povară pentru propria existență, dar și un mod de amuzament cinic pentru cei din jur.

Blestemele vin din frustrarea doamnelor trecute binișor de prima tinerețe, care se simt inferioare față de frumusețea proaspătă a fetelor aflate în floarea vârstei şi care încă mai cred în zâne și feți-frumoși. Ce înseamnă blestemul de a fi frumoasă și dorința de a obține iubirea cu orice preț, aflăm din spectacolul scris și regizat de Chris Simion, cu Magda Catone, Carla Maria Teaha şi Andrei Runcanu.

sapte blesteme

Afişul spectacolului „Sapte blesteme cerute făcute și legate“

Carla Maria Teaha este o Afrodita tradițională, a cărei frumusețe și dorință de a fi iubită sunt mai puternice decât rațiunea. O raţiune lăsată în seama Babei Chiva (Magda Catone), maestra în legături amoroase și strângătoarea de galbeni cinstiți. De la durerile facerii la chinurile neiubirii și la inevitabilitatea morții, vedem pe scenă o succesiune de momente înțepătoare, dar obișnuite pentru viața unei femei de la țară.

Bărbatul, Andrei Runcanu, deși are rol secundar, este esențial pentru povestea a cărei file se spulberă în fața obstacolelor vieții. Acțiunea feminină este determinată de indiferența masculină.

Montarea ne oferă posibilitatea de a privi direct în sufletul personajului: Irina Strungăreanu și Floretin Munteanu modelează prin dans trăirile amplificate de zbucium ale celor două inimi care bat una pentru cealaltă.

Foto din spectacolul Sapte blesteme cerute făcute și legate – Godot Cafe



26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.