Scrisoarea lui Caragiale, văzută prin ochii lui Mălăele
https://www.ziarulmetropolis.ro/scrisoarea-lui-caragiale-vazuta-prin-ochii-lui-malaele/

Duminică, 16 februarie 2014, de la ora 20.00, la Sala Studio a TNB, va avea loc „Scrisoarea” lui Horaţiu Mălăele, după „Scrisoarea pierdută”. Va fi primul spectacol de la închiderea Sălii Mari, aflată în lucrări de modernizare.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2014

Duminică, 16 februarie 2014, de la ora 20.00, la Sala Studio a TNB, va avea loc „Scrisoarea” lui Horațiu Mălăele, după „Scrisoarea pierdută”. Va fi primul spectacol de la închiderea Sălii Mari, aflată în lucrări de modernizare.

Spectacolul programat duminică 16 februarie va avea prima reprezentatie pe scena Sălii Studio. O distribuţie apreciată de public dă viaţă lumii atât de colorate din scena şi din culisele politichiei româneşti:

Mircea Rusu (Tipătescu), Virgil Ogăşanu (Trahanache), Mihai Constantin (Caţavencu), Alexandru Bindea (Cetăţeanul turmentat), Raluca Petra / Victoria Dicu (Zoe/ Muta), Marius Rizea (Farfuridi), Eduard Adam (Brânzovenescu), Marcelo S. Cobzariu (Pristanda).

Scrisoarea

În rolul lui Agamemnon Dandanache îi puteţi vedea în această stagiune pe : Horaţiu Mălăele (16 februarie), Marian Râlea (18 şi 19 februarie) şi Mihai Calotă.

Aşa cum s-a remarcat, „Scrisoarea pierdută” a lui Caragiale devine și „Scrisoarea” lui Horațiu Mălăele, într-o cheie regizorală nouă, care dă un contur bine definit scenic, prin dimensiuni exagerate cu bună intenţie satirică, unor realităţi de care ne ciocnim şi astăzi.

Pentru că lumea lui Caragiale, ca și a noastră, este una destul de tristă și de rea. Dar Mălăele ne vorbeşte despre grotescul ei fără patimă, cu o detașare reconfortantă, cu amuzament chiar, folosind accente expresioniste în scenografie şi în jocul actorilor.

Scrisoarea

Astfel, din 16 februarie, la TNB, Sala Studio, aveti ocazia să vă reintalniti cu  una din cele mai savuroase istorii de amor şi de intrigă politică, într-o viziune care ni-l dezvăluie atât pe regizorul, cât şi pe caricaturistul Horaţiu Mălăele.

Foto cu Scrisoarea şi Horaţiu Mălăele – Augustin Bucur

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.