Scriitorul Mircea Cărtărescu – protagonistul primei sesiuni de autografe digitale din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/scriitorul-mircea-cartarescu-protagonistul-primei-sesiuni-de-autografe-digitale-din-romania/

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost luni seară protagonistul primei sesiuni de autografe digitale din România, în cadrul unui eveniment organizat de Editura Humanitas şi Vodafone în Vodafone Experience Store din Afi Palace Cotroceni. În calitate de invitat special, Cărtărescu a acordat autografe personalizate pe ediţia digitală a volumului „Ochiul căprui al dragostei noastre”. Livia Bodea […]

Un articol de Andrada Văsii|12 februarie 2013

Scriitorul Mircea Cărtărescu a fost luni seară protagonistul primei sesiuni de autografe digitale din România, în cadrul unui eveniment organizat de Editura Humanitas şi Vodafone în Vodafone Experience Store din Afi Palace Cotroceni.

În calitate de invitat special, Cărtărescu a acordat autografe personalizate pe ediţia digitală a volumului „Ochiul căprui al dragostei noastre”.

Livia Bodea (Humanitas) a elogiat modul în care Cărtărescu crede în noile tehnici digitale, iar autorul „Ochiului căprui al dragostei noastre” şi-a exprimat satisfacţia de a fi „pe muchia a două lumi”, „una clasică şi alta „bravă şi nouă, virtuală, care miroase altfel şi are o altă formă a minţii”.

„Totuşi aceste cuvinte trebuie să rămână şi să continue pentru că imaginea are nevoie de cuvânt”, a spus Cărtărescu, apreciind această transformare drept o mare schimbare, care „nu numai că nu va ucide cartea scrisă, ci o va potenţa”, „îi va da hârtiei o nouă şansă”, pentru că, până la urmă, ceea ce contează este „umanul transmis prin cuvânt”.

El a mărturisit că volumul re-lansat îl „reprezintă mai mult decât alte cărţi titrate” pe care le-a scris.

Lansată la Bookfest 2012, „Ochiul căprui al dragostei noastre” adună cele mai frumoase povestiri, eseuri şi articole publicate de el de-a lungul ultimilor ani în antologii şi reviste de prestigiu din Suedia, Germania, Austria şi România, multe dintre texte fiind inedite în spaţiul românesc.


Subiectele sunt diverse, de la istoria poetului Ovidiu, exilat la Tomis, la povestea fabuloasei insule Ada-Kaleh, de la dureroase amintiri din prima copilărie la basme psihanalitice şi fantastice, de la evocări ale unor scriitori dispăruţi de curând la mărturisiri personale pline de dramatism.

Ceea ce uneşte aceste scrieri, oricât de amplă ar fi distanţa dintre subiecte, este puterea dintotdeauna a lui Mircea Cărtărescu de a transforma totul în poezie, unicitatea combinaţiei de graţie, sinceritate şi viziune care caracterizează stilul paginilor sale.

Inedita sesiune de autografe se înscrie în proiectul „Biblioteca Digitală”, derulat de cei doi organizatori ai evenimentului, o astfel de bibliotecă fiind disponibilă în pasajul nou de metrou Piaţa Victoriei (M2) şi în Vodafone Experience Store din Afi Palace Cotroceni.

Biblioteca Digitală dispune în prezent de sute de titluri noi: 12 cărţi integrale, fascicule din peste 500 de titluri noi de cărţi, plus fragmente din 10 audiobook-uri apărute la Editura Humanitas, pasionaţii de lectură putându-şi astfel descărca gratuit titlurile preferate, direct pe telefonul mobil, sau pe tabletă, printr-o scanare a unui cod QR aflat pe cotorul cărţilor de pe „rafturile” bibliotecii.

Din lista autorilor disponibili în „Biblioteca Digitală” fac parte, printre alţii, Mircea Cărtărescu, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Gellu Naum, Octavian Paller sau Oana Pellea, Haruki Murakami, David Lodge, Paulo Coelho, Mihail Bulgakov.

Sursa: Agerpres

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.

29
/02
/24

Teatrul Masca și grupul de creație sonoră „Immersonic” vă invită la sediul din Bd. Uverturii Nr. 14, la primul eveniment din seria de „sinestesis live / incursiuni în sinele total”, o întâlnire de creație spontană între scriitori (poeți și prozatori) activi pe scena literară românească și artiști sau performeri din domeniul sunetului.

29
/02
/24

Teatrul de Balet Sibiu a programat la începutul lunii martie, la Sala Mare a Centrului Cultural „Ion Besoiu” Sibiu, spectacolul de teatru-dans „Despre noi-About us”, scenariul și regia Beatrice Rancea, coregrafia Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Inspirat de destinul companiei sibiene de balet, spectacolul „Despre noi- About us” se dansează la Teatrul de Balet Sibiu, în data de 02 martie 2024, ora 19:00, și îi are ca invitați speciali pe actorii Naționalului bucureștean, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.